

CHEF CULINARY CUP 2017 JUŻ ZA NAMI


Finał drugiej edycji konkursu odbył się 5 kwietnia 2017 r. podczas Targów Euro Gastro. Zwycięzcą został Bartosz Peter. Organizatorem konkursu jest Nestlé Professional, a Jerzy Pasikowski objął patronat nad imprezą. Uczestnicy konkursu musieli przygotować danie z użyciem dowolnego fondu marki Chef.
Oprócz zwycięzcy Bartosza Petera z hotelu Copernicus w Toruniu na podium znaleźli się kolejno: Rafał Grzegorzek z Hotelu Spa Dr Irena Eris w Polanicy oraz Norbert Koch z restauracji Moonsfera w Warszawie. Zwycięzcy otrzymali nagrody pieniężne w wysokości: 10 000, 7500, 5000 zł. Nagrodę specjalną VIP Nestlé Professional otrzymał również Bartosz Peter.
Konkurs firmowany jest przez markę produktów premium Chef. Marka została opracowana ponad 40 lat temu we Francji i jej oferta jest mocno osadzona we francuskiej tradycji kulinarnej. Firma promuje kreatywność kucharzy i angażuje się w takie konkursy, jak: Bocus d’Or, Kulinarny Rajd Mistrzów, Dorszowe Żniwa i inne wydarzenia świata gastronomii. Chef to wysokiej jakości produkty opracowane przez szefów kuchni, które stanowią dobrą bazę do przygotowania wielu dań w profesjonalnych kuchniach.
Zobacz także

OKRĄGŁY JUBILEUSZ

W tym roku mija 20 lat, odkąd pierwsze doniczki ze świeżymi ziołami trafiły na polskie stoły prosto z podwarszawskiej szklarni. Z tej okazji firma Swedeponic Polska (producent m.in. ziół Baziółka) zorganizowała uroczystą kolację w stołecznej restauracji Belvedere.

Kiermasz wielkanocny on-line

Odbywający się cyklicznie w warszawskim centrum handlowym Blue City Jarmark Produktów Regionalnych, który przed świętami zamienia się w Kiermasz Wielkanocny, w tym roku przenosi się do sieci.

Toruński Festiwal Smaków

"Stare i nowe. Tradycja i nowoczesność w kuchni polskiej" - pod takim hasłem odbędzie się Toruński Festiwal Smaków w dniach 24-25 marca w Centrum Targowym Park.

Borys Szyc i Michał Żebrowski w kampanii McDonald’s

Ruszyła kolejna kampania promująca linię burgerów Maestro. W gwiazdorskiej obsadzie można zobaczyć Borysa Szyca i Michała Żebrowskiego zakładających się o to, czy istnieje burger przynajmniej tak samo dobry jak ten z ulubionej burgerowni. Przegrany będzie musiał zrobić coś, czego naprawdę nie lubi.

Koral przekazuje sprzęt dla małopolskich ratowników

W obliczu pandemii firma Koral, największy producent lodów w Polsce, zakupiła i przekazała małopolskim ratownikom ponad 200 profesjonalnych masek, które zabezpieczają twarz oraz drogi oddechowe medyków.

WKRÓTCE WYPŁYWA TRANSATLANTYK

14-21 lipca br. w Łodzi odbędzie się festiwal filmowy Transatlantyk. Organizatorzy jak co roku przygotowali bogaty program Kina Kulinarnego. Sekcja Kina Kulinarnego odbędzie się w dniach 15-19 lipca 2017.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

