x

Restauracja Przyjazna Dzieciom

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    08.03.2019

Każdy rodzic wie, że znalezienie w restauracji smacznego, ale i ciekawego posiłku dla malucha, może czasem stanowić wyzwanie. Aby ułatwić życie wszystkim, którzy chcą zabrać najmłodszych do restauracji, powstał program Restauracja Przyjazna Dzieciom.

Banner akcji Restauracja Przyjazna Dzieciom. Foto: materiały prasowe.
Banner akcji Restauracja Przyjazna Dzieciom. Foto: materiały prasowe.
Głównym celem programu Restauracja Przyjazna Dzieciom jest kształtowanie kultury spożywania rodzinnych posiłków poza domem. Autorzy programu chcę jednak zadbać także o komfort rodziców i zadowolenie najmłodszych smakoszy. Ambasadorami akcji zostali dziennikarka i prezenterka telewizyjna Odeta Moro oraz kucharz i dziennikarz kulinarny, Tomasz Jakubiak!

Do akcji mogą dołączyć restauratorzy z całej Polski, którzy są otwarci na przyjmowanie najmłodszych gości. Wynikiem programu Restauracja Przyjazna Dzieciom ma być mapa restauracji, w których otoczenie, menu, obsługa i atmosfera sprzyjają rodzinnym posiłkom i w których ważne są potrzeby wszystkich gości, również tych małych. Wydany zostanie również ogólnopolski przewodnik.

Organizatorem akcji jest Gastronomiczna Grupa Zakupowa HORECA GGZ.

Restauracje chętne do udziału w akcji i zaznaczenia swojej obecności w przewodniku mogą zgłaszać się za pośrednictwem internetowego formularza na stronie: www.restauracjaprzyjaznadzieciom.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Toruński Festiwal Smaków

"Stare i nowe. Tradycja i nowoczesność w kuchni polskiej" - pod takim hasłem odbędzie się Toruński Festiwal Smaków w dniach 24-25 marca w Centrum Targowym Park.

Paco Pérez pomaga w Gdańsku

Paco Pérez, jeden z najwybitniejszych kucharzy świata, który prowadzi restaurację Arco w Olivii Star na stałe zadomowił się w Gdańsku, a teraz pomaga gdańskiemu szpitalowi zakaźnemu.

CERTYFIKAT SMAKU

19 maja podczas uroczystej gali w restauracji Mielżyński Wines & Spirits w Warszawie odbyła się gala finałowa I edycji akcji "Kukbuk poleca". Producenci mogli przesyłać do redakcji "Kukbuka" próbki swoich produktów, a najlepsze z nich otrzymały szereg korzyści płynących z posiadania certyfikatu.

Dzień Rogalika. Piekarnia Chaud Pain przygotowała największy croissant w Polsce

Puszyste i błyszczące od glazury croissanty czy rumiane, nadziewane rogaliki drożdżowe - to właśnie one mają swoje święto! 30 stycznia przypada Dzień Rogalika. Piekarnia rzemieślnicza Chaud Pain z Warszawy przygotowała na ten dzień wyjątkowego croissanta - olbrzyma.

Koral przekazuje sprzęt dla małopolskich ratowników

W obliczu pandemii firma Koral, największy producent lodów w Polsce, zakupiła i przekazała małopolskim ratownikom ponad 200 profesjonalnych masek, które zabezpieczają twarz oraz drogi oddechowe medyków.

Przed nami Whisky Live Warsaw 2020

Mimo trudnej sytuacji rynkowej naznaczonej obecnością koronawirusa, organizatorzy Whisky Live Warsaw 2020 przygotowali specjalny scenariusz dla tegorocznej odsłony festiwalu. Impreza odbędzie się 1-3 października w Centrum Praskim Koneser.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej