x

Restauracja Przyjazna Dzieciom

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    08.03.2019

Każdy rodzic wie, że znalezienie w restauracji smacznego, ale i ciekawego posiłku dla malucha, może czasem stanowić wyzwanie. Aby ułatwić życie wszystkim, którzy chcą zabrać najmłodszych do restauracji, powstał program Restauracja Przyjazna Dzieciom.

Banner akcji Restauracja Przyjazna Dzieciom. Foto: materiały prasowe.
Banner akcji Restauracja Przyjazna Dzieciom. Foto: materiały prasowe.
Głównym celem programu Restauracja Przyjazna Dzieciom jest kształtowanie kultury spożywania rodzinnych posiłków poza domem. Autorzy programu chcę jednak zadbać także o komfort rodziców i zadowolenie najmłodszych smakoszy. Ambasadorami akcji zostali dziennikarka i prezenterka telewizyjna Odeta Moro oraz kucharz i dziennikarz kulinarny, Tomasz Jakubiak!

Do akcji mogą dołączyć restauratorzy z całej Polski, którzy są otwarci na przyjmowanie najmłodszych gości. Wynikiem programu Restauracja Przyjazna Dzieciom ma być mapa restauracji, w których otoczenie, menu, obsługa i atmosfera sprzyjają rodzinnym posiłkom i w których ważne są potrzeby wszystkich gości, również tych małych. Wydany zostanie również ogólnopolski przewodnik.

Organizatorem akcji jest Gastronomiczna Grupa Zakupowa HORECA GGZ.

Restauracje chętne do udziału w akcji i zaznaczenia swojej obecności w przewodniku mogą zgłaszać się za pośrednictwem internetowego formularza na stronie: www.restauracjaprzyjaznadzieciom.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

WIOSENNA EDYCJA RESTAURANT WEEK

Około 400 restauracji z 35 polskich miast weźmie udział w wiosennej odsłonie Restaurant Week. Festiwal organizowany jest od 3 do 17 kwietnia, tym razem pod hasłem #SzanujJedzenie.

Nowości w Too Good To Go

Świetna wiadomość dla wszystkich pizzomaniaków w Warszawie! Od dziś do walki Too Good To Go z marnowaniem jedzenia włączyła się sieć pizzerii Pizza Hut. Jedna z najbardziej rozpoznawalnych marek w Polsce będzie oferować pozycje ze swojego menu w 15 miejscach w Warszawie.

Szef kuchni Marcin Przybysz prowadzi warsztaty kulinarne w restauracji Epoka

Restauracja Epoka w Warszawie na czas zamknięcia przekształciła się w kameralne miejsce spotkań, w którym organizowane są warsztaty kulinarne i kursy wine pairingu. Przewodnikiem w podróży śladami polskiej kuchni jest szef Marcin Przybysz.

NAJWIĘKSZY FESTIWAL WHISKY W POLSCE

25 i 26 sierpnia odbędzie się IV edycja Festiwalu Whisky Jastrzębia Góra. Jego pomysłodawcą oraz organizatorem jest Dom Whisky. Festiwal Whisky Jastrzębia Góra to pierwszy w Polsce Festiwal Whisky, który premierę miał w 2014 r. w Jastrzębiej Górze.

#WiwatGoście! Ruszyły rezerwacje na Restaurant Week

Wraz z powrotem życia restauracyjnego startuje także Restaurant Week. Nowa edycja festiwalu potrwa od 17 do 5 lipca. Weźmie w niej udział ponad 300 restauracji z czternastu regionów.

Radio Kulinarne - pierwszy podcast kulinarno-winiarski

Ruszył nowy projekt mediowy - Radio Kulinarne, czyli podcast kulinarno-winiarski. To pierwszy tego typu format na rynku - poszczególne odcinki są realizowane w formie radiowych reportaży i wywiadów.

Inne kategorie

Podcasty

Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST]

Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej