

WARSZAWSKI SZNYT


Warszawski Sznyt to nowa restauracja przy placu Zamkowym w Warszawie. Na dwóch poziomach ugości ona ponad 160 osób, a w ogródku dodatkowo 40. Inwestorem jest Józef Krawczyk, szefem kuchni - Rafał Zaręba, a jego zastępcą - Michał Węcławek.
Wśród tutejszych specjałów znajdują się pierożki z jeleniem w redukcji z maślaków, aromatyzowanej trójniakiem czy policzki wołowe z kopytkami z wędzonego twarogu i młodymi warzywami. Selekcja alkoholi obejmuje wina z całego świata, piwa i mocne alkohole z „domową” wódką Chłopską Czystą i jej odmianami.
Inwestor jest pomysłodawcą wystroju wnętrza balansującego pomiędzy atmosferą ruchliwego placu Zamkowego a klimatem dzisiejszego życia stolicy. Całość projektu dopełniają obrazy w złotych ramach i grafiki międzywojennej Warszawy.
ul. Senatorska 2, Warszawa

Zobacz także

MAX Premium Burgers w Tychach

Szwedzka sieć MAX Premium Burgers uruchamia kolejną restaurację - w Tychach. To dziewiąty lokal sieci w Polsce i drugi na Śląsku.

Kolejna Tankovna Pilsner Urquell - w Barze Koszyki w Warszawie

Pilsner Urquell kończy w tym roku 178 lat i z okazji urodzin otwiera nowe miejsce, w którym można napić się niepasteryzowanego piwa prosto z czeskiego browaru. Marka przeobraża popularny Bar Koszyki w kolejną Tankovną.

PASIBUS

W listopadzie 2017 r. sieć burger barów Pasibus zawitała do warszawskich Złotych Tarasów, a do połowy 2018 r. planowanych jest kolejnych sześć lokali w Polsce. Współwłaścicielami są Dawid Bojarojć (operacje), Janek Kulisiewicz (finanse) i Piotr Staszczyński (CEO).

Azia w warszawskim Blue City

Restauracja Azia zabiera gości w kulinarną podróż po Dalekim Wschodzie. Serwuje kuchnię tajską, chińską, koreańską i japońską.

KOREA TOWN

Właściciele koreańskiego baru Miss Kimchi - Paweł Łapiński i Aneta Łapińska - otworzyli w marcu restaurację Korea Town na warszawskim Mokotowie. Restauracja jest niewielka, przeznaczona na 22 miejsca siedzące i ok. 15 w ogródku. Szefową kuchni jest właścicielka Aneta Łapińska.

Pasibus z burgerami w warszawskiej Galerii Młociny

Burgery Pasibusa są cenione za świeżość użytych składników, autorskie receptury i pomysłowe połączenia smakowe. Sieć uruchomiła drugi swój lokal w Warszawie - w nowootwartej Galerii Młociny.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

