x

KIEŁBASA Z KACZKI

Kategoria: Karta - dania    24.04.2017

Przepis na kiełbasę z kaczki pochodzi z menu wrocławskiej restauracji Jadka, gdzie szefem kuchni jest Justyna Słupska-Kartaczowska.

Foto: Rafał Meszka
Foto: Rafał Meszka
Składniki:
• 3 szt. – kaczka w całości
• jelita wieprzowe
• sól, pieprz, tarty imbir, majeranek

Sposób przygotowania:
Obieramy mięso z kaczek razem ze skórą. Mielimy, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i imbirem. Z kości kaczki gotujemy fond z redukcją wina i miodu. Dodajemy trochę fondu, żeby farsz nie był zbity. Prawie w każdej maszynce do mielenia mięsa jest nakładka do kiełbasy. Płuczemy dobrze jelita. Nakładamy jelita i formujemy kiełbaski, nasze mają ok. 130 g każda. Wędzimy w temperaturze 25-35°C przez ok. 12 godzin. Podajemy kiełbasę smażoną z patelni z kiszoną kapustą z kminkiem i tłuszczem kaczym, smażonym pasternakiem i grzankami z piernika.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej