– Niewinni Czarodzieje to najbardziej nieoczywisty film Andrzeja Wajdy. Najbardziej niewajdowski obraz Wajdy. Opowiada o ludziach kochających określony styl życia: modne restauracje, dobrą muzykę i żadnych zobowiązań. To credo naszego miejsca. No może z wyjątkiem tych zobowiązań. Miejsca nieoczywistego. Jak mówi mój wspólnik 2/3 restauracja i 1/3 klub. Chcemy, aby u nas świat muzyki spotykał się ze światem stand-upu. A ludzie otwarci na innych ludzi spotykali sobie podobnych. Zawsze chciałem być jak Humphrey Bogart w Casablance... – mówi Kuba Wojewódzki, współzałożyciel „Niewinnych Czarodziejów 2.0”.
Restauracja powstanie w zrewitalizowanym kompleksie Elektrowni Powiśle, miejscu niezwykłym, bo nie tylko mieszczącym się w centrum kulturalnym i rozrywkowym Warszawy, ale również posiadającym unikalny klimat i wspaniałą historię. Elektrownia Powiśle powstała w 1904 roku i początkowo prowadzona była przez konsorcjum AEG i Siemens. Dopiero w 1937 roku Elektrownia przeszła ręce Zarządu Miasta Warszawy, dzięki czemu działa również w okresie obrony Warszawy w 1939 roku oraz w czasie powstania warszawskiego w 1944. Została zamknięta w latach 90. XX wieku, a obecnie na jej terenie znajduje się kompleks mieszkalno-biurowo-usługowy ze zrewitalizowanymi zabytkowymi budynkami oraz dobudowanymi budynkami mieszkalnymi i biurowymi.

Niewinni Czarodzieje 2.0


Kuba Wojewódzki wraz z Józefem Krawczykiem otworzą niebawem wspólną restaurację. "Niewinni Czarodzieje 2.0" to wyjątkowy koncept restauracyjny, który powstanie w zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle.

Zobacz także

Bistro Z

Anna Klajmon i Mateusz Czekierda są właścicielami i szefami kuchni Bistro Z przy ul. Ząbkowskiej na warszawskiej Pradze. Lokal otworzył się w lipcu tego roku. Bistro Z koncentruje się na prostym jedzeniu, opartym na dobrym produkcie w dobrej cenie.

KOREA TOWN

Właściciele koreańskiego baru Miss Kimchi - Paweł Łapiński i Aneta Łapińska - otworzyli w marcu restaurację Korea Town na warszawskim Mokotowie. Restauracja jest niewielka, przeznaczona na 22 miejsca siedzące i ok. 15 w ogródku. Szefową kuchni jest właścicielka Aneta Łapińska.

HYGGE BISTRO

W Krakowie na Ruczaju powstało Hygge Bistro. Skoncentrowane jest na pochodzącym z Danii stylu życia hygge, polegającym na odnajdywaniu szczęścia w prostych życiowych czynnościach, takich jak picie, jedzenie, rozmawianie, bycie.

Po włosku w warszawskim Magari

Warszawski hotel Puro to najnowszy i siódmy z kolei obiekt sieci. Pozostałe znajdują się w Gdańsku, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi i Krakowie. Wszystkie miejsca wyróżnia butikowy charakter, piękny design, ale też oferta gastronomiczna.

Pasibus otwiera lokal w Szczecinie

Burgery Pasibusa od 17 lipca dostępne będą w Centrum Galaxy w Szczecinie. Lokal ma wyróżniać się wystrojem nawiązującym do symboli miasta, m. in. tamtejszej stoczni. To już dziewiąta restauracja stworzona we współpracy ze spółką Helios i zarazem 26. lokal marki w Polsce.

Koku Sushi w Gnieźnie i w Grudziądzu

Sieć Koku Sushi powiększyła się o dwa nowe sushi bary - w marcu otwarto je w Gnieźnie i w Grudziądzu. Pod szyldem marki działają już 22 lokale w 19 polskich miastach.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

