Niewinni Czarodzieje 2.0
Kategoria: Miejsca

Kuba Wojewódzki wraz z Józefem Krawczykiem otworzą niebawem wspólną restaurację. "Niewinni Czarodzieje 2.0" to wyjątkowy koncept restauracyjny, który powstanie w zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle.

Niewinni Czarodzieje 2.0. Foto: materiały prasowe.
Niewinni Czarodzieje 2.0. Foto: materiały prasowe.
„Niewinni Czarodzieje 2.0” to nowe miejsce, które niebawem pojawi się na warszawskiej kulinarno-rozrywkowej mapie. Biznesowy duet: Kuba Wojewódzki oraz Józef Krawczyk postanowili skierować swoje miejsce do warszawiaków głodnych niezwykłych smaków, dobrej muzyki i niebanalnej rozrywki. Poza jedzeniem restauracja będzie bowiem serwować stand-upy, koncerty i inne wydarzenia kulturalne. Inspiracją dla powstania restauracji jest film Andrzeja Wajdy:

Niewinni Czarodzieje to najbardziej nieoczywisty film Andrzeja Wajdy. Najbardziej niewajdowski obraz Wajdy. Opowiada o ludziach kochających określony styl życia: modne restauracje, dobrą muzykę i żadnych zobowiązań. To credo naszego miejsca. No może z wyjątkiem tych zobowiązań. Miejsca nieoczywistego. Jak mówi mój wspólnik 2/3 restauracja i 1/3 klub. Chcemy, aby u nas świat muzyki spotykał się ze światem stand-upu. A ludzie otwarci na innych ludzi spotykali sobie podobnych. Zawsze chciałem być jak Humphrey Bogart w Casablance... – mówi Kuba Wojewódzki, współzałożyciel „Niewinnych Czarodziejów 2.0”.

Kompleks Elektrowania Powiśle. Foto: materiały prasowe.
Kompleks Elektrowania Powiśle. Foto: materiały prasowe.
Restauracja powstanie w zrewitalizowanym kompleksie Elektrowni Powiśle, miejscu niezwykłym, bo nie tylko mieszczącym się w centrum kulturalnym i rozrywkowym Warszawy, ale również posiadającym unikalny klimat i wspaniałą historię. Elektrownia Powiśle powstała w 1904 roku i początkowo prowadzona była przez konsorcjum AEG i Siemens. Dopiero w 1937 roku Elektrownia przeszła ręce Zarządu Miasta Warszawy, dzięki czemu działa również w okresie obrony Warszawy w 1939 roku oraz w czasie powstania warszawskiego w 1944. Została zamknięta w latach 90. XX wieku, a obecnie na jej terenie znajduje się kompleks mieszkalno-biurowo-usługowy ze zrewitalizowanymi zabytkowymi budynkami oraz dobudowanymi budynkami mieszkalnymi i biurowymi.

Autor tekstu: Michał Matuszak
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej