x

WYJĄTKOWY TYDZIEŃ

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    26.06.2017

Od 25 sierpnia do 3 września w Warszawie odbędzie się trzecia edycja festiwalu Fine Dining Week. Restauracje biorące udział w wydarzeniu przygotują 5-daniowe menu degustacyjne w specjalnej cenie 119 zł.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Najbardziej atrakcyjne stoliki znikają z reguły w ciągu pierwszych 24 godzin, dlatego warto pamiętać o możliwości wcześniejszej rezerwacji (od 4 lipca na stronie: www.FineDiningWeek.pl). Lista potwierdzonych do tej pory restauracji obejmuje m.in. Amber Room czy Dyletantów. Założeniem organizatorów jest promocja idei fine diningu i edukacja gości restauracji. Dla wielu z nich restauracje biorące udział w wydarzeniu nie są dostępne na co dzień.

– Jakość gourmet w kuchni fine dining to dobry i często trudny do zdobycia produkt. Jego wysoka cena wynika z nietuzinkowej obróbki oraz włożonych w przygotowanie nakładów pracy – mówi Rafał Hreczaniuk, szef kuchni restauracji Dyletanci. Goście Fine Dining Week doświadczą także obsługi restauracyjnej na najwyższym poziomie.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Nowy projekt kulinarny Macieja Nowickiego i Rafała Bernatowitza

Uczty pod chmurką dla maksimum 100 osób w klimatycznych miejscach Polski - to nowa, wspólna propozycja Emanueli Koper, Macieja Nowickiego, szefa kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie i Rafała Bernatowitza, współtwórcy Restobar Ogień. Pierwsze spotkanie - 1 i 2 sierpnia w Nowej Suchej.

Gęsina Na Św. Marcina

Od 8 listopada do 1 grudnia potrwa XI edycja slowfoodowej akcji "Gęsina na św. Marcina". Wybierzemy najlepsze polskie restauracje, które w tym okresie będą serwować przynajmniej trzy dania z gęsiną. Do udziału w imprezie Slow Food Polska zaprosił w tym roku ponad 100 restauracji.

Kulinarny tygiel pięciu kultur

Po raz kolejny Transatlantyk Festival zaprosił na wyjątkowe spotkanie sztuki filmowej i kulinarnej, czyli Kino Kulinarne przygotowywane we współpracy z 68. Berlinale Kulinarisches Kino. Festiwal odbywający się w Łodzi gromadzi co roku setki gości.

Gala Wine & Food Noble Night już wkrótce

Już 13 października odbędzie się XI Gala Wine & Food Noble Night. W szranki jak co roku stanie 12 kucharzy, którzy specjalnie na tę okazję wraz ze swoimi zespołami przygotują autorskie menu (przystawkę i danie główne).

Polskie Skarby Kulinarne teraz też w Wielkopolsce oraz na Warmii i Mazurach

Pyra z gzikiem, czernina, kartacze gołdapskie, kaczka po poznańsku - to tylko kilka potraw z oferty dla gości przemierzających Kulinarny Szlak Wielkopolski oraz Warmii i Mazur. Oba regiony dołączyły do programu Polskie Skarby Kulinarne, w którym MAKRO Polska zaprasza do odkrywania polskiej kuchni.

Kolejna edycja Terra Madre Salone del Gusto

Wydarzenie odbędzie się w dniach 20-24 września w Turynie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej