x

SEDNO SMAKU

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    26.06.2017

"Do Sedna. Zapomniane umiejętności" to nowa inicjatywa warszawskiej restauracji Bazar Kocha. Kolacja inaugurująca cykl odbyła się 29 czerwca. Tematem pierwszej odsłony jest mleko i ziarno. Każda kolacja będzie składała się z sześciu elementów: dwóch przystawek, zupy, dwóch dań głównych i deseru.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Koncepcja opiera się na wykorzystywaniu starych technik kulinarnych, dzięki którym poznajemy naturalny, czysty smak. Kolacja składa się z sześciu elementów: dwóch przystawek, zupy, dwóch dań głównych i deseru. Jednym z dań była polewka, biała zupa ze zrobionej w Bazarze Kocha maślanki. – To, co się pojawi się w kolejnych odsłonach, będzie wynikiem naszych poszukiwań, bo zapomniane umiejętności wykorzystujemy w naszej kuchni na co dzień – opowiada Marcin Koch, pomysłodawca projektu. Więcej informacji znajdziecie na stronie internetowej restauracji.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej