

KOLACJA DLA ZIEMI Z JRE


22 kwietnia br. w Pałacu Ciekocinko odbyła się "Kolacja dla Ziemi" - wydarzenie, którego inicjatorem była organizacja JRE Polska. W wydarzeniu wzięli udział polscy i zagraniczni szefowie należący do JRE Polska: Adrian Klonowski, Paweł Dołżonek, Luca Marchini, Lukas Kapeller.
– Pomysł na wydarzenie wziął się z tego, że chcieliśmy zaprosić szefów JRE z pozostałych krajów członkowskich i stworzyć z nimi niezapomniane doświadczenie, które zmusiłoby wszystkich do ekologicznej refleksji i zwrócenia się w stronę tradycji i rytuałów, które stoją na czele etosu stowarzyszenia – powiedziała Matylda Grzelak, główny koordynator i sekretarz JRE Polska.
JRE (Jeunes Restaurateurs d'Europe) to stowarzyszenie zrzeszające od ponad 40 lat młodych szefów kuchni i restauratorów w Europie, którzy chcą dzielić się swoim talentem i pasją do jedzenia z ludźmi podobnie myślącymi. Obecnie stowarzyszenie się rozrasta, a w planach ma wyjście poza granice Europy oraz dotarcie do wszystkich krajów na świecie. Od roku JRE działa w Polsce.
Zobacz także

Tłusty Czwartek z Delivery Week

Sprawdź, co przygotowały restauracje specjalnie na ulubione święto wszystkich fanów słodkości! Pączki, ciastka czy churrosy z dostawą? Wybieraj spośród kilku słodkich rozwiązań!

Urodziny na zamku

Dziesiąte urodziny obchodziła w tym roku restauracja Gothic Cafe. 26 sierpnia w gościnnych progach Zamku w Malborku odbyła się uroczysta kolacja.

Święto whisky ponownie w Warszawie

Whisky Live Warsaw odbędzie się w 13-14 października w Sangate Hotel Airport. Festiwal to okazja poznania szerokiego spektrum kolorów, bukietów i smaków whisky. Dla fanów dobrego jedzenia nie zabraknie licznych atrakcji kulinarnych.

Pasibus włącza się w akcję #PosiłekDlaSeniora Grupy Warszawa

Sieć burgerowni Pasibus przygotuje posiłki dla wrocławskich seniorów. Pierwsze dostawy jedzenia trafią do nich w piątek, 24 kwietnia.

Dziennie 700 posiłków dla medyków od Belvedere Catering by Design

W ramach projektu "Wsparcie dla Służby Zdrowia" Belvedere Catering by Design wraz z Herbapolem Lublin i Polpharmą S.A. przekazał placówkom medycznym 20 tysięcy pełnowartościowych obiadów, co daje 700 porcji dziennie. Program będzie kontynuowany - w sumie dostarczonych będzie 40 tysięcy posiłków.

WYJĄTKOWY TYDZIEŃ WYJĄTKOWYCH RESTAURACJI

Już w dniach 20-28 lutego w Warszawie i w Krakowie odbywa się druga edycja festiwalu Fine Dining Week. To nowa inicjatywa organizatorów Restaurant Week.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

