x

Szef dla Młodych Talentów - inauguracja Mikserów Kulinarnych 2019

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    20.02.2019

Pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów odbyło się w Krakowie. W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Prezentacja Łukasza Cichego z restauracji Biała Róża w Krakowie. Foto: materiały prasowe.
Prezentacja Łukasza Cichego z restauracji Biała Róża w Krakowie. Foto: materiały prasowe.
Miksery Kulinarne to bezpłatne warsztaty dla uczniów szkół gastronomiczny i młodych kucharzy, w ramach których mogą oni poznać techniki pracy doświadczonych szefów kuchni. W ramach pierwszego w tym roku Miksera Kulinarnego odbył się pokaz poprowadzony przez Łukasza Cichego, szefa kuchni restauracji Biała Róża w Krakowie. Tematem spotkania były dania z kaczki i perliczki. Partnerem spotkania była firma Drosed, której przedstawiciele opowiedzieli o różnych gatunkach ptactwa hodowlanego, m.in. kaczkach barbarie, perliczkach, kurczakach kukurydzianych i zagrodowych.

Drosed - prezentacja nt. drobiu hodowlanego. Foto: materiały prasowe.
Drosed - prezentacja nt. drobiu hodowlanego. Foto: materiały prasowe.
Przyszli kucharze nie tylko mieli okazję poszerzenia swojej wiedzy na temat drobiu, ale również otrzymali upominki: odzież kuchenną przygotowaną przez firmę ChemaN oraz książki „100 receptur na 100 lat niepodległości” wydane przez firmę MAKRO Polska.

Miksery Kulinarne to cześć prowadzonego przez MAKRO Polska programu Szef dla Młodych Talentów.

Mikser Kulinarny, Kraków 2019. Foto: materiały prasowe.
Mikser Kulinarny, Kraków 2019. Foto: materiały prasowe.
Celem programu jest  integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Poland Restaurant Forum by Nespresso

Po raz czwarty w Polsce, a drugi raz w Warszawie odbyło się gastronomiczne spotkanie Poland Restaurant Forum by Nespresso. Głównym hasłem czwartej odsłony forum było "Dzielenie się siłą" (Share the power). W wydarzeniu wzięło udział ponad 100 uczestników.

23. urodziny MAKRO Polska

Z tej okazji firma przygotowała dla swoich klientów specjalne oferty produktowe i konkursy

Właściciel Werner & Mertz liderem zrównoważonego rozwoju

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz produkującej ekologiczne środki czystości (marki Frosch i Green Care Professional) został laureatem Niemieckiej Nagrody Środowiskowej.

WIRTUOZI KUCHNI NA TARGACH HORECA W KRAKOWIE

15-17 listopada odbędzie się kolejna edycja targów. "Wirtuozi Kuchni" to nowa odsłona programu Akademii HoReCa towarzyszącego Międzynarodowym Targom Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HoReCa.

World Chocolate Masters 2020/2021

World Chocolate Masters to jedyny na świecie konkurs skierowany do utalentowanych i kreatywnych profesjonalistów zajmujących się czekoladą. Zawody zaplanowane na lata 2020/2021 to już 8. edycja pojedynku cukierników i czekoladziarzy, do których tym razem będą mogli dołączyć również szefowie kuchni.

Restauracja na Facebooku

Już w najbliższy wtorek, 12.03, w Warszawie odbędzie się szkolenie na temat komunikacji marketingowej w sieci. Szkolenie poprowadzi niezastąpiona w tym temacie Marta Panfil z agencji kreatywnej FIKA.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej