Miksery Kulinarne to cześć prowadzonego przez MAKRO Polska programu Szef dla Młodych Talentów.
Celem programu jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni.

Szef dla Młodych Talentów - inauguracja Mikserów Kulinarnych 2019


Pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów odbyło się w Krakowie. W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej.
Zobacz także

PLEBISCYT FINE DINIG WEEK

Ostatnia edycja festiwalu odbyła się w dniach 25 sierpnia - 3 września w Warszawie. Ogłaszamy najlepsze restauracje wybrane na podstawie głosów i recenzji gości.

Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019

24 czerwca 2019 roku w w Akademii Kurta Schellera w Jawczycach odbędą się preeliminacje do Bocuse d’Or Poland 2019. Zgłoszenia można nadsyłać do 3 czerwca.

Bottiglieria 1881 z Krakowa z Gwiazdką Michelin!

To trzecia polska restauracja z tym wyróżnieniem, ale pierwsze odznaczenie dla lokalu spoza Warszawy. W stolicy bez zmian - swój status utrzymały Atelier Amaro oraz Senses Restaurant. Obie z jedną gwiazdką.

Integracja z edukacją

W poniedziałek 26 marca w warszawskim Food Lab Studio odbyła się trzecia odsłona edukacyjnego cyklu dla szefów kuchni i kucharzy "Chefs after hours " - tym razem pod hasłem "zimowe warzywa i noże".

Zwycięzcy 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski

Bartosz Fabiś i Michał Kozłowski z restauracji Nifty no.20 poznańskiego Hotel Puro to laureaci pierwszego miejsca Kulinarnego Pucharu Polski. Tegoroczne zmagania konkursowe odbyły się 1-2 października w Poznaniu.

Polscy cukiernicy awansowali do Wielkiego Finału Coupe du Monde de la Patisserie 2019

Miesiące przygotowań, nerwów i niezliczone ilości godzin treningowych przyniosły chwałę polskiej drużynie cukierników w Turynie podczas europejskich finałów Coupe du Monde de la Patisserie 2018.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

