Szef dla Młodych Talentów - inauguracja Mikserów Kulinarnych 2019
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów odbyło się w Krakowie. W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej.

Prezentacja Łukasza Cichego z restauracji Biała Róża w Krakowie. Foto: materiały prasowe.
Prezentacja Łukasza Cichego z restauracji Biała Róża w Krakowie. Foto: materiały prasowe.
Miksery Kulinarne to bezpłatne warsztaty dla uczniów szkół gastronomiczny i młodych kucharzy, w ramach których mogą oni poznać techniki pracy doświadczonych szefów kuchni. W ramach pierwszego w tym roku Miksera Kulinarnego odbył się pokaz poprowadzony przez Łukasza Cichego, szefa kuchni restauracji Biała Róża w Krakowie. Tematem spotkania były dania z kaczki i perliczki. Partnerem spotkania była firma Drosed, której przedstawiciele opowiedzieli o różnych gatunkach ptactwa hodowlanego, m.in. kaczkach barbarie, perliczkach, kurczakach kukurydzianych i zagrodowych.

Drosed - prezentacja nt. drobiu hodowlanego. Foto: materiały prasowe.
Drosed - prezentacja nt. drobiu hodowlanego. Foto: materiały prasowe.
Przyszli kucharze nie tylko mieli okazję poszerzenia swojej wiedzy na temat drobiu, ale również otrzymali upominki: odzież kuchenną przygotowaną przez firmę ChemaN oraz książki „100 receptur na 100 lat niepodległości” wydane przez firmę MAKRO Polska.

Miksery Kulinarne to cześć prowadzonego przez MAKRO Polska programu Szef dla Młodych Talentów.

Mikser Kulinarny, Kraków 2019. Foto: materiały prasowe.
Mikser Kulinarny, Kraków 2019. Foto: materiały prasowe.
Celem programu jest  integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni.

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej