RAANRAAN w Galerii Łódzkiej
Kategoria: Miejsca

RAANRAAN, czyli jedzenie przygotowywane na oczach klientów to nowa koncepcja, która od końca stycznia działa w foodcourcie Galerii Łódzkiej. Pochodzące od lokalnych dostawców produkty połączone z aromatycznymi przyprawami sprawią, że kuchnia włoska będzie w zasięgu ręki dla każdego, kto znajdzie się

RAANRAAN - świeży włoski makaron na wynos! Foto: materiały prasowe.
RAANRAAN - świeży włoski makaron na wynos! Foto: materiały prasowe.
RAANRAAN, czyli nowa restauracja w Galerii Łódzkiej to koncepcja kuchni zakładająca przygotowywanie makaronów i sałatek na oczach gości. Mimo szybkiego przygotowania potrwa, jedzenie w RAANRAAN dalekie jest jednak od fast foodów, ponieważ wszystkie dania powstają bezpośrednio w lokalu ze świeżych produktów od lokalnych dostawców. Każdy, kto odwiedzi restaurację, znajdzie w menu coś dla siebie, dzięki możliwości wyboru makaronów z jednej spośród trzech kategorii – classic, - vege oraz – speciale. Ponadto RAANRAAN zaspokoi zarówno chętnych na drobną przekąskę, jak i bardzo głodnych gości – dania mogą być przygotowane w rozmiarze L, M lub S.

RAANRAAN - włoski makaron dla każdego! Foto: materiały prasowe.
RAANRAAN - włoski makaron dla każdego! Foto: materiały prasowe.
Filozofią marki jest stwierdzenie „w drodze i po drodze”. „W drodze” na umówione spotkanie w Galerii Łódzkiej oraz „po drodze”, czyli zakupienie posiłku podczas powrotu z pracy do domu. RAANRAAN to również przystępne ceny, dzięki czemu każdy może sobie pozwolić na codzienny obiad w tej restauracji.

Nowy koncept zachwyca również wystrojem – modnym i łączącym różne style, tak jak kuchnia Fusion. Klimat wnętrza mocno opiera się na kuchni śródziemnomorskiej, a jednocześnie jest nowoczesny (połączenie drewna i betonu) i energetyczny (dla ludzi w biegu). 

Restaurację można znaleźć w strefie gastronomicznej Galerii Łódzkiej na pierwszym piętrze.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Papa Diego w formacie restauracyjnym

We wtorek, 19 lutego otwarty został drugi katowicki lokal meksykańskiej sieci Papa Diego. Tym razem jest to lokal ze stolikami restauracyjnymi.

Niewinni Czarodzieje 2.0

Kuba Wojewódzki wraz z Józefem Krawczykiem otworzą niebawem wspólną restaurację. "Niewinni Czarodzieje 2.0" to wyjątkowy koncept restauracyjny, który powstanie w zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle.

Sześć gwiazdek w Trójmieście

Paco Pérez, znany hiszpański szef kuchni już w drugiej połowie przyszłego roku otworzy swoją restaurację w Gdańsku. Katalońskiego pochodzenia kucharz do tej pory był odznaczony łącznie sześcioma gwiazdkami Michelin.

Opasły Tom na Wierzbowej

Największym ograniczeniem Opasłego Tomu na Foksal była mała, niewygodna kuchnia. Zakończenie umowy najmu w pierwotnej lokalizacji stało się motywacją do wyszukania nowego miejsca, pozwalającego na rozwój, przy zachowaniu dawnej oferty i stylu restauracji.

Pyszne.pl po raz piąty wyłoni najlepszą restaurację roku i najlepszą restaurację w Krakowie

Pyszne.pl ogłosiło listę ponad 600 nominowanych restauracji z 39 miast, które zawalczą w konkursie Best Restaurant Awards 2018. O wynikach dalszej rywalizacji zadecydują klienci, którzy mogą docenić swoje ulubione restauracje, wystawiając im oceny w serwisie.

ZATOKA SMAKÓW

Dokładnie w połowie drogi między Zatoką Pucką a Bałtykiem spróbujemy dań nawiązujących do bogactwa kuchni kaszubskiej. Szefem kuchni jest Bartosz Warmowski - laureat plebiscytu Mistrzowie Smaku 2018, w którym zdobył tytuł Kucharza Roku 2018 na Pomorzu.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Z szacunkiem dla tradycji
Bogactwo regionalnych deserów, Część 2
Wszystko dla gastronomii
Food Service Summit - Cool Cat
Maciej Wroński
Karta napojów - Szkolenia obsługi restauracji (odc. 1)
więcej