- Discover California Wines. Foto: materiały prasowe.
Tematem tegorocznym seminariów będzie
„Konfrontacja białych i czerwonych win kalifornijskich pochodzących z ciepłych oraz chłodnych regionów winiarskich Kalifornii”. Poprowadzą je pierwszy polski Master Sommelier Adam Pawłowski oraz Tomasz Kolecki, Vice-Prezydent Stowarzyszenia Sommelierów Polskich.
- Degustacja win kalifornijskich. Foto: materiały prasowe.
Dwa seminaria degustacyjne dostarczą solidnej dawki praktyki i teorii. Ich celem jest pokazanie, w jaki sposób różnice pomiędzy poszczególnymi regionami Kalifornii (w temperaturze, rodzaju gleby czy odległość od oceanu) wpływają na finalny produkt, jakim jest kalifornijskie wino. Uczestnicy będą mieli okazję zdegustować i porównać klasyczne wina kalifornijskie pochodzące z ciepłego (np. Central Vineyards, część Sonomy dalej od wybrzeża) oraz zimnego klimatu (np. Santa Barbara County, Mendocino).
- Mapa regionów winiarskich w Kalifornii. Foto: materiały prasowe.
Zachęcamy do udziału profesjonalistów z branży HoReCa. Seminaria odbędą się w dwóch półtoragodzinnych blokach:
- 10:00 - 11:30: Konfrontacja białych szczepów z ciepłych i chłodnych regionów.
- 12.00 - 13.30: Konfrontacja czerwonych szczepów z ciepłych i chłodnych regionów.
Zapisy na seminaria przyjmuje Agnieszka Wojtowicz-Jach (California Wines Polska) pod adresem e-mailowym: tratoria@tratoria.pl.
Liczba miejsc ograniczona.
Więcej szczegółów na stronie: www.foodservicesummit.pl