x

Gęsina w Restauracji - 4. edycja konkursu

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    09.02.2019

9 kwietnia 2019 roku, w halach targowych Expo Mazury S. A. w Ostródzie, podczas targów Mazury HoReCa odbędzie się kolejna, już 4. edycja konkursu kulinarnego Gęsina w Restauracji. Organizatorem konkursu jest Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi.

Expo Mazury. Konkurs Gęsina w Restauracji. Foto: materiały prasowe.
Expo Mazury. Konkurs Gęsina w Restauracji. Foto: materiały prasowe.
W tym roku tematem przewodnim konkursu jest udko gęsie oraz gęsia wątróbka. Konkurs ma popularyzować dania z gęsi, a jego głównym celem jest znalezienie restauracji, której ekipa najlepiej radzi sobie z przygotowaniem i kreatywnym podejściem do gęsiny.

W konkursie mogą wziąć udział przedstawiciele restauracji z całego kraju.

Regulamin i formularz zgłoszeniowy są dostępne na stronie: www.mazuryhoreca.pl/konkursy

Zgłoszenia do konkursu dokonuje się drogą elektroniczną, wysyłając jednocześnie na 2 adresy e-mail: k.ziejewska@interia.pl oraz nela.strucinska@expomazury.pl.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 13 marca 2019 r.

Patronat merytoryczny nad konkursem objął Klub Szefów Kuchni.

W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu: nela.strucinska@expomazury.pl, 601 610 377

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

TUTTOFOOD i HOSTMilano po raz pierwszy razem

Jedne z największych włoskich targów adresowanych do sektora rolno-spożywczego powracają w 2021 roku do Mediolanu. Po raz pierwszy w historii jednak będą one odbywać się równolegle z targami HOSTMilano, między 22 a 26 października.

Ameryka od kuchni

To nazwa nowego projektu promującego produkty spożywcze z USA. Jego prezentacja nastąpi 9 października br. na trzecim Kongresie Szefów Kuchni w warszawskim centrum Expo XXI.

Wyjątkowa edycja L’art de la cuisine Martell

Za nami 17. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la cuisine Martell, która była pod wieloma względami wyjątkowa.

KRGiC zmienia się w Związek Pracodawców HoReCa

Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, organizacja powołana do reprezentowania i działania na rzecz polskiej branży gastronomicznej, zmieniła nazwę oraz formę prawną. Odtąd będzie działała jako Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).

Warszawski bar El Koktel na liście rekomendacji 50 Best Discovery

Na liście "odkryć" prestiżowego The Worlds 50 Best pojawił się warszawski koktajlbar El Koktel. Do tego grona dolączył także krakowski Mercy Brown. Mamy zatem już w Polsce trzy wyróżnione lokale serwujące drinki.

Madrid Fusion powraca - na żywo i wirtuanie

Tegoroczny Madrid Fusion, jeden z największych światowych kongresów gastronomicznych, po raz pierwszy w historii odbędzie się nie tylko stacjonarnie, ale będzie także w całości transmitowany przez internet.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej