x

Gęsina w Restauracji - 4. edycja konkursu

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    09.02.2019

9 kwietnia 2019 roku, w halach targowych Expo Mazury S. A. w Ostródzie, podczas targów Mazury HoReCa odbędzie się kolejna, już 4. edycja konkursu kulinarnego Gęsina w Restauracji. Organizatorem konkursu jest Iławskie Stowarzyszenie Producentów Gęsi.

Expo Mazury. Konkurs Gęsina w Restauracji. Foto: materiały prasowe.
Expo Mazury. Konkurs Gęsina w Restauracji. Foto: materiały prasowe.
W tym roku tematem przewodnim konkursu jest udko gęsie oraz gęsia wątróbka. Konkurs ma popularyzować dania z gęsi, a jego głównym celem jest znalezienie restauracji, której ekipa najlepiej radzi sobie z przygotowaniem i kreatywnym podejściem do gęsiny.

W konkursie mogą wziąć udział przedstawiciele restauracji z całego kraju.

Regulamin i formularz zgłoszeniowy są dostępne na stronie: www.mazuryhoreca.pl/konkursy

Zgłoszenia do konkursu dokonuje się drogą elektroniczną, wysyłając jednocześnie na 2 adresy e-mail: k.ziejewska@interia.pl oraz nela.strucinska@expomazury.pl.

Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 13 marca 2019 r.

Patronat merytoryczny nad konkursem objął Klub Szefów Kuchni.

W przypadku pytań zapraszamy do kontaktu: nela.strucinska@expomazury.pl, 601 610 377

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Debic Pastry Cup - nowy konkurs cukierniczy na mapie Polskich

Na tegorocznej edycji targów EuroGastro i Worldhotel (27-29 marca 2019) zadebiutuje nowy konkurs cukierniczy, którego organizatorem jest gwiazda polskiego cukiernictwa Paweł Mieszała we współpracy z MT Targi Polska.

Water&Wine docenione przez Akademię Gastronomiczną w Polsce

W piątek 16 marca 2018 w warszawskim hotelu Bristol rozdane zostały nagrody Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się międzynarodową jakością.

HoReCa łączy siły! Powołano Rzecznika Interesu Gastronomów

Nowo powołana Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej uruchomiła Biuro Rzecznika Interesu Gastronomów, które ma chronić przedsiębiorców przed skutkami pandemicznego kryzysu. Jednym z pierwszych celów Izby będzie obniżenie VAT-u do 8% na wszystkie usługi gastronomiczne.

Transgourmet i Selgros Cash & Carry inaugurują RESTART 2.0

RESTART 2.0 to kolejna edycja programu wszechstronnego wsparcia dla gastronomii Transgourmet i Selgros Cash & Carry. Obejmuje m. in. ofertę rabatową dopasowaną do potrzeb każdego biznesu, wsparcie marketingowe oraz merytoryczne, a także praktyczne szkolenia.

Ameryka od Kuchni

Współczesna amerykańska kuchnia prezentuje całe bogactwo smaków, o czym będą mogli się przekonać goście 4. Kongresu Szefów Kuchni już 9 października br. w hali Expo XXI w Warszawie.

The World’s 50 Best Restaurants powróci na żywo i w internecie

5 października poznamy pięćdziesiąt najlepszych restauracji na świecie. Jeden z najbardziej prestiżowych konkursów gastronomicznych zawita do Antwerpii.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej