x

INNOWACYJNY EKSPRES WE2 TERAZ W OFERCIE SEGAFREDO

Kategoria: Produkty    28.08.2017

Gastronomiczna jakość, sprawne przygotowanie, wygoda i łatwość konserwacji - parzenie espresso i napojów kawowych w profesjonalnym wydaniu nigdy jeszcze nie było tak proste. Nowy ekspres kapsułkowy WE2, który wzbogacił ofertę Segafredo Zanetti Poland, zapewnia najwyższą jakość kawy.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Nowość w asortymencie Segafredo Zanetti Poland łączy w sobie zalety urządzenia kapsułkowego i tradycyjnego ekspresu ciśnieniowego. Model WE2 wyposażony jest w osobny przycisk wstępnego parzenia dla każdego z dwóch gruppo, a także dwa bojlery do przygotowania espresso oraz jeden dodatkowy, zapewniający dostęp do gorącej wody i parę do spieniania mleka. Temperatura parzenia z zakresu pomiędzy 86 a 98 stopni Celsjusza może być ustawiona oddzielnie dla każdego z gruppo. Co istotne, rozwiązanie sprzyja również oszczędności energii dzięki możliwości niezależnego odłączania każdego z bojlerów, dyszy i podajnika gorącej wody.

Zaletą nowego ekspresu WE2 jest prosta i intuicyjna obsługa. Urządzenie wyposażone jest w dwa podświetlane ekrany zapewniające wygodną regulację parametrów. Ma także miejsce na przechowywanie i podgrzewanie porcelany oraz wyciągany, 5-litrowy zbiornik.

Ekspres WE2 jest w pełni kompatybilny z szeroką gamą kapsułek z oferty Segafredo Zanetti Poland, w tym cenionymi przez klientów wariantami: Brasile, Costa Rica, Peru z linii Le Origini; tradycyjnym Espresso Classico, czy bezkofeinowym Deca Crem. Ze względu na prostotę obsługi i wydajność, model sprawdza się doskonale nie tylko w kameralnych lokalach gastronomicznych, ale także jako wyposażenie przestrzeni wspólnych w biurach czy wreszcie nowoczesnych salonów kosmetycznych i fryzjerskich, gdzie standard obsługi obejmuje serwis kawowy dla klientów.

SEGAFREDO ZANETTI Poland Sp. z o.o. ul. Partyzantów 7, 32-700 Bochnia – POLAND,
tel. (+48) 14 615 41 00, faks (+48) 14 615 41 05,
e-mail: info@segafredo.pl

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej