x

ZBĘDNA ŻYWNOŚĆ ŹRÓDŁEM NIEZBĘDNEJ ENERGII

Kategoria: Produkty    28.08.2017

W gastronomii powstają odpady spożywcze i resztki żywności, które muszą być zagospodarowane w sposób higieniczny i niezawodny.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
ReFood przekazuje odpady kuchenne, spożywcze, zużyte oleje i tłuszcze oraz przeterminowane artykuły spożywcze do racjonalnego ponownego wykorzystania. ReFood odbiera je w miejscach ich powstawania, a następnie przetwarza, tak aby nadawały się do powtórnego wykorzystania. Zastosowanie zróżnicowanych i dokładnie dobranych metod przetwarzania pozwala wytworzyć wysokogatunkowe nawozy, przyjazną środowisku energię elektryczną i cieplną oraz surowce do produkcji wysokiej jakości paliwa biodiesel.

Oddział REFOOD w Warszawie, Saria Polska Sp. z o.o.,
ul. Zawodzie 16, 02-981 Warszawa,
tel. 800 800 737, e-mail: info@refood.pl,
www.refood.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

WÓDKA I ZAKĄSKA - SZLACHETNA PARA

Wódka stanowi bogatą część polskiej kultury stołu. Choć kojarzy się z sutą zakąską, dzięki której osłabia się skutki spożycia mocnego alkoholu, może też być łączona z określonymi daniami w wyrafinowany sposób tak jak wino czy whisky. Food pairing jedzenia z wódką to nowa jakość w gastronomii.

Świeża cielęcina od Bidfood Farutex

Bidfood Farutex to ogólnopolski dostawca produktów żywnościowych do branży Horeca. W ofercie firmy znalazły się ostatnio m.in. górka cielęca bez kości i z długą kością, górna zrazowa czy polędwica. Choć ten rodzaj mięsa kojarzyć się może ze świątecznymi potrawami, sprawdzi się w każdym sezonie.

iVario Pro od Rational. Nowa klasa wydajności dla profesjonalnej kuchni

iVario Pro ustanawia nowe standardy w profesjonalnej kuchni. System gotowania, który zachwyca inteligentnymi funkcjami i zużywa o 40% mniej energii niż tradycyjne patelnie uchylne i zwykłe patelnie.

Profesjonalny automat do bezdotykowego odkażania rąk - poznaj Cleanline24

LSI Software od kilku dni w swojej ofercie posiada pierwszy produkt z linii Cleanline24 - automat do bezdotykowego odkażania rąk. - Jest to odpowiedź na wymogi rynku oraz zapytania od naszych klientów - mówi Michał Czwojdziński, Wiceprezes Zarządu LSI Software.

W RÓŻNYCH KSZTAŁTACH W RÓŻNYCH FORMACH

Foremki, wycinarki, łopatki, pęsety czy łyżki do lodów w niemal nieskończonej liczbie kształtów - to tylko kilka przykładów spośród wielu drobnych przyborów cukierniczych. Jak wybrać takie, które nie tylko ułatwią pracę, ale również uatrakcyjnią deser smakowo i wizualnie?

Natura w opakowaniach

Tacki me.Organic Diamond są w 100% kompostowalne, termozgrzewalne i są bezpieczne dla zdrowia.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej