Sos paprykowy Sriracha z dodatkiem ostrych papryczek chili to idealny wybór dla fanów bardzo pikantnych smaków. Doskonale pasuje do mięs pieczonych oraz z grilla, indyjskiego curry, orientalnych makaronów oraz do smażonego ryżu. Z powodzeniem można go też użyć, aby dodać pikanterii prostym przekąskom czy sałatkom. Produkt ma intensywną czerwoną barwę oraz delikatną konsystencję, w której zatopione są chrupiące kawałki świeżej papryki.
Dzięki badaniom laboratoryjnym oraz licznym testom panelowym przeprowadzonym przez producenta, nowy sos posiada wysokie walory smakowe, które zostały docenione przez profesjonalnych kucharzy współpracujących z marką Fanex.
– Wprowadzenie nowej receptury tego coraz bardziej popularnego sosu, to naturalna reakcja na potrzeby rynku, który stale monitorujemy. Już teraz, tuż po jego wprowadzeniu, widzimy bardzo duże zainteresowanie naszych Klientów tym produktem. Z ich strony płynie do nas wiele pozytywnych opinii, które utwierdzają nas w przekonaniu, że poszliśmy w dobrym, bardziej pikantnym kierunku. – mówi Tomasz Szymański, Ekspert Kulinarny w firmie Fanex.