Nowa, niezwykle ostra odsłona sosu Sriracha od Fanex
Kategoria: Produkty

Fanex, polski producent sosów dla branży HoReCa, w odpowiedzi na oczekiwania swoich klientów, wprowadził na rynek nową odsłonę egzotycznego sosu Sriracha. Obecna wersja bez wątpienia jest najostrzejszym sosem w ofercie Fanex. Produkt jest już dostępny w sprzedaży hurtowej.

Fanex Sriracha. Foto: materiały prasowe.
Fanex Sriracha. Foto: materiały prasowe.
Nowa odsłona paprykowego sosu Sriracha Fanex jest zdecydowanie ostrzejsza i bardziej wyrazista. Zmiana receptury jest odpowiedzią na zmieniające się oczekiwania klientów, którzy coraz częściej preferują egzotyczne, pikantne smaki. Produkt skierowany jest do gastronomii oraz całego rynku HoReCa, ale producent w przyszłości nie wyklucza jego wprowadzenia także do sprzedaży detalicznej.

Sos paprykowy Sriracha z dodatkiem ostrych papryczek chili to idealny wybór dla fanów bardzo pikantnych smaków. Doskonale pasuje do mięs pieczonych oraz z grilla, indyjskiego curry, orientalnych makaronów oraz do smażonego ryżu. Z powodzeniem można go też użyć, aby dodać pikanterii prostym przekąskom czy sałatkom. Produkt ma intensywną czerwoną barwę oraz delikatną konsystencję, w której zatopione są chrupiące kawałki świeżej papryki.
Dzięki badaniom laboratoryjnym oraz licznym testom panelowym przeprowadzonym przez producenta, nowy sos posiada wysokie walory smakowe, które zostały docenione przez profesjonalnych kucharzy współpracujących z marką Fanex.

– Wprowadzenie nowej receptury tego coraz bardziej popularnego sosu, to naturalna reakcja na potrzeby rynku, który stale monitorujemy. Już teraz, tuż po jego wprowadzeniu, widzimy bardzo duże zainteresowanie naszych Klientów tym produktem. Z ich strony płynie do nas wiele pozytywnych opinii, które utwierdzają nas w przekonaniu, że poszliśmy w dobrym, bardziej pikantnym kierunku. – mówi Tomasz Szymański, Ekspert Kulinarny w firmie Fanex.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Makarony włoskie od Bidfood Farutex

Bez dwóch zdań makaron to narodowa potrawa Italii. Pasty różnią się nie tylko kształtem i długością, ale co ważne - składem.

Świeża cielęcina od Bidfood Farutex

Bidfood Farutex to ogólnopolski dostawca produktów żywnościowych do branży Horeca. W ofercie firmy znalazły się ostatnio m.in. górka cielęca bez kości i z długą kością, górna zrazowa czy polędwica. Choć ten rodzaj mięsa kojarzyć się może ze świątecznymi potrawami, sprawdzi się w każdym sezonie.

Nowości od Melvit

Po ogromnym sukcesie Trendy Lunch Melvit przygotował kolejne nowości z tej serii. Są to wyśmienite mieszanki najwyższej jakości ziaren zbóż, warzyw, wzbogaconych o szczególne dodatki.

WIGILIA W RESTAURACJI

Wigilijna kuchnia restauracyjna niejedno ma imię. Pozwala odnieść się do korzeni, obudzić tęsknotę za prawdziwym domowym jedzeniem, ale dzięki swojej różnorodności zostawia też miejsce na eksperymenty.

WOŁOWINA TRUDNA CZY ŁATWA

Wołowina w kuchni polskiej nigdy nie była tak popularna jak obecnie. Jednak podawana jest na zaledwie kilka sposobów. Najczęściej jest to pieczeń, bitki, tatar i szponder jako podstawa do rosołu lub zup.

WEGEBURGERY YUMMY! ŚWIAT WEGE JESZCZE BLIŻEJ!

W odpowiedzi na dynamicznie rosnący trend wege na rynku firma Bonduelle Food Service wprowadziła do oferty dwa smakowite wegeburgery yummy. Produkty są w 100-proc. roślinne, przygotowane z warzyw i zbóż z dodatkiem wyrazistych przypraw. Przeznaczone dla wegan i wegetarian.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej