x

JUŻ WKRÓTCE WARSAW BUBBLE DAY

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    28.08.2017

22 września w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich przy ulicy Brackiej 25 w Warszawie odbędzie się wielkie święto szampana. To pierwszy w Polsce festiwal promujący kulturę szampańską i prezentujący bogactwo szampańskich bąbelków.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
W programie: otwarte degustacje szampanów prezentowanych przez najważniejsze domy szampańskie, warsztaty food pairingowe prowadzone przez Josepha Seeletso, degustacje komentowane ambasadorów Champagne Gosset i Champagne Perrier-Jouët, wykłady na temat historii szampana w Polsce, panele z ekspertami Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, pokazy mistrzów w przyrządzaniu koktajli na bazie szampana oraz szampańskie inspiracje z Berlina. Szczegółowy program wydarzenia i bilety dostępne są na stronie internetowej organizatora: www.warsawbubblesday.pl. Zgłoszenia na warsztaty przyjmowane są w formularzu zakupu biletu (należy wpisać wybrane przez siebie szkolenie) lub mailem na adres: wbd@dom-szampana.pl

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Fine Dining w Plenerze

To nazwa cyklu kolacji organizowanych przez krakowską restaurację Albertina oraz zaproszonych do projektu szefów kuchni. Wśród nich byli między innymi Krzysztof Żurek z restauracji Trzy Rybki, Marcin Sołtys z restauracji Filipa 18 oraz Łukasz Cichy z Białej Róży.

Kisimy na Placu Bankowym

Wykłady i warsztaty poświęcone kiszeniu, ostrygi i prosecco, kultowe samochody oraz wiele innych atrakcji przy dźwiękach zespołu dixielandowego - to wszystko 7 września na Placu Bankowym w Warszawie.

Znamy najlepsze restauracje letniej edycji Fine Dining Week

W plebiscycie gości Fine Dining Week za najlepszy lokal festiwalu została uznana Restauracja Alpejska z Łodzi. Na drugim miejscu znalazła się Scena Kulinarna Art Restaurant (Śląsk) a na trzecim - Renaissance Restaurant (Szczecin).

Dzień Babci i Dzień Dziadka inaczej. Kup lunch i pomóż seniorom

Stołeczne lokale proponują nietypowe obchody dnia babci i dziadka. Kupując lunch możemy przekazać go potrzebującym seniorom w całej Polsce. Dodatkowo, restauracje podwoją ilość sprzedanych posiłków.

Warszawska Pyza 2019" - znamy 10 finalistów plebiscytu

Trwa siódma edycja plebiscytu "Warszawska Pyza" na najlepszy lokal z ulicznym jedzeniem z Warszawy oraz okolic, organizowanego przez "Gazetę Stołeczną" oraz serwis Warszawa.Wyborcza.pl. Spośród nadesłanych propozycji jury wybrało 10 finalistów, z których jeden otrzyma tytuł "Warszawskiej Pyzy 2019".

#ŚwiętujŚwięta. Rusza kolejna edycja Delivery Week

Rozpoczyna się kolejne Delivery Week. Tym razem, w ramach imprezy najlepsi szefowie kuchni zaprezentują swoje popisowe dania świąteczne. Będziemy mogli zamówić je najpierw w Warszawie, potem dołączą Kraków, Łódź czy Szczecin.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej