x

12 restauracji w finale Noble Night

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Jak co roku we wrześniu organizowany jest uroczysty finał konkursu kulinarnego Wine & Food Noble Night. W jubileuszowej 10. edycji tego wydarzenia o podium zawalczą kuchnie z całej Polski.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Po selekcji nadesłanych zgłoszeń konkursowych wyłoniono 12 restauracji, które zakwalifikowały się do finału. Komisja Wine & Food Noble Night oceniła menu i dobór składników, kreatywność szefów kuchni, wnętrze i atmosferę lokalu oraz obsługę. Z roku na rok restauracji zgłaszających się do konkursu przybywa, a jakość ich oferty jest coraz wyższa.

Oto lista zakwalifikowanych:
5th Avenue – Doubletree by Hilton Kraków, Kraków, szef kuchni: Rafał Drobniak
Dwór Kombornia – Magnolia, Korczyna, szef kuchni: Marcin Majchrzak
Dwór Sieraków, Dobczyce, szef kuchni: Janusz Fic
La Cantina, Katowice, szef kuchni: Przemysław Budziński
La Brasserie Moderne, Warszawa, szef kuchni: Maciej Majewski
Lumiere, Przeźmierowo, szef kuchni: Jakub Kasprzak
Ostoja Chobienice, Siedlec, szef kuchni: Maciej Barton
Projekt 36, Sopot, szef kuchni: Marcin Leszczyński
Qualita, Kraków, szef kuchni: Marcin Dudek
Szara Gęś, Kraków, szef kuchni: Michał Stężalski
The Time, Poznań, szef kuchni: Roman Kosmalski
Uroczysko Siedmiu Stawów, Niemcza, szef kuchni: Damian Chajęcki

Tegoroczne menu finałowe będzie oparte na polskich smakach – produktach z lasów, łąk i rzek. Nie zabraknie więc dziczyzny, ryb, świeżych ziół i warzyw oraz lokalnych produktów: serów, marynat i kiszonek. Jak zawsze każdy z szefów kuchni wraz z zespołem przygotuje na żywo 350 przystawek i tyle samo dań głównych. Wszystkie propozycje są dopracowane w najmniejszym szczególe. Zwycięzcę w wyniku głosowania wyłoni 1000 zaproszonych gości. Więcej informacji: www.noblenight.pl

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej