Oto lista zakwalifikowanych:
5th Avenue – Doubletree by Hilton Kraków, Kraków, szef kuchni: Rafał Drobniak
Dwór Kombornia – Magnolia, Korczyna, szef kuchni: Marcin Majchrzak
Dwór Sieraków, Dobczyce, szef kuchni: Janusz Fic
La Cantina, Katowice, szef kuchni: Przemysław Budziński
La Brasserie Moderne, Warszawa, szef kuchni: Maciej Majewski
Lumiere, Przeźmierowo, szef kuchni: Jakub Kasprzak
Ostoja Chobienice, Siedlec, szef kuchni: Maciej Barton
Projekt 36, Sopot, szef kuchni: Marcin Leszczyński
Qualita, Kraków, szef kuchni: Marcin Dudek
Szara Gęś, Kraków, szef kuchni: Michał Stężalski
The Time, Poznań, szef kuchni: Roman Kosmalski
Uroczysko Siedmiu Stawów, Niemcza, szef kuchni: Damian Chajęcki
Tegoroczne menu finałowe będzie oparte na polskich smakach – produktach z lasów, łąk i rzek. Nie zabraknie więc dziczyzny, ryb, świeżych ziół i warzyw oraz lokalnych produktów: serów, marynat i kiszonek. Jak zawsze każdy z szefów kuchni wraz z zespołem przygotuje na żywo 350 przystawek i tyle samo dań głównych. Wszystkie propozycje są dopracowane w najmniejszym szczególe. Zwycięzcę w wyniku głosowania wyłoni 1000 zaproszonych gości. Więcej informacji: www.noblenight.pl
„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.