Głównym punktem programu było wręczenie nagród. Szefem Roku został Robert Trzópek (Bez Gwiazdek, Warszawa). Wyróżnienie w kategorii Szef Jutra powędrowało do Szymona Stacha z Quale Restaurant (Łódź). Michał Gniadek ze stołecznej restauracji Plato otrzymał nagrodę w kategorii Młody Talent, Szefem Kuchni Tradycyjnej został zaś Wojciech Kilian (Signature, Warszawa). W kategorii Kobieta Szef nie przyznano nagrody.
Drugie GM Tour odbyło się 26 czerwca w Poznaniu – w nowej siedzibie restauracji Concordia Taste. W trakcie wydarzenia przyznano nagrody dla najlepszych szefów kuchni z Wielkopolski, Ziemi Lubuskiej i Dolnego Śląska. Szefem Roku został Karol Sankowski z restauracji Przystań & Marina (Wrocław). Tytuł Szefa Jutra otrzymał Adam Adamczak z restauracji Oskoma w Poznaniu. Szefem Kuchni Tradycyjnej został Tomasz Tomiuk z Afrodyta Spa & Wellness Resort (Radziejowice). Jako Młody Talent został nagrodzony Dawid Szkudlarek z restauracji Folwark Folińscy (Wysoka, woj. lubuskie). Natomiast tytuł Kobiety Szefa otrzymała Monika Szewczuk z wrocławskiej restauracji Dobra Karma.
Jak zawsze podczas Gault & Millau Tour po ogłoszeniu wyników wszyscy laureaci mieli okazję przygotować dla gości swoje popisowe dania. Publiczność zebrana wokół mobilnej wyspy mogła obserwować cały proces i dopytywać o szczegóły. Przepisy na wszystkie potrawy oraz pełne biogramy zwycięzców do przeczytania na naszej stronie.
„Food Service” jest patronem medialnym wydarzeń z cyklu Gault & Millau Tour.