x

Makarony włoskie od Bidfood Farutex

Kategoria: Produkty    05.02.2019

Bez dwóch zdań makaron to narodowa potrawa Italii. Pasty różnią się nie tylko kształtem i długością, ale co ważne - składem.

W ofercie Bidfood Farutex pojawiły się mrożone włoskie makarony z dobrym, krótkim składem zarówno ciasta, jak i farszu. Makarony zostały zamrożone w taki sposób, by zachowały swój oryginalny, włoski smak, jednocześnie nie sklejając się w opakowaniu. Pappardelle, tagliatelle czy lasagne, nadziewane pomarańczą i dynią capelli, pachnące truflami lunette, a może fagotti wypełnione gruszką, serem i orzechami? To tylko skromne preludium do prawdziwej symfonii włoskich smaków! Makarony występują w gastronomicznych opakowaniach od 1 do 5 kg.

Bidfood Farutex to ogólnopolski dostawca produktów żywnościowych do branży Horeca. Od ponad 25 lat łączy pasję do biznesu z pasją do gastronomii. Firma posiada 21 lokalizacji w całym kraju. W jej ofercie znajduje się aż 7 tys. produktów, w tym mięsa, ryby, owoce morza, warzywa, owoce, nabiał, pieczywo, ciasta, lody, herbaty, kawy i wina. Współpracuje z ponad 15 tys. lokali gastronomicznych, restauracji i hoteli, w tym Hotelami Accor, lodziarniami Grycan czy stacjami paliw BP. Bidfood Farutex prowadzi też Akademię Kulinarną Farutex – projekt, który ma na celu podnosić kwalifikacje i wymieniać doświadczenia zawodowe między kucharzami i szefami kuchni z całej Polski.

Fatutex Sp. z o.o.
ul. Gorzowska 4, 65-127 Zielona Góra
Tel.: 68 413 08 38, www.farutex.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

NOWOŚĆ! FRYTURA PÓŁPŁYNNA QUALITO PLUS W WIADRZE 20 L

ZT Kruszwica wprowadza nowy format opakowania dla Frytury półpłynnej Qualito Plus - funkcjonalne wiadro blaszane o pojemności 20 l. Ta uznana od lat frytura gwarantuje doskonałe efekty przy długotrwałym smażeniu produktów słodkich i wytrawnych.

Latte z Vege Kremem na bazie roślinnej śmietanki Flory Plant w Costa Coffee

Kawa z napojem sojowym czy kokosowym? Proszę bardzo! Sieciowe kawiarnie mają w swojej ofercie propozycje dla osób unikających nabiału. Przykładem jest latte z Vege Kremem na bazie roślinnej śmietanki Flory Plant dostępna w wybranych lokalach Costa Coffee.

WÓDKA I ZAKĄSKA - SZLACHETNA PARA

Wódka stanowi bogatą część polskiej kultury stołu. Choć kojarzy się z sutą zakąską, dzięki której osłabia się skutki spożycia mocnego alkoholu, może też być łączona z określonymi daniami w wyrafinowany sposób tak jak wino czy whisky. Food pairing jedzenia z wódką to nowa jakość w gastronomii.

Bufety z automatycznie podnoszoną pokrywą

Firma Plastmet wprowadziła do oferty systemy zabezpieczające eksponowaną żywność.

GRZAŃCA GRZEJEMY NA ŻOŁĄDKOWEJ GORZKIEJ

Grzaniec na Żołądkowej Gorzkiej to innowacyjny, prosty sposób podania tego kultowego już trunku - doskonale sprawdzi się, gdy za oknem śnieg i plucha, a my nie marzymy o niczym innym, tylko o szklance czegoś rozgrzewającego i pysznego.

Łosoś MOWI - sprawdza się u znanych szefów kuchni

Łosoś atlantycki MOWI wyróżnia się delikatnym smakiem, jędrnością i miękkością, a proces jego przetwarzania nie wymaga stosowania sztucznych aromatów, konserwantów i wzmacniaczy smaku.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej