V Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra
Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

Tegoroczna edycja mistrzostw odbędzie się już 9 marca w Hotelu Atut w Licheniu Starym. Impreza została zorganizowana w ramach Weekendu Kulinarnego.

Mistrzostwa Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra odbywają się cyklicznie od 2015 roku. Całodniowy konkurs to rywalizacja wyselekcjonowanych, dwuosobowych zespołów, których zadaniem jest przygotowanie wykwintnych potraw z jesiotrem w roli głównej. Tak jak w ubiegłym roku obecna edycja wydarzenia stanowi część Kulinarnego Pucharu Polski.

W tym roku w jury konkursu zasiądą m.in.: Kurt Scheller, Jerzy Pasikowski oraz jeden z pomysłodawców wydarzenia – Adam Dmyterko. Funkcję przewodniczącej jury VIP obejmie Ewa Wachowicz.

Regulamin konkursu oraz formularz zgłoszeniowy dostępne są na stronie: http://jesiotrikawior.pl/
Zgłoszeń dokonywać można do 26 lutego 2019 roku.

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Z szacunkiem dla tradycji
Bogactwo regionalnych deserów, Część 2
Wszystko dla gastronomii
Food Service Summit - Cool Cat
Maciej Wroński
Karta napojów - Szkolenia obsługi restauracji (odc. 1)
więcej