x

THE TIME, CONCEPT BY MIELŻYŃSKI

Kategoria: Miejsca    28.08.2017

Restauracja The Time to jedno z miejsc w odrestaurowanej zabytkowej kamienicy Młyńska 12, należącej do grupy Ilonn. Miejsce łączy klasykę i tradycję z nowoczesnością, stąd nazwa. Wystrój jest minimalistyczny, dominują elementy szklane, stalowe, kamień i szkło.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Kulinarnie restauracja proponuje gościom kuchnię śródziemnomorską z polskimi akcentami. Dodatkowo w ramach specjalnych wkładek do menu oferowane są dania sezonowe i oparte na regionalnych produktach. Funkcję executive chefa całej Grupy Ilonn pełni Roman Kosmalski, szefem kuchni The Time jest Mateusz Mikuła. W menu znajdziemy m.in. przystawki (26-37 zł): mozzarella di bufala/konfitura z pomidorów/pesto z pietruszki; kurki/szalotka/palone masło/grzanka; dania główne (47-81 zł): kaczka/czerwona kapusta/gnocchi z majerankiem/sos z porzeczką; policzki wieprzowe/arancini/korzeń pietruszki/kalafior. Karta win, której tworzenie wspierał Robert Mielżyński, obejmuje ponad 250 etykiet z różnych regionów świata, także z Polski. Sommelierem jest Rafał Korczak. Wystrój jest minimalistyczny, dominują elementy szklane, stalowe, kamień i szkło.

ul. Młyńska 12, Poznań

Autor tekstu: Joanna Mróz
O AUTORZE
Joanna Mróz
Monitoruje warszawski (i nie tylko) rynek gastronomiczny od kilkunastu lat. Od 10 lat dzieli się recenzjami restauracji na Froblogu. Współtworzy Warsaw Foodie (razem z Restaurantica.pl) – dwujęzyczny gastromagazyn internetowy o nowościach w stołecznych restauracjach. Absolwentka podyplomowych Food Studies na SWPS. Współpracowała z magazynami „Usta”, „Esquire”, a także ze stołeczną „Gazetą Wyborczą”.

Zobacz także

Van Dog - nowa marka Foodio Concepts

Od 26 kwietnia 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie Foodio Concepts z grupy Helios otworzyło nowy lokal. Jego klienci będą mogli skosztować zarówno meksykańskich przysmaków Papa Diego, jak i oferty zupełnie nowej marki Van Dog.

Kondrat Wina Wybrane - otwarto wine bar i sklep w Gdyni

Sklep winiarski Kondrat Wina Wybrane połączony z wine barem jest już w Trójmieście. To dziesiąta stacjonarna placówka tej sieci w Polsce. W związku z aktualnymi obostrzeniami epidemicznymi, wino oraz przekąski można kupić na miejscu lub zamówić z dostawą do domu.

Druga restauracja Tokyo Sushi w warszawskim Blue City

Tokyo Sushi otworzyło swój drugi lokal w Blue City. Nowa restauracja serwuje dania w prawdziwym japońskim klimacie - sushi możemy wybierać z krążącej dookoła baru ruchomej taśmy.

Fork Restaurant w Warszawie - polska kuchnia z międzynarodowym akcentem

Fork Restaurant to drugi autorski lokal znanego szefa kuchni Roberta Sowy. Działa od października ub.r. przy ul. Wspólnej, zaledwie dwie przecznice od pierwszego konceptu - N31 przy Nowogrodzkiej, który w ciągu trzech lat działalności doczekał się tytułu Najlepszej Restauracji w Polsce 2017.

Warszawski Fort 8

Fort 8 to nowe miejsce spotkań na styku warszawskiego Ursynowa, Mokotowa i Wilanowa. Powstał w XIX-wiecznych koszarach na terenie historycznego Fortu VIII Służew, którego rewitalizacja rozpoczęła się w 2015 r.

Targi Between kitchen & dining room - II edycja

W dniach 18-19 listopada w Hali Koszyki, w Warszawie odbędzie się druga edycja BETWEEN kitchen & dining room. Jest to nowy cykl targów, na których prezentują się firmy i marki związane z kuchnią oraz jadalnią, m.in.: ceramika, naczynia, małe AGD, akcesoria dekoracyjne, meble oraz artykuły spożywcze.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej