Michał Molenda to szef kuchni, który kształcił się m.in. w londyńskim oddziale słynnej szkoły Le Cordon Bleu oraz londyńskim hotelu Savoy. Gastronomiczne szlify zdobywał też pod okiem takich sław, jak Gordon Ramsey, Alain Ducasse, Jamie Simpson, Michel Roth. W 2015 roku wrócił do Polski i tu pracował jako szef kuchni w nadmorskim Rosevia Resort, a następnie w warszawskiej Kuchni Otwartej. Pełnił też funkcję dyrektora gastronomii w Hotelu Sopot.
Teraz Michał Molenda podjął nowe wyzwanie jako drugi szef kuchni Akademii Inspiracji MAKRO. Do jego zadań będzie należał rozwój oferty szkoleń skierowanych do branży gastronomicznej. Michał będzie wspierał Akademię Inspiracji MAKRO zarówno przy tworzeniu warsztatów na temat obecnych i nadchodzących trendów w gastronomii, jak i szkoleń o charakterze biznesowym.


Michał Molenda - nowa twarz Akademii Inspiracji MAKRO


Szef kuchni Michał Molenda dołączył do zespołu Akademii Inspiracji MAKRO, gdzie swoje międzynarodowe wykształcenie wykorzysta do tworzenia nowych, atrakcyjnych tematów szkoleń dla branży gastronomicznej.
Zobacz także

BACARDI LEGACY GLOBAL COCKTAIL COMPETITION

To jeden z najbardziej znanych konkursów barmańskich, skierowany do najlepszych barmanów na świecie. Zwycięzcą etapu regionalnego został Grzegorz Nowicki.

Grzegorz Adamarek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

Nominację otrzymał wygrywając konkurs kulinarny "Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro".

Łukasz Lisowski ekspertem ds. gastronomii w Fanex

Na stanowisku eksperta ds. gastronomii będzie odpowiedzialny m.in. za prowadzenie szkoleń, warsztatów kulinarnych oraz wsparcie merytoryczne poszczególnych działów firmy.

Eliminacje MONIN Cup Junior 2019

Rozpoczęło się przyjmowanie zgłoszeń szkół gastronomicznych do Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2019!

Za nami Gault&Millau Tour 2017 w Krakowie

Najlepsi szefowie kuchni z Południowej Polski wybrani - przedstawiamy wyniki.

25. edycja Targów HORECA/GASTROFOOD/ ENOEXPO Kraków

Wydarzenie odbędzie się w dniach: 15-17 listopada w Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym EXPO Kraków
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

