x

MAKRO Polska wydało kalendarz z portretami czołowych szefów kuchni

Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Z początkiem tego roku MAKRO Polska przygotowało limitowaną edycję kalendarza w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. Do udziału w projekcie zaproszono 30 czołowych przedstawicieli polskiej branży gastronomicznej.

Kalendarz Polskich Skarbów Kulinarnych. Foto: materiały prasowe.
Kalendarz Polskich Skarbów Kulinarnych. Foto: materiały prasowe.
Kalendarz podsumowuje działania organizowane w ramach zainaugurowanego w zeszłym roku programu Polskie Skarby Kulinarne, którego głównymi celami są zwiększenie świadomości polskiej tradycji kulinarnej i rozbudzenie kulinarnego patriotyzmu. „Poprzez wydanie kalendarza symbolicznie zamknęliśmy zeszłoroczną edycję Polskich Skarbów Kulinarnych i weszliśmy z naszym programem w kolejny rok” - mówi Magdalena Figurna, Menedżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej w firmie MAKRO Polska.

W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w ubiegłym roku MAKRO zorganizowało m.in. Tydzień Kuchni Polskiej na stulecie odzyskania niepodległości (pisaliśmy o tym tu i tu) oraz barokową strefę historyczną na gali Gault & Millau.

Na zdjęciach w kalendarzu pojawili się szefowie kuchni zaangażowani w program oraz ambasadorzy programu Kulinarne Zjednoczenie Polski:

  • Cezary Powała – Studio kuchenne MAKRO Warszawa,
  • Mateusz Ciołko – Perłowa,
  • Marcin Czekalewski – Oranżeria Hotel Rzeszów,  
  • Przemysław Błaszczyk – Novo,
  • Wojciech Harapkiewicz – Babinicz,
  • Ireneusz Koniuszek – Restauracja Refektarz – Zamek Ryn,
  • Michał Arciszewski – Prowincja,  
  • Łukasz Cichy – Biała Róża,  
  • Jarosław Sak – Trybunalska City Pub,
  • Małgorzata Marchewka – Restauracja Folk Gospoda,
  • Robert Żmuda – Gościnna Chata,
  • Iwona Niemczewska – Z Drugiej Strony Lustra,
  • Jarosław Walczyk – Pink Lobster,
  • Mirosław Król – Fusion of Taste,
  • Michał Szcześniak – Dom Wódki Elixir,
  • Michał Bałazy – Cafe Bambus,
  • Sławomir Saguła – Kiyrnicka by Saguła – Rezydencja Gubałówka,
  • Mariusz Bizub – Restauracja Zakopiańska,
  • Maciej Nowicki – Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie,
  • Janusz Fic – Dwór Sieraków,
  • Piotr Kaciuba – Zamek Dubiecko,
  • Marcin Nieznaj – Hampton by Hilton,
  • Michał Markowicz – Resort Odyssey Kielce,
  • Paweł Panek – Piwnica Wolnica,
  • Michał Grzywacz – Studio kuchenne MAKRO Warszawa,
  • Jakub Reszka – ORZO Poznań,
  • Weronika Marcinkiewicz – Stara Kuchnia,
  • Tomasz Tarka – Hotel Wieniawski,
  • Paweł Serafin – Akademia Inspiracji MAKRO,
  • Roman Gerasik – Schronisko Smaków Magdy Gessler,
  • Wojciech Pasikowski – Czerwony Wieprz.

Kalendarz trafi do szkół gastronomicznych, szefów kuchni, restauracji, hoteli oraz partnerów. Partnerami projektu są: Mlekovita, Polski Karp, Fanex, Prymat, Provincja, Kruszwica, Gastro Magic Service,  Spółdzielnia Pszczelarska APIS oraz Akademia Inspiracji MAKRO. Patronat medialny objął miesięcznik „Food Service” oraz portale „Newsgastro.pl” i „Ouichef.pl”.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

23. urodziny MAKRO Polska

Z tej okazji firma przygotowała dla swoich klientów specjalne oferty produktowe i konkursy

Jesienna Polagra w Poznaniu

Na przełomie września i października czeka nas kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO/ INVEST HOTEL, Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz Kulinarnego Pucharu Polski.

Poland Restaurant Forum by Nespresso

Po raz czwarty w Polsce, a drugi raz w Warszawie odbyło się gastronomiczne spotkanie Poland Restaurant Forum by Nespresso. Głównym hasłem czwartej odsłony forum było "Dzielenie się siłą" (Share the power). W wydarzeniu wzięło udział ponad 100 uczestników.

Bocuse d’Or Europe 2018 za nami!

W dniach 11-12 czerwca dwadzieścia najlepszych europejskich duetów kucharskich walczyło podczas Bocuse d’Or Europe 2018 w Oval Lingotto Fiere Torino o awans do Wielkiego Finału w Lyonie 2019.

V Jubileuszowa Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2019 rok - nagrody, premiery, niespodzianki!

Jubileuszowa, bo już piąta Gala Premierowa Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 r. w Gdańsku. Nie tylko była okazją dla debiutu Żółtego Przewodnika na rok 2019, ale także wręczenia nagród najlepszym szefom kuchni.

Wina i oliwy świata przybywają do Warszawy

Targi Wine Expo Poland i Warsaw Oil Festival to wspaniałe targi wina w Polsce i niemała gratka dla miłośników oliwy. Tego roku odbędą się one 27-28 października w warszawskim EXPO XXI.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej