MAKRO Polska wydało kalendarz z portretami czołowych szefów kuchni
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Z początkiem tego roku MAKRO Polska przygotowało limitowaną edycję kalendarza w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. Do udziału w projekcie zaproszono 30 czołowych przedstawicieli polskiej branży gastronomicznej.

Kalendarz Polskich Skarbów Kulinarnych. Foto: materiały prasowe.
Kalendarz Polskich Skarbów Kulinarnych. Foto: materiały prasowe.
Kalendarz podsumowuje działania organizowane w ramach zainaugurowanego w zeszłym roku programu Polskie Skarby Kulinarne, którego głównymi celami są zwiększenie świadomości polskiej tradycji kulinarnej i rozbudzenie kulinarnego patriotyzmu. „Poprzez wydanie kalendarza symbolicznie zamknęliśmy zeszłoroczną edycję Polskich Skarbów Kulinarnych i weszliśmy z naszym programem w kolejny rok” - mówi Magdalena Figurna, Menedżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej w firmie MAKRO Polska.

W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w ubiegłym roku MAKRO zorganizowało m.in. Tydzień Kuchni Polskiej na stulecie odzyskania niepodległości (pisaliśmy o tym tu i tu) oraz barokową strefę historyczną na gali Gault & Millau.

Na zdjęciach w kalendarzu pojawili się szefowie kuchni zaangażowani w program oraz ambasadorzy programu Kulinarne Zjednoczenie Polski:

  • Cezary Powała – Studio kuchenne MAKRO Warszawa,
  • Mateusz Ciołko – Perłowa,
  • Marcin Czekalewski – Oranżeria Hotel Rzeszów,  
  • Przemysław Błaszczyk – Novo,
  • Wojciech Harapkiewicz – Babinicz,
  • Ireneusz Koniuszek – Restauracja Refektarz – Zamek Ryn,
  • Michał Arciszewski – Prowincja,  
  • Łukasz Cichy – Biała Róża,  
  • Jarosław Sak – Trybunalska City Pub,
  • Małgorzata Marchewka – Restauracja Folk Gospoda,
  • Robert Żmuda – Gościnna Chata,
  • Iwona Niemczewska – Z Drugiej Strony Lustra,
  • Jarosław Walczyk – Pink Lobster,
  • Mirosław Król – Fusion of Taste,
  • Michał Szcześniak – Dom Wódki Elixir,
  • Michał Bałazy – Cafe Bambus,
  • Sławomir Saguła – Kiyrnicka by Saguła – Rezydencja Gubałówka,
  • Mariusz Bizub – Restauracja Zakopiańska,
  • Maciej Nowicki – Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie,
  • Janusz Fic – Dwór Sieraków,
  • Piotr Kaciuba – Zamek Dubiecko,
  • Marcin Nieznaj – Hampton by Hilton,
  • Michał Markowicz – Resort Odyssey Kielce,
  • Paweł Panek – Piwnica Wolnica,
  • Michał Grzywacz – Studio kuchenne MAKRO Warszawa,
  • Jakub Reszka – ORZO Poznań,
  • Weronika Marcinkiewicz – Stara Kuchnia,
  • Tomasz Tarka – Hotel Wieniawski,
  • Paweł Serafin – Akademia Inspiracji MAKRO,
  • Roman Gerasik – Schronisko Smaków Magdy Gessler,
  • Wojciech Pasikowski – Czerwony Wieprz.

Kalendarz trafi do szkół gastronomicznych, szefów kuchni, restauracji, hoteli oraz partnerów. Partnerami projektu są: Mlekovita, Polski Karp, Fanex, Prymat, Provincja, Kruszwica, Gastro Magic Service,  Spółdzielnia Pszczelarska APIS oraz Akademia Inspiracji MAKRO. Patronat medialny objął miesięcznik „Food Service” oraz portale „Newsgastro.pl” i „Ouichef.pl”.

 

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019

24 czerwca 2019 roku w w Akademii Kurta Schellera w Jawczycach odbędą się preeliminacje do Bocuse d’Or Poland 2019. Zgłoszenia można nadsyłać do 3 czerwca.

World Class Poland ogłosił 12 finalistów konkursu

Do piątego finału konkursu zakwalifikowało się 12 barmanów z Gdańska, Sopotu, Warszawy, Łodzi, Krakowa i Wrocławia. World Class Poland to zarazem rywalizacja barów i emocjonująca bitwa miast.

Znamy pierwszych jurorów Kulinarnego Pucharu Polski 2019

Organizatorzy Kulinarnego Pucharu Polski już od kilku miesięcy pracują na składem sędziowskim, mimo że tegoroczna edycja konkursu odbędzie się dopiero na początku października.

Polscy jurorzy w konkursie S.Pellegrino Young Chef

W gronie jurorów prestiżowego konkursu S.Pellegrino Young Chef znaleźli się Iwona Niemczewska i Marcin Popielarz. Do udziału w międzynarodowej rywalizacji młodych kucharzy można się zgłaszać do 30 kwietnia.

Czwarta edycja targów Mazury HoReCa - za nami

Prestiżowe konkursy kulinarne, pokazy znanych szefów kuchni, specjalistyczne szkolenia, klienci z całej Polski i najlepsi dostawcy - tak można scharakteryzować IV edycję targów Mazury HoReCa, które odbyły się 9 i 10 kwietnia w Ostródzie.

Zarabiaj na kawie z Segafredo Zanetti Poland

Kawa to obowiązkowa pozycja w menu właściwie każdego lokalu gastronomicznego. Nie jest też tajemnicą, że na kawie można dobrze zarabiać. Trzeba jedynie wiedzieć jak.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej