MAKRO Polska wydało kalendarz z portretami czołowych szefów kuchni
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

Z początkiem tego roku MAKRO Polska przygotowało limitowaną edycję kalendarza w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne. Do udziału w projekcie zaproszono 30 czołowych przedstawicieli polskiej branży gastronomicznej.

Kalendarz Polskich Skarbów Kulinarnych. Foto: materiały prasowe.
Kalendarz Polskich Skarbów Kulinarnych. Foto: materiały prasowe.
Kalendarz podsumowuje działania organizowane w ramach zainaugurowanego w zeszłym roku programu Polskie Skarby Kulinarne, którego głównymi celami są zwiększenie świadomości polskiej tradycji kulinarnej i rozbudzenie kulinarnego patriotyzmu. „Poprzez wydanie kalendarza symbolicznie zamknęliśmy zeszłoroczną edycję Polskich Skarbów Kulinarnych i weszliśmy z naszym programem w kolejny rok” - mówi Magdalena Figurna, Menedżer ds. PR i Komunikacji Wewnętrznej w firmie MAKRO Polska.

W ramach programu Polskie Skarby Kulinarne w ubiegłym roku MAKRO zorganizowało m.in. Tydzień Kuchni Polskiej na stulecie odzyskania niepodległości (pisaliśmy o tym tu i tu) oraz barokową strefę historyczną na gali Gault & Millau.

Na zdjęciach w kalendarzu pojawili się szefowie kuchni zaangażowani w program oraz ambasadorzy programu Kulinarne Zjednoczenie Polski:

  • Cezary Powała – Studio kuchenne MAKRO Warszawa,
  • Mateusz Ciołko – Perłowa,
  • Marcin Czekalewski – Oranżeria Hotel Rzeszów,  
  • Przemysław Błaszczyk – Novo,
  • Wojciech Harapkiewicz – Babinicz,
  • Ireneusz Koniuszek – Restauracja Refektarz – Zamek Ryn,
  • Michał Arciszewski – Prowincja,  
  • Łukasz Cichy – Biała Róża,  
  • Jarosław Sak – Trybunalska City Pub,
  • Małgorzata Marchewka – Restauracja Folk Gospoda,
  • Robert Żmuda – Gościnna Chata,
  • Iwona Niemczewska – Z Drugiej Strony Lustra,
  • Jarosław Walczyk – Pink Lobster,
  • Mirosław Król – Fusion of Taste,
  • Michał Szcześniak – Dom Wódki Elixir,
  • Michał Bałazy – Cafe Bambus,
  • Sławomir Saguła – Kiyrnicka by Saguła – Rezydencja Gubałówka,
  • Mariusz Bizub – Restauracja Zakopiańska,
  • Maciej Nowicki – Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie,
  • Janusz Fic – Dwór Sieraków,
  • Piotr Kaciuba – Zamek Dubiecko,
  • Marcin Nieznaj – Hampton by Hilton,
  • Michał Markowicz – Resort Odyssey Kielce,
  • Paweł Panek – Piwnica Wolnica,
  • Michał Grzywacz – Studio kuchenne MAKRO Warszawa,
  • Jakub Reszka – ORZO Poznań,
  • Weronika Marcinkiewicz – Stara Kuchnia,
  • Tomasz Tarka – Hotel Wieniawski,
  • Paweł Serafin – Akademia Inspiracji MAKRO,
  • Roman Gerasik – Schronisko Smaków Magdy Gessler,
  • Wojciech Pasikowski – Czerwony Wieprz.

Kalendarz trafi do szkół gastronomicznych, szefów kuchni, restauracji, hoteli oraz partnerów. Partnerami projektu są: Mlekovita, Polski Karp, Fanex, Prymat, Provincja, Kruszwica, Gastro Magic Service,  Spółdzielnia Pszczelarska APIS oraz Akademia Inspiracji MAKRO. Patronat medialny objął miesięcznik „Food Service” oraz portale „Newsgastro.pl” i „Ouichef.pl”.

 

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

Finaliści Bocuse d’Or Poland 2019

W dniach 24-25 czerwca 2019 w Akademii Kurta Schellera odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2019.

Kinga Pienińska zdobywcą Superior Taste Award

Marka naturalnej wody mineralnej Kinga Pienińska ponownie została nagrodzona w plebiscycie Superior Taste Award, zdobywając odznaczenia w trzech kategoriach. Uzyskała najwyższą notę - trzy złote gwiazdki - za wodę niegazowaną. Za lekko gazowaną i gazowaną odznaczono ją dwiema złotymi gwiazdkami.

4 Polaków w półfinałach S.Pellegrino Young Chef 2020

Za nami pierwszy etap międzynarodowego konkursu S.Pellegrino Young Chef 2020. Spośród 2400 kandydatów wyłoniono 135 półfinalistów - w tej grupie znalazło się aż 4 Polaków.

Finał I edycji Poland Sushi Cup 2019

W sobotę, 15 czerwca w Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal w Warszawie odbył się finał Poland Sushi Cup 2019. Jego zwycięzca będzie reprezentował Polskę na World Sushi Cup w dniach 21-23 sierpnia 2019 w Tokio.

Ośmiu szefów kuchni w preeliminacjach Bocuse d’Or Poland 2019

Udział w prestiżowym konkursie kulinarnym Bocuse d’Or jest marzeniem większości młodych kucharzy. Żeby je spełnić trzeba mieć wyobraźnię, motywację i determinację. Czy kandydaci startujący w Bocuse d’Or Poland 2019 posiadają te cechy? O tym przekonamy się niebawem!

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej