

WOŁOWINA TRUDNA CZY ŁATWA


Wołowina w kuchni polskiej nigdy nie była tak popularna jak obecnie. Jednak podawana jest na zaledwie kilka sposobów. Najczęściej jest to pieczeń, bitki, tatar i szponder jako podstawa do rosołu lub zup.
Dlatego warto i należy kupować wołowinę produkowaną w systemie QMP, który określa standardy dotyczące całego procesu produkcji mięsa wołowego. Dzięki temu wołowina z certyfikatem QMP ma określoną wysoką jakość. Jest krucha, soczysta, niezwykle smaczna, a źródło jej pochodzenia jest w pełni możliwe do zidentyfikowania. W dzisiejszych czasach, kiedy jesteśmy zasypywani wiadomościami o „podkręcaniu” żywności, warto mieć pewność, co podajemy naszym gościom. Pracując z mięsem w standardzie QMP, możemy używać tego elementu jako podpory marketingowej w karcie menu.
Wspaniałym wsparciem dla wszystkich jest wydana kilka lat temu „Wielka księga wołowiny” dostępna na stronie internetowej w formie PDF. Zawiera szereg informacji o procedurach hodowli i pomysłów na kulinarne wykorzystanie elementów wołowiny. Znajdziecie tu przepisy m.in. na pieczeń Pavlova czy Tafelspitz. To od nas, kucharzy, w dużej mierze zależy to, jak odżywiają się nasi goście i jakie budujemy w nich przyzwyczajenia.
Zobacz także

OWOCE ZIMOWE - POMARAŃCZE

Ojczyzną pomarańczy najprawdopodobniej była południowo-wschodnia Azja. Dokładnie miejsce ich pochodzenia jest trudne do ustalenia, ponieważ nie rosną one w stanie dzikim.

NESPRESSO AGUILA 220

Ekspres o zaawansowanej technologii i ponadczasowym wzornictwie, zaprojektowany by zaspokoić potrzeby dużych restauracji, kawiarni, cukierni i piekarni.

ZIMOWE INSPIRACJE MONIN. KAWA ZIMĄ

Kawa i ciastko to ulubiona para podczas chwili dla siebie lub dla umilenia spotkania. Inspirując się tą kombinacją, tworzymy receptury, które wyciągają esencję tego połączenia, oferując aromat kawy i ulubionego deseru w jednym napoju.

NOWOŚCI OD MAESTRO SOL

Maestro Sol teraz dostępny w dwóch opakowaniach: funkcjonalnym wiadrze oraz ergonomicznym bag-in-box. Maestro Sol to płynna frytura dla profesjonalistów skomponowana w 100% z najwyższej jakości olejów roślinnych - słonecznika wysokooleinowego, rzepaku i palmy z certyfikowanych plantacji.

KRUSZWICA OLEJ Z ESENCJĄ MASŁA - NOWOŚĆ DLA PROFESJONALISTÓW

Naturalne składniki, maślany smak i temperatura dymienia do 220°C to odpowiedź na rosnące oczekiwania świata gastronomii. Kruszwica Olej z Esencją Masła doskonale sprawdza się do tworzenia dań między innymi z mięs, ryb, owoców morza oraz warzyw.

Sufity wentylacyjne Komat z systemem odzysku energii

Sufity SMARTCAP to kompleksowo działające okapy wentylacyjne i klimatyzujące, które idealnie oczyszczają powietrze z zanieczyszczeń i zapachów.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

