x

KONKURS BOCUSE D'OR WRACA DO POLSKI

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    25.09.2017

Po przerwie wywołanej kontrowersjami wokół ostatniej edycji, konkurs Bocuse d’Or ponownie odbędzie się w Polsce.

– Z Bocuse d’Or podjęliśmy rozmowy kilka miesięcy temu, przedstawiając swój pomysł i chęci odbudowania marki konkursu w Polsce. Cieszę się, że udało nam się zdobyć zaufanie Francuzów. Mamy wsparcie takich organizacji jak Klub Szefów Kuchni i Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, więc wiem, że będzie to
nasz wspólny kulinarny sukces – powiedział Jacek Krawczyk, szef agencji Smarten PR, która została oficjalnym przedstawicielem Bocuse d'Or w Polsce.

Bocuse d’Or to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie, stworzony w 1987 r. przez Paula Bocuse'a – wybitnego szefa kuchni, ojca nouvelle cuisine. Finał konkursu odbywa się co dwa lata w samym sercu Sirha, profesjonalnych targów w Lyonie poświęconych gastronomii. W Bocuse d’Or bierze udział 24 młodych szefów kuchni z całego świata, wybranych spośród najbardziej obiecujących talentów. Uczestnicy mają przygotować potrawy w ciągu 5 godzin i 35 minut przed publicznością. O rozstrzygnięciu finału decyduje jury złożone z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie.

Poza samym konkursem gotowania Bocuse d’Or to również pokazy, które przyciągają liczną publiczność i media z całego świata.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej