x

Parabere Forum

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    22.12.2018

Już 3-4 marca 2019 w Oslo, po raz piąty odbędzie się konferencja poświęcona sprawom kobiet w gastronomii.

Parabere Forum to coroczne wydarzenie, które gromadzi liderów branży gastronomicznej, ekspertów i aktywistów związanych z jedzeniem i odżywianiem. Celem konferencji jest wzmocnienie roli kobiet w tych właśnie dziedzinach, oddanie im głosu w sprawach ważkich, promowanie różnorodności i zrównoważonego rozwoju.

Co roku inne miasto jest gospodarzem wydarzenia. Najbliższa, 5. edycja odbędzie się 3-4 marca w Oslo, a tematem przewodnim będzie hasło „Changing the Game”. Na program konferencji złożą się debaty i wykłady wygłoszone przez liderów opinii, aktywistów, naukowców, farmerów, sommelierów oraz światowej sławy szefowe kuchni z całego świata.

Pomysłodawczynią i prezeską Parabere Forum jest Maria Canabal.

Więcej szczegółów na stronie: parabereforum.com

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2019

25 maja w Hotelu Regent w Warszawie już po raz 19 zmierzą się ze sobą najlepsi sommelierzy kraju. Organizatorem zawodów jest Stowarzyszenie Sommelierów Polskich.

L’art de la Cuisine Martell 2019

"Kurczak sielski w pejzażu polskiej kuchni regionalnej" - to temat i zadanie konkursowe uczestników XVII już edycji L’art de la Cuisine Martell. Konkurs odbędzie się w dniach 1-3 marca 2019 r., tradycyjnie na Zamku w Rynie. Zgłoszenia można nadsyłać do 15 lutego 2019 r.

World Class Cocktail Festival

Ruszyły rezerwacje na drugą edycję World Class Cocktail Festival, który potrwa od 5 do 16 czerwca. To największe w Polsce święto kultury koktajlowej, promujące krajową scenę barmańską.

Puchar Mistrzów Stowarzyszenia Sommelierów Polskich

Najlepsi sommelierzy zawalczą o Puchar Mistrzów Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. 23 maja w wyjątkowej formule zawodów online weźmie udział sześciu sommelierów, którzy mają na koncie tytuł zwycięzcy Mistrzostw Polski z ubiegłych lat i wiele innych nagród, także w skali międzynarodowej.

Ryba od głowy do ogona według Michela Moran

Michel Moran poprowadzi cykl warsztatów w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Pierwsze spotkanie poświęcone będzie daniom z ryb przygotowanym zgodnie z filozofią zero waste.

PODRÓŻUJEMY - Targi Książki Kulinarnej

W weekend 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej w Warszawie odbędą się 7. Targi Książki Kulinarnej. Motywem przewodnim targów będzie podróżowanie ze smakiem.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej