x

Madrid Fusión 2019

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

28-30 stycznia 2019 odbędzie się kolejna edycji kongresu gastronomicznego Madrid Fusión - wydarzenia, które od ponad dekady wyznacza trendy w gastronomii.

Jak co roku na poszczególnych piętrach budynku Palacio Municipal będą odbywać się wykłady, degustacje win, targi, prezentacje produktów z całego świata, konkursy gastronomiczne i konferencje prasowe. Clue programu stanowią jednak prezentacje szefów kuchni zarówno tych początkujących, jak i tych o ugruntowanej pozycji. Podczas wykładów prezentują oni filozofię swojego gotowania, dania, regionalne produkty czy relacje z nowych projektów. Gwiazdą tegorocznej edycji będzie legendarny twórca El Bulli Ferran Adria, który dokładnie 8 lat temu na scenie Madrid Fusión ogłosił, że zamyka restaurację. W tym roku opowie o nowym projekcie elBulli 1846. Do tej pory swoją obecność potwierdzili m.in.: Joan i Josep Roca, David Muñoz, Dominique Crenn, Ana Roš czy Elena Arzak. Poza tym jak zwykle część konferencyjna będzie doskonałą okazją do zapoznania się z nowinkami z hiszpańskiej sceny gastronomicznej – swoje prezentacje zapowiedzieli: Mateu Casañas, Oriol Castro & Eduard Xatruch (Disfrutar, Spain), Quique Dacosta (Quique Dacosta) czy Ángel León (Aponiente). W tym samym czasie także na terenie Palacio Municipal będą odbywać się targi winiarskie Eno Fusion, gdzie będzie można spróbować najlepszych win z Hiszpanii.

Madrid Fusión to idealna platforma dla wszystkich tych, którzy poszukują inspiracji i nowych rozwiązań dla prowadzenia swojego biznesu. Liczne wydarzenia towarzyszące (targi produktów regionalnych, konkursy kulinarne, degustacje winiarskie) to dodatkowy argument dla poszukujących możliwości rozwoju w branży gastronomicznej.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Konferencja "Perspektywy rozwoju polskiego winiarstwa"

Stowarzyszenie Kobiety i Wino zaprasza do udziału w Konferencji "Uprawa winorośli w Polsce i perspektywy rozwoju polskiego winiarstwa na tle winiarstwa światowego". Wydarzenie odbędzie się 5 grudnia 2018 w Hotelu Polskim pod Białym Orłem przy ul. Pijarskiej 17 w Krakowie.

Jubileuszowy Restaurant Week

Od 16 do 31 października odbywać się będzie w Polsce festiwal Restaurant Week. Bierze w nim udział rekordowa liczba restauracji, bo prawie 400 z 15 regionów. Na gości czeka przystawka, danie główne, deser i koktajl od sponsorów wydarzenia w cenie 49 zł za osobę.

Międzynarodowa konferencja o historii żywienia Muzeum Pałacu w Wilanowie

Królewski stół jako laboratorium kulinarnych i politycznych pasji dawnych epok, manifestacja potęgi smaku jako narzędzia władzy - o tym mówić będą badacze z Europy i Stanów Zjednoczonych zajmujący się historią żywienia i food studies.

EuroGastro i WorldHotel

23. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 12.edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel odbędą się w dniach 27-29 marca 2019 r. w Ptak Warsaw Expo.

TABASCO® i Kikkoman na CJG24 Festival 2019

Głodni wrażeń na czerwcowy weekend? Znane marki, kultowych sosów TABASCO® i naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman mają dla Was coś specjalnego. W piątek i sobotę, 14 i 15 czerwca zapraszają do strefy chillout na Co Jest Grane24 Festival 2019 w Parku Ujazdowskim w Warszawie.

Horeka Expo Rzeszów 2019

16-17 października 2019 r. w G2A Arena w podrzeszowskiej Jasionce odbędą się pierwsze i jedyne na Podkarpaciu targi dla branży gastronomicznej i hotelarskiej Horeka Expo Rzeszów.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Koreański czarny czosnek - nowy trend wśród kucharzy
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
więcej