Madrid Fusión 2019
Kategoria: Wydarzenia - kalendarium

28-30 stycznia 2019 odbędzie się kolejna edycji kongresu gastronomicznego Madrid Fusión - wydarzenia, które od ponad dekady wyznacza trendy w gastronomii.

Jak co roku na poszczególnych piętrach budynku Palacio Municipal będą odbywać się wykłady, degustacje win, targi, prezentacje produktów z całego świata, konkursy gastronomiczne i konferencje prasowe. Clue programu stanowią jednak prezentacje szefów kuchni zarówno tych początkujących, jak i tych o ugruntowanej pozycji. Podczas wykładów prezentują oni filozofię swojego gotowania, dania, regionalne produkty czy relacje z nowych projektów. Gwiazdą tegorocznej edycji będzie legendarny twórca El Bulli Ferran Adria, który dokładnie 8 lat temu na scenie Madrid Fusión ogłosił, że zamyka restaurację. W tym roku opowie o nowym projekcie elBulli 1846. Do tej pory swoją obecność potwierdzili m.in.: Joan i Josep Roca, David Muñoz, Dominique Crenn, Ana Roš czy Elena Arzak. Poza tym jak zwykle część konferencyjna będzie doskonałą okazją do zapoznania się z nowinkami z hiszpańskiej sceny gastronomicznej – swoje prezentacje zapowiedzieli: Mateu Casañas, Oriol Castro & Eduard Xatruch (Disfrutar, Spain), Quique Dacosta (Quique Dacosta) czy Ángel León (Aponiente). W tym samym czasie także na terenie Palacio Municipal będą odbywać się targi winiarskie Eno Fusion, gdzie będzie można spróbować najlepszych win z Hiszpanii.

Madrid Fusión to idealna platforma dla wszystkich tych, którzy poszukują inspiracji i nowych rozwiązań dla prowadzenia swojego biznesu. Liczne wydarzenia towarzyszące (targi produktów regionalnych, konkursy kulinarne, degustacje winiarskie) to dodatkowy argument dla poszukujących możliwości rozwoju w branży gastronomicznej.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Wielka Uczta Warszawska nad Wisłą

Popularna formuła kulturalnego biesiadowania w plenerze znana z europejskich stolic i śródziemnomorskich miasteczek tego lata zawita nad Wisłę! 29 czerwca otworzy się Wielka Uczta Warszawska.

Nadmorski festiwal whisky po raz 6.

23 i 24 sierpnia w Jastrzębiej Górze, odbędzie się VI edycja pierwszego i największego festiwalu whisky w Polsce.

PODRÓŻUJEMY - Targi Książki Kulinarnej

W weekend 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej w Warszawie odbędą się 7. Targi Książki Kulinarnej. Motywem przewodnim targów będzie podróżowanie ze smakiem.

Ryba od głowy do ogona według Michela Moran

Michel Moran poprowadzi cykl warsztatów w Akademii Inspiracji MAKRO w Warszawie. Pierwsze spotkanie poświęcone będzie daniom z ryb przygotowanym zgodnie z filozofią zero waste.

Poland Sushi Cup 2019

Już w najbliższą sobotę w Warszawie odbędzie się pierwsza edycja Poland Sushi Cup, konkursu, który wyłoni najlepszych mistrzów sushi w kraju. Zwycięzca będzie treprezentować Polskę podczas światowego finału najbardziej prestiżowego konkursu sushi na świecie - World Sushi Cup 2019 w Tokio!

TABASCO® i Kikkoman na CJG24 Festival 2019

Głodni wrażeń na czerwcowy weekend? Znane marki, kultowych sosów TABASCO® i naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman mają dla Was coś specjalnego. W piątek i sobotę, 14 i 15 czerwca zapraszają do strefy chillout na Co Jest Grane24 Festival 2019 w Parku Ujazdowskim w Warszawie.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej