Drugiego i trzeciego dnia targów odbyła się 17. edycja Kulinarnego Pucharu Polski. W finale konkursu wystąpiło 10 ekip nominowanych oraz zwycięzcy ubiegłorocznej edycji. Każda z drużyn miała przygotować przystawkę na bazie przepiórki, pistacji i octu balsamico di Modena. Drugie zadanie to interpretacja szarlotki z wykorzystaniem jabłek grójeckich. Następnego dnia zawodnicy zaprezentowali dania główne, w których składnikami obowiązkowymi były: halibut, szynka parmeńska oraz ryż czarny. Międzynarodowe jury oceniające uczestników Kulinarnego Pucharu Polski najwyższe noty przyznało Bartoszowi Peterowi i Rafałowi Kudlińskiemu z hotelu Copernicus w Toruniu. Zwycięski zespół przygotował mozaikę z przepiórki (przystawka), jesienne jabłko z wędzoną śmietaną (deser) i halibuta z jesiennymi dodatkami (danie główne). Na kolejnych miejscach na podium znaleźli się: Paweł Salamon i Maciej Pisarek – II miejsce, oraz Paweł Kubera i Kajetan Świokła – III miejsce.
Na targach Polagra Gastro i Invest Hotel nie zabrakło też merytorycznych spotkań, które poprowadzili Piotr Rogowski i Paweł Gruba – mówili o budowaniu relacji w zespole, planowaniu kosztów czy szukaniu oszczędności. Targi Polagra Gastro/Invest Hotel odwiedziło także 470 hotelarzy, którzy wzięli udział w Hotel Marketing Conference. Podczas targów odbyło się także po raz trzeci Hotel Investors Meeting. Targi Polagra Gastro i Invest Hotel już kolejny rok z rzędu wspólnie utworzyły kompleksową ekspozycję dla sektora HoReCa. W 2018 r. targi Polagra Food odbędą się wiosną, w dniach 8-10 maja.
Więcej informacji o targach na: www.polagragastro.pl.
„Food Service” był patronem medialnym wydarzenia.