- Foto: materiały prasowe
Wykłady prowadzili m.in. Joseph Seeletso, wprowadzający w świat szampańskiego foodpairingu, Tomasz Kolecki – tłumaczący metodę szampańską i opisujący geografię Szampanii, Wojciech Bońkowski – opisujący nowe style szampana, dr Dorota Dias-Lewandowska – wyjaśniająca, jak szampan zmienił polską kulturę picia, czy przybywający z Berlina sommelier Nils Lackner – dzielący się swoim doświadczeniem z rynku niemieckiego, który jest jednym z największych na świecie, jeśli chodzi o sprzedaż szampana. Obok otwartych degustacji przy stoiskach domów szampańskich odbywały się degustacje komentowane, przekąski dla gości zapewniała restauracja Bubbles, a w specjalnie stworzonym barze, barmani z koktajlbaru Weles przyrządzali drinki przygotowane na bazie szampana. – Jesteśmy przekonani, że w Polsce nadszedł czas szampana. Do zobaczenia za rok – podsumował tę edycję Maciej Janiszewski.
„Food Service” był patronem medialnym wydarzenia.