x

WIRTUOZI KUCHNI NA TARGACH HORECA W KRAKOWIE

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.10.2017

15-17 listopada odbędzie się kolejna edycja targów. "Wirtuozi Kuchni" to nowa odsłona programu Akademii HoReCa towarzyszącego Międzynarodowym Targom Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HoReCa.

W ramach Kuchni Mistrzów znani szefowie kuchni zaprezentują swoją interpretację sztuki przyrządzania potraw na bazie tradycyjnych produktów kuchni polskiej oraz będą łączyć potrawy z winami.

– Z okazji 25. edycji targów chcemy podkreślić rolę ludzi pracujących w branży HoReCa. To im będzie poświęcona Kuchnia Mistrzów oraz specjalny koncert „Mistrzowie Menu”w czasie Targów – zapowiada Iwona Miliszkiewicz-Bielak, kierownik zespołu targowego. Równocześnie z Targami HoReCa odbywają się Międzynarodowe Targi Wina Enoexpo (więcej na str. 51 – aktualność z działu wino).

Do 31.10.2017 goście z sektora HoReCa oraz branży winiarskiej mogą zarejestrować się online na www.horeca.krakow.pl i skorzystać z bezpłatnego wstępu na targi. Więcej informacji na stronach internetowych wydarzenia: www.horeca.krakow.pl i www.enoexpo.krakow.pl.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

ONA: pierwsza wegańska restauracja we Francji z gwiazdką Michelin

Przewodnik Michelin nagrodził 638 restauracji we Francji. Wśród nich znalazła się pierwsza restauracja wegańska wyróżniona gwiazdką.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na Eurogastro

Wszechstronność to hasło przewodnie dla tegorocznej obecności Transgourmet i Selgros podczas targów EuroGastro 2019. Obie marki słyną nie tylko z wysokiej jakości oferty produktów i usług, ale także z intensywnego wspierania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce.

Ostatnia nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski

10.08 w Ustroniu odbyły się XIV Mistrzostwa Polski w Podawaniu Baraniny. Konkurs zwyciężył Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z Grand Hotel Boutique w Rzeszowie, a ponieważ zespół ten jest już w finale tegorocznej edycji KPP, nominacja została przyznana Marcie Podgórskiej z Hotelu Notera w Chojnicach.

CAŁY ŚWIAT HORECA W JEDNYM MIEJSCU

W dniach 5-7 kwietnia w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie równolegle odbędą się Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro oraz Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel.

RAN VAN ONGEVALLE ZWYCIĘZCĄ BACARDI LEGACY

W Berlinie 18-24 maja odbyły się eliminacje, warsztaty i szkolenia, a w końcu wielki finał Bacardí Legacy Global Cocktail Competition, który wyłonił zwycięzcę 9. edycji tego prestiżowego konkursu barmańskiego. Wygrał pochodzący z Belgii Ran van Ongevall, prezentując swój autorski koktajl "Clarita".

ZNAMY FINALISTÓW BOCUSE D'OR POLAND 2018

11 grudnia 2017 r. w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2018. Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej