To kolejna restauracja Katalończyka. Do rodziny jego projektów zalicza się m.in. restauracja Miramar (2**) w Llança (gdzie menu degustacyjne składa się z 30 dań), Enoteca (2**) w Hotelu Arts w Barcelonie (menu inspirowanie kuchnią śródziemnomorską) oraz Terra (1*) w Gironie. Poza granicami Hiszpani Pérez prowadzi do tej pory tylko jedną restaurację – 5 (Cinco) by Paco Pérez (1*) w hotelu Das Stue w Berlinie. Oprócz gwiazdkowych konceptów, jest także właścicielem casualowych miejsc w Barcelonie: Restaurante La Royale (z burgerami) oraz BAO Bar (miks kuchni azjatyckiej i katalońskiej). Paco Pérez był gościem specjalnym podczas ubiegłorocznej Gali Akademii Gastronomicznej w Polsce. Oficjalną informację o restauracji Katalończyka jako pierwszy ogłosił Prezydent AIG – Maciej Dobrzyniecki na swoim oficjalnym profilu na Instagramie, a wcześniej podczas uroczystości z okazji 15-lecia Konsulatu Królestwa Hiszpanii w Gdańsku.
Na zdjęciu od lewej: Magda Gessler, Paco Perez, J.E. Ambasador Hiszpanii w Polsce Francisco Javier Sanabria Valderrama, Prezydent AG w Polsce Maciej Dobrzyniecki oraz Prezes Zarządu Olivia Business Centre Maciej Grabski.