x

Targi HoReCa Kraków za nami

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    27.11.2017

Niemal 400 wystawców z 20 krajów, ponad 15 tys. zwiedzających, kilkadziesiąt godzin pokazów szefów w ramach Kuchni Mistrzów, kilkanaście tysięcy butelek win z całego świata - tak wyglądała 25. edycja Targów HoReCa/Gastro Food/Eno Expo, która odbyła się w dniach 15-17 listopada w Expo Kraków.

Foto: materiały rasowe Targów w Krakowie Sp. z. o. o
Foto: materiały rasowe Targów w Krakowie Sp. z. o. o
W ramach otwarcia Targów odbyło się oryginalne widowisko: wystąpiło 55 muzyków Orkiestry Wieniawa oraz dwóch szefów kuchni, którzy zabrali publiczność w kulinarnomuzyczną podróż. Jak co roku Targi HoReCa to przede wszystkim doskonała okazja do zdobycia fachowej wiedzy, przekazywanej przez najlepszych ekspertów z branży. W tym roku najnowsze kulinarne trendy w Kuchni Mistrzów zaprezentowali m.in. Aleksander Baron, Wojciech Harapkiewicz czy Janusz Fic. Podczas targów branży winiarskiej EnoExpo ofertę zaprezentowało niemal 160 wystawców z ponad 20 krajów, m.in. Argentyny, Austrii, Chile, Gruzji, Hiszpanii, Kosowa, Niemiec, Portugalii, RPA, Słowacji oraz Włoch (kraju partnerskiego tegorocznej edycji). W ramach wydarzenia odbył się również XII Konwent Polskich Winiarzy. Nasz rynek cały czas się rozwija, a winiarze z roku na rok są coraz bardziej zadowoleni ze sprzedaży.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Jesienna Polagra w Poznaniu

Na przełomie września i października czeka nas kolejna edycja Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli POLAGRA GASTRO/ INVEST HOTEL, Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych POLAGRA FOOD oraz Kulinarnego Pucharu Polski.

Showroom Segafredo Zanetti Poland - relacja z uroczystości otwarcia.

27 września odbyło się oficjalne otwarcie nowej siedziby Segafredo Zanetti Poland oraz Szkoły Baristów Coffee Art Masters. Wydarzenie miało miejsce w Warszawie w budynku Adgar Park West, zlokalizowanym przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie.

POWSTANIE PIERWSZY W POLSCE INSTYTUT KULINARNY TRANSGOURMET

Sprzęt kuchenny najnowszej generacji, nowoczesne stanowiska barmańskie i baristyczne, do tego bogaty program szkoleń kulinarnych i sommelierskich oraz spotkań z kucharzami z całej Europy - tak zapowiada się pierwszy w Polsce Instytut Kulinarny Transgourmet.

Preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą.

NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!

25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

Water&Wine docenione przez Akademię Gastronomiczną w Polsce

W piątek 16 marca 2018 w warszawskim hotelu Bristol rozdane zostały nagrody Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się międzynarodową jakością.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej