x

Targi HoReCa Kraków za nami

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    27.11.2017

Niemal 400 wystawców z 20 krajów, ponad 15 tys. zwiedzających, kilkadziesiąt godzin pokazów szefów w ramach Kuchni Mistrzów, kilkanaście tysięcy butelek win z całego świata - tak wyglądała 25. edycja Targów HoReCa/Gastro Food/Eno Expo, która odbyła się w dniach 15-17 listopada w Expo Kraków.

Foto: materiały rasowe Targów w Krakowie Sp. z. o. o
Foto: materiały rasowe Targów w Krakowie Sp. z. o. o
W ramach otwarcia Targów odbyło się oryginalne widowisko: wystąpiło 55 muzyków Orkiestry Wieniawa oraz dwóch szefów kuchni, którzy zabrali publiczność w kulinarnomuzyczną podróż. Jak co roku Targi HoReCa to przede wszystkim doskonała okazja do zdobycia fachowej wiedzy, przekazywanej przez najlepszych ekspertów z branży. W tym roku najnowsze kulinarne trendy w Kuchni Mistrzów zaprezentowali m.in. Aleksander Baron, Wojciech Harapkiewicz czy Janusz Fic. Podczas targów branży winiarskiej EnoExpo ofertę zaprezentowało niemal 160 wystawców z ponad 20 krajów, m.in. Argentyny, Austrii, Chile, Gruzji, Hiszpanii, Kosowa, Niemiec, Portugalii, RPA, Słowacji oraz Włoch (kraju partnerskiego tegorocznej edycji). W ramach wydarzenia odbył się również XII Konwent Polskich Winiarzy. Nasz rynek cały czas się rozwija, a winiarze z roku na rok są coraz bardziej zadowoleni ze sprzedaży.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Smaki Podhala - Historyczny Stół Kulinarny MAKRO

2 kwietnia odbyło się w Zakopanem pierwsze wydarzenie z organizowanego przez MAKRO Polska cyklu Historyczny Stół Kulinarny. Tematem inauguracyjnego spotkania była kuchnia podhalańska. W wydarzeniu wzięło udział 85 przedstawicieli lokalnej gastronomii.

Fika - Biznes dla Gastronomii z nagrodą Best Hospitality Marketing Agency

Polska agencja marketingowa Fika - Biznes dla Gastronomii została wyróżniona w plebiscycie organizowanym przez LUXLife Magazine. - Nagroda dla najlepszej w Polsce agencji marketingowej w branży HoReCa to sygnał, że nasze działania mają sens i przynoszą efekty - mówią właścicielki agencji.

ODLICZANIE DO WIELKIEJ GALI

Za nami już wszystkie tegoroczne regionalne edycje. Dwa ostatnie wydarzenia miały miejsce kolejno: w Krakowie i Sopocie. Już 27 listopada we Wrocławiu odbędzie się finałowa gala i premiera przewodnika Gault & Millau 2018.

Integracja z edukacją

W poniedziałek 26 marca w warszawskim Food Lab Studio odbyła się trzecia odsłona edukacyjnego cyklu dla szefów kuchni i kucharzy "Chefs after hours " - tym razem pod hasłem "zimowe warzywa i noże".

Szkolenie Tork VR Clean Hands z nagrodą targów Interclean Amsterdam Online 2020

Innowacyjne szkolenie Tork w zakresie higieny rąk dla pracowników służby zdrowia otrzymało nagrodę publiczności Visitors Choice Award podczas tegorocznych targów Interclean Amsterdam Online.

Rusza globalny finał World Class Competition 2018

57 najbardziej utalentowanych barmanów świata od 5 do 8 października w Berlinie będzie walczyć o trofeum w największym konkursie barmańskim globu: World Class Competitition. Polskę reprezentuje Marcin Kruk z Kity K oguta.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej