

Pyszne.pl po raz piąty wyłoni najlepszą restaurację roku i najlepszą restaurację w Krakowie


Pyszne.pl ogłosiło listę ponad 600 nominowanych restauracji z 39 miast, które zawalczą w konkursie Best Restaurant Awards 2018. O wynikach dalszej rywalizacji zadecydują klienci, którzy mogą docenić swoje ulubione restauracje, wystawiając im oceny w serwisie.
Najpopularniejszy w Polsce serwis do zamawiania jedzenia online w samej pierwszej połowie roku 2018 obsłużył ponad 5 milionów zamówień – o ponad 50% więcej niż w tym samym okresie 2017. Ilość ta pozwoliła zaobserwować preferencje klientów. Do tegorocznego konkursu zakwalifikowało się 615 z przeszło 6000 restauracji partnerskich Pyszne.pl. Na etapie nominacji pod uwagę wzięto ilość zamówień oraz ilość i średnią ocen wystawionych za jakość jedzenia i jakość dostawy w 2018 roku. Nagrody zostaną przyznane w kilku różnych kategoriach, co dodatkowo zwiększa szanse restauracji na wygraną. Najważniejsza Best Restaurant Award trafi do ogólnokrajowego zwycięzcy, kolejne wyróżnienia zostaną wręczone lokalnym laureatom. Smakosze z Krakowa będą mieli okazję ocenić restauracje w kategoriach: kuchnia polska, kuchnia azjatycka, pizza i burgery. Pełną listę nominowanych restauracji można znaleźć na stronie: https://www.pyszne.pl/best-restaurants .
– Chcieliśmy oddać smaki prawdziwej gruzińskiej kuchni, którą doskonale znamy. Wiemy, jak smakują lokalne potrawy i ile pracy i serca trzeba włożyć w ich przygotowanie. Klienci doceniają też, że potrawy są świeże, a wiele składników specjalnie sprowadzamy z Gruzji. – zdradza sekret wygranej Denis Guliyev, współwłaściciel restauracji Batumi, wybranej najlepszą restauracją roku 2017.
– Best Restaurant Awards są ogromnie ważne zarówno dla restauracji, jak i klientów. Przez ostatnie lata ponad 6 tysięcy restauracji w Polsce codziennie ciężko pracowało, aby każdy przygotowany posiłek przynosił przyjemność jedzenia. Najlepsze oceny pozwalają klientom pokazać, że doceniają tę pracę. – mówi Arkadiusz Krupicz, współzałożyciel i dyrektor zarządzający Pyszne.pl.
Jak pokazują dane serwisu Pyszne.pl, oceny są istotnym czynnikiem branym pod uwagę przy wyborze restauracji, w której klient złoży zamówienie. Lepsze oceny przekładają się na lepsze pozycjonowanie restauracji na platformie, co na koniec przynosi jej wyraźnie więcej zamówień.
Zobacz także

Wnętrze Campo nagrodzone

Wrocławska restauracja Campo Modern Grill zaprojektowana przez Busk.Studio wygrała w międzynarodowym konkursie WIN Awards w Londynie.

Bistro Z

Anna Klajmon i Mateusz Czekierda są właścicielami i szefami kuchni Bistro Z przy ul. Ząbkowskiej na warszawskiej Pradze. Lokal otworzył się w lipcu tego roku. Bistro Z koncentruje się na prostym jedzeniu, opartym na dobrym produkcie w dobrej cenie.

Michał Sierka nowym Szefem Kuchni restauracja Merliniego

Zdobywał doświadczenie w gwiazdkowych restauracjach w Polsce i za granicą. Obecnie szefuje restauracji Merliniego. We współpracy z Szefem Wykonawczym Bartłomiejem Czerwińskim od lipca wprowadzają nowe menu inspirowane nowojorską sceną restauracyjną.

Restauracja Meet & Eat w warszawskim Eurocentrum Office Complex

Meet & Eat to sieć restauracji działających w prestiżowych biurowcach w Polsce, serwujących śniadania i lunche. W kwietniu 2021 roku planowane jest otwarcie kolejnego lokalu - w Eurocentrum Office Complex przy Alejach Jerozolimskich w Warszawie.

Paco Pérez otwiera restaurację w Gdańsku!

16 listopada Paco Pérez, jeden z największych i najważniejszych przedstawicieli kuchni awangardowej XXI wieku, otworzy swoją najnowszą restaurację Arco na 33. piętrze Olivii Star.

Smażalnia Okoń - rybnie na warszawskim Wilanowie

Pierwszą Smażalnię Okoń otworzyła w Zielonym Grądzie koło Pasłęka 19 lat temu mama właścicielki Niny Kaszubskiej - Iwona.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

