Pyszne.pl po raz piąty wyłoni najlepszą restaurację roku i najlepszą restaurację w Krakowie
Kategoria: Miejsca

Pyszne.pl ogłosiło listę ponad 600 nominowanych restauracji z 39 miast, które zawalczą w konkursie Best Restaurant Awards 2018. O wynikach dalszej rywalizacji zadecydują klienci, którzy mogą docenić swoje ulubione restauracje, wystawiając im oceny w serwisie.

Rozpoczyna się piąta edycja corocznego konkursu Pyszne.pl Best Restaurant Awards. Do 6 stycznia 2019 r. klienci mogą pomóc swojej ulubionej krakowskiej restauracji w walce o prestiżową nagrodę, wystawiając ocenę zrealizowanego przez nią zamówienia. Przy okazji mają szansę wygrać kupon na rok darmowego jedzenia o wartości 7,5 tysiąca złotych. Ponadto wręczone zostaną 23 vouchery o wartości od 100 do 1000 złotych. Najlepsze restauracje, oprócz zwycięskiego tytułu, zostaną z kolei nagrodzone materiałami promocyjnymi i ekologicznym skuterem elektrycznym do realizacji dostaw. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w styczniu 2019 r.

Najpopularniejszy w Polsce serwis do zamawiania jedzenia online w samej pierwszej połowie roku 2018 obsłużył ponad 5 milionów zamówień – o ponad 50% więcej niż w tym samym okresie 2017. Ilość ta pozwoliła zaobserwować preferencje klientów. Do tegorocznego konkursu zakwalifikowało się 615 z przeszło 6000 restauracji partnerskich Pyszne.pl. Na etapie nominacji pod uwagę wzięto ilość zamówień oraz ilość i średnią ocen wystawionych za jakość jedzenia i jakość dostawy w 2018 roku. Nagrody zostaną przyznane w kilku różnych kategoriach, co dodatkowo zwiększa szanse restauracji na wygraną. Najważniejsza Best Restaurant Award trafi do ogólnokrajowego zwycięzcy, kolejne wyróżnienia zostaną wręczone lokalnym laureatom. Smakosze z Krakowa będą mieli okazję ocenić restauracje w kategoriach: kuchnia polska, kuchnia azjatycka, pizza i burgery. Pełną listę nominowanych restauracji można znaleźć na stronie: https://www.pyszne.pl/best-restaurants .

– Chcieliśmy oddać smaki prawdziwej gruzińskiej kuchni, którą doskonale znamy. Wiemy, jak smakują lokalne potrawy i ile pracy i serca trzeba włożyć w ich przygotowanie. Klienci doceniają też, że potrawy są świeże, a wiele składników specjalnie sprowadzamy z Gruzji. – zdradza sekret wygranej Denis Guliyev, współwłaściciel restauracji Batumi, wybranej najlepszą restauracją roku 2017.

– Best Restaurant Awards są ogromnie ważne zarówno dla restauracji, jak i klientów. Przez ostatnie lata ponad 6 tysięcy restauracji w Polsce codziennie ciężko pracowało, aby każdy przygotowany posiłek przynosił przyjemność jedzenia. Najlepsze oceny pozwalają klientom pokazać, że doceniają tę pracę. – mówi Arkadiusz Krupicz, współzałożyciel i dyrektor zarządzający Pyszne.pl.

Jak pokazują dane serwisu Pyszne.pl, oceny są istotnym czynnikiem branym pod uwagę przy wyborze restauracji, w której klient złoży zamówienie. Lepsze oceny przekładają się na lepsze pozycjonowanie restauracji na platformie, co na koniec przynosi jej wyraźnie więcej zamówień.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Van Dog - nowa marka Foodio Concepts

Od 26 kwietnia 2019 r. w Centrum Praskim Koneser w Warszawie Foodio Concepts z grupy Helios otworzyło nowy lokal. Jego klienci będą mogli skosztować zarówno meksykańskich przysmaków Papa Diego, jak i oferty zupełnie nowej marki Van Dog.

Bobby Burger łączy siły z Wegeguru

Do sieci Bobby Burger dołączył Michał Kiciński z konceptem Wegeguru, tworząc Real Food SA. Nowy podmiot wystartuje w maju ze zbiórką crowdfundingową na Crowdway.pl. Chce pozyskać 4 miliony złotych na nowe lokale.

Koku Sushi w Gnieźnie i w Grudziądzu

Sieć Koku Sushi powiększyła się o dwa nowe sushi bary - w marcu otwarto je w Gnieźnie i w Grudziądzu. Pod szyldem marki działają już 22 lokale w 19 polskich miastach.

PROSCIUTTERIA

Prosciutteria to miejsce poświęcone przede wszystkim wspólnemu spędzaniu czasu i długim rozmowom, do których jedzenie i wino są tylko dodatkiem. Lokal odwołuje się do włoskiej tradycji niewielkich barów, do których zagląda się na kawę, kieliszek wina lub aby po prostu miło spędzić czas.

Papa Diego w formacie restauracyjnym

We wtorek, 19 lutego otwarty został drugi katowicki lokal meksykańskiej sieci Papa Diego. Tym razem jest to lokal ze stolikami restauracyjnymi.

WIELKI BŁĘKIT

W Båly na południu Norwegii powstanie pierwsza w Europie podwodna restauracja. Under będzie pełniło także funkcję nieformalnej pracowni naukowej u skalistego wybrzeża Lindesnes. O tym niezwykłym projekcie rozmawialiśmy z szefem kuchni Nicolai Ellitsgaardem.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej