Pyszne.pl po raz piąty wyłoni najlepszą restaurację roku i najlepszą restaurację w Krakowie
Kategoria: Miejsca

Pyszne.pl ogłosiło listę ponad 600 nominowanych restauracji z 39 miast, które zawalczą w konkursie Best Restaurant Awards 2018. O wynikach dalszej rywalizacji zadecydują klienci, którzy mogą docenić swoje ulubione restauracje, wystawiając im oceny w serwisie.

Rozpoczyna się piąta edycja corocznego konkursu Pyszne.pl Best Restaurant Awards. Do 6 stycznia 2019 r. klienci mogą pomóc swojej ulubionej krakowskiej restauracji w walce o prestiżową nagrodę, wystawiając ocenę zrealizowanego przez nią zamówienia. Przy okazji mają szansę wygrać kupon na rok darmowego jedzenia o wartości 7,5 tysiąca złotych. Ponadto wręczone zostaną 23 vouchery o wartości od 100 do 1000 złotych. Najlepsze restauracje, oprócz zwycięskiego tytułu, zostaną z kolei nagrodzone materiałami promocyjnymi i ekologicznym skuterem elektrycznym do realizacji dostaw. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w styczniu 2019 r.

Najpopularniejszy w Polsce serwis do zamawiania jedzenia online w samej pierwszej połowie roku 2018 obsłużył ponad 5 milionów zamówień – o ponad 50% więcej niż w tym samym okresie 2017. Ilość ta pozwoliła zaobserwować preferencje klientów. Do tegorocznego konkursu zakwalifikowało się 615 z przeszło 6000 restauracji partnerskich Pyszne.pl. Na etapie nominacji pod uwagę wzięto ilość zamówień oraz ilość i średnią ocen wystawionych za jakość jedzenia i jakość dostawy w 2018 roku. Nagrody zostaną przyznane w kilku różnych kategoriach, co dodatkowo zwiększa szanse restauracji na wygraną. Najważniejsza Best Restaurant Award trafi do ogólnokrajowego zwycięzcy, kolejne wyróżnienia zostaną wręczone lokalnym laureatom. Smakosze z Krakowa będą mieli okazję ocenić restauracje w kategoriach: kuchnia polska, kuchnia azjatycka, pizza i burgery. Pełną listę nominowanych restauracji można znaleźć na stronie: https://www.pyszne.pl/best-restaurants .

– Chcieliśmy oddać smaki prawdziwej gruzińskiej kuchni, którą doskonale znamy. Wiemy, jak smakują lokalne potrawy i ile pracy i serca trzeba włożyć w ich przygotowanie. Klienci doceniają też, że potrawy są świeże, a wiele składników specjalnie sprowadzamy z Gruzji. – zdradza sekret wygranej Denis Guliyev, współwłaściciel restauracji Batumi, wybranej najlepszą restauracją roku 2017.

– Best Restaurant Awards są ogromnie ważne zarówno dla restauracji, jak i klientów. Przez ostatnie lata ponad 6 tysięcy restauracji w Polsce codziennie ciężko pracowało, aby każdy przygotowany posiłek przynosił przyjemność jedzenia. Najlepsze oceny pozwalają klientom pokazać, że doceniają tę pracę. – mówi Arkadiusz Krupicz, współzałożyciel i dyrektor zarządzający Pyszne.pl.

Jak pokazują dane serwisu Pyszne.pl, oceny są istotnym czynnikiem branym pod uwagę przy wyborze restauracji, w której klient złoży zamówienie. Lepsze oceny przekładają się na lepsze pozycjonowanie restauracji na platformie, co na koniec przynosi jej wyraźnie więcej zamówień.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Papa Diego w formacie restauracyjnym

We wtorek, 19 lutego otwarty został drugi katowicki lokal meksykańskiej sieci Papa Diego. Tym razem jest to lokal ze stolikami restauracyjnymi.

Niewinni Czarodzieje 2.0

Kuba Wojewódzki wraz z Józefem Krawczykiem otworzą niebawem wspólną restaurację. "Niewinni Czarodzieje 2.0" to wyjątkowy koncept restauracyjny, który powstanie w zrewitalizowanej Elektrowni Powiśle.

RAANRAAN w Galerii Łódzkiej

RAANRAAN, czyli jedzenie przygotowywane na oczach klientów to nowa koncepcja, która od końca stycznia działa w foodcourcie Galerii Łódzkiej. Pochodzące od lokalnych dostawców produkty połączone z aromatycznymi przyprawami sprawią, że kuchnia włoska będzie w zasięgu ręki dla każdego, kto znajdzie się

Sześć gwiazdek w Trójmieście

Paco Pérez, znany hiszpański szef kuchni już w drugiej połowie przyszłego roku otworzy swoją restaurację w Gdańsku. Katalońskiego pochodzenia kucharz do tej pory był odznaczony łącznie sześcioma gwiazdkami Michelin.

Opasły Tom na Wierzbowej

Największym ograniczeniem Opasłego Tomu na Foksal była mała, niewygodna kuchnia. Zakończenie umowy najmu w pierwotnej lokalizacji stało się motywacją do wyszukania nowego miejsca, pozwalającego na rozwój, przy zachowaniu dawnej oferty i stylu restauracji.

ZATOKA SMAKÓW

Dokładnie w połowie drogi między Zatoką Pucką a Bałtykiem spróbujemy dań nawiązujących do bogactwa kuchni kaszubskiej. Szefem kuchni jest Bartosz Warmowski - laureat plebiscytu Mistrzowie Smaku 2018, w którym zdobył tytuł Kucharza Roku 2018 na Pomorzu.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej