x

Preeliminacje Bocuse d’Or Poland

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    27.11.2017

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.

Foto: Bocuse d'Or
Foto: Bocuse d'Or
Bocuse d’Or Poland to rygorystyczny konkurs, który wymaga od kucharzy ogromnej dyscypliny, wielu godzin przygotowań i doskonalenia technik kulinarnych.

Preeliminacje to tylko transparentny sposób wyboru najlepszych kandydatów do finału eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się w lutym 2018 r. Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland w składzie: Jarosław Walczyk (head chef Bocuse d’Or Poland), Paweł Oszczyk, Adam Chrząstowski, Łukasz Konik, Jarosław Uściński oraz Jacek Krawczyk (prezes zarządu Bocuse d’Or Poland) zdecydowali o przeprowadzeniu preeliminacji w celu wyłonienia maksymalnie 8 kandydatów, którzy wystartują w kolejnym etapie. Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie, tj. styczniu 2019. Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć więcej niż 22 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2019).

Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 29 listopada 2017.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Integracja z edukacją

W poniedziałek 26 marca w warszawskim Food Lab Studio odbyła się trzecia odsłona edukacyjnego cyklu dla szefów kuchni i kucharzy "Chefs after hours " - tym razem pod hasłem "zimowe warzywa i noże".

Znamy wyniki konkursu kucharskiego Archimagirus 2020!

Drużyna pod przewodnictwem Tomasza Ziółkowskiego, wspomaganego przez Oliwiera Kowalczyka i Oskara Wiewiórskiego (restauracja Powidok w Łodzi), zajęła pierwsze miejsce w konkursie kulinarnym Archimagirus, który odbył się 3-4 września w Hotelu Zamek Gniew. W tym roku na talerzach królował łosoś.

Kompleksowo dla sektora HoReCa

Trendy w gastronomii, kulinarne inspiracje i 18. już edycja Kulinarnego Pucharu Polski - tak zapowiada się kolejne poznańskie spotkanie sektora gastronomiczno-hotelarskiego na targach Polagra Gastro i Invest Hotel , które w tym roku odbędzie się w dniach 1-4 października w Poznaniu.

ZAJĘCIA DODATKOWE

28 listopada w warszawskim Food Lab Studio odbyło się kolejne spotkanie z cyklu Chefs After Hours: dla szefów kuchni, kucharzy i dziennikarzy kulinarnych, którzy w nieformalnej atmosferze chcą zdobywać wiedzę w nowych - nieoczywistych - obszarach.

Znamy finalistów Bocuse d’Or Poland 2018

11 grudnia 2017 r. w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2018.

Warzywa i owoce najlepszym wyborem dla Twojego zdrowia - to hasło przyświecało XIII Kongresowi Promocji Warzyw i Owoców

Wczoraj, 19. września odbył się XIII Międzynarodowy Kongres Promocji Warzyw i Owoców. To wydarzenie co roku organizowane jest w innym miejscu na świecie - i tym razem wybór padł na Warszawę.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej