

Preeliminacje Bocuse d’Or Poland


Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.
Preeliminacje to tylko transparentny sposób wyboru najlepszych kandydatów do finału eliminacji krajowych Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się w lutym 2018 r. Komitet Organizacyjny Bocuse d’Or Poland w składzie: Jarosław Walczyk (head chef Bocuse d’Or Poland), Paweł Oszczyk, Adam Chrząstowski, Łukasz Konik, Jarosław Uściński oraz Jacek Krawczyk (prezes zarządu Bocuse d’Or Poland) zdecydowali o przeprowadzeniu preeliminacji w celu wyłonienia maksymalnie 8 kandydatów, którzy wystartują w kolejnym etapie. Konkurs skierowany jest do kucharzy czynnych zawodowo, którzy mają ukończone 23 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie, tj. styczniu 2019. Każdy z kandydatów sam dobiera sobie kucharza asystenta (commis), który nie może mieć więcej niż 22 lata w dniu Wielkiego Finału Bocuse d’Or w Lyonie (styczeń 2019).
Informacja o zakwalifikowanych kandydatach zostanie podana do wiadomości 29 listopada 2017.
Zobacz także

KULINARNY TRANSATLANTYK

Kolacją autorstwa Sebastiana Krauzowicza zakończyła się tegoroczna edycja Kina Kulinarnego Festiwalu Transatlantyk w Łodzi. 8 dni festiwalu to ponad 200 projekcji filmów, 55 filmowych premier i 63 tysiące widzów, wybitni twórcy z całego świata i wyjątkowe nagrody.

ODLICZANIE DO WIELKIEJ GALI

Za nami już wszystkie tegoroczne regionalne edycje. Dwa ostatnie wydarzenia miały miejsce kolejno: w Krakowie i Sopocie. Już 27 listopada we Wrocławiu odbędzie się finałowa gala i premiera przewodnika Gault & Millau 2018.

Preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą.

Kulinarny Puchar Polski 2019 - składniki obowiązkowe

Już tylko kilka tygodni dzieli nas od 19. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. Na początku lipca organizatorzy konkursu ogłosili składniki obowiązkowe, z którymi będą musieli zmierzyć się zawodnicy konkursu.

12. edycja konkursu Wine&Food Noble Night

Znamy listę zespołów kulinarnych z całego kraju zakwalifikowanych do prestiżowego konkursu Wine&Food Noble Night. Finał odbędzie się 12 października w Warszawie.

Kurt Scheller i Emmanuel Renaut w Bocuse d’Or Poland 2019

Szefowie Kurt Scheller oraz Emmanuel Renaut obejmą stanowiska honorowych przewodniczących krajowych eliminacji konkursu Bocuse d’Or Poland, który odbędzie się 21 listopada w Krakowie.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

