x

Po godzinach

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    27.11.2017

Chefs after hours to cykl spotkań edukacyjnych dla szefów kuchni, młodych kucharzy i dziennikarzy kulinarnych, które będą odbywać się raz na kwartał w Food Lab Studio w Warszawie. Pomysłodawcą spotkań jest Grzegorz Łapanowski.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Po raz pierwszy Chefs after hours odbyło się w maju 2016 r. Pod okiem Staszka Mądrego i Piotra Piątka ponad 30 szefów kuchni poznało tajniki wyrobu wędlin i wymieniło się doświadczeniami związanymi z tematem mięsa. W tym roku Grzegorz Łapanowski postanowił powrócić do pomysłu spotkań i stworzyć z nich regularny cykl: „Gastronom jak każdy powinien uczyć się przez całe życie. Najlepiej w dobrej atmosferze i przyjaznym towarzystwie. Chefs after hours jest okazją, by wspólnie zgłębiać wiedzę, czerpiąc od najwybitniejszych postaci z kraju i ze świata”.

Każde ze spotkań będzie miało temat przewodni, który zostanie omówiony przez ekspertów z danej dziedziny. Po panelu dyskusyjnym goście przystąpią do wspólnego gotowania lub oglądania kulinarnych filmów. Ostatnia edycja odbyła się 28 listopada 2017 r. w Food Lab Studio przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie. Tym razem tematem przewodnim była kawa. Ekspertami, którzy wprowadzili uczestników w jej tajniki, byli: Jakub Świątek (STOR), Maciej Duszak (Coffeedesk), Wiktor Borowski (Coffee Republic). Kolejne tematy w ramach cyklu Chefs after hours to: polska kuchnia wczoraj i dziś, zimowe warzywa, gotowanie na ogniu i naturalne techniki konserwacji. Przewidywana liczba uczestników każdego ze spotkań to 40 osób.

„Food Service” jest patronem medialnym cyklu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

The World's 50 Best Restaurants 2019

Jest równie prestiżowy, co kontrowersyjny. Stawia restauracje w świetle reflektorów ku satysfakcji szefów i szefowych kuchni, podczas gdy krytycy mają wobec niego zastrzeżenia. O tegorocznym rankingu The World's 50 Best Restaurants oraz o tym, dlaczego lista wzbudza tak wiele emocji.

WYCZEKIWANE MISTRZOSTWA

18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się za pół roku. Choć termin wydaje się bardzo odległy, to przygotowania idą pełną parą - w szczególności eliminacje do finału konkursu. Za nami już cztery konkursy nominowane do KPP.

Weindich na Targach Polagra

Naszą działalnością łączymy różne branże. Z takim hasłem przewodnim firma wystąpiła podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH 2017.

Szef dla Młodych Talentów

Rozpoczęła się druga edycja programu edukacyjnego prowadzonego przez sieć hurtowni Makro Polska. W nowym cyklu odbyły się już dwa Miksery Kulinarne w Akademii Inspiracji Makro w Warszawie.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry wspierają młodych kucharzy

26 września odbył się drugi półfinał konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych organizowanego przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry. Uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomiczno-hotelarskich w Gdańsku przygotowywali konkursowe danie z kaczki, dyni piżmowej oraz suszonych śliwek.

Eliminacje MONIN Cup Junior 2019

Rozpoczęło się przyjmowanie zgłoszeń szkół gastronomicznych do Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2019!

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej