

Po godzinach


Chefs after hours to cykl spotkań edukacyjnych dla szefów kuchni, młodych kucharzy i dziennikarzy kulinarnych, które będą odbywać się raz na kwartał w Food Lab Studio w Warszawie. Pomysłodawcą spotkań jest Grzegorz Łapanowski.
Każde ze spotkań będzie miało temat przewodni, który zostanie omówiony przez ekspertów z danej dziedziny. Po panelu dyskusyjnym goście przystąpią do wspólnego gotowania lub oglądania kulinarnych filmów. Ostatnia edycja odbyła się 28 listopada 2017 r. w Food Lab Studio przy ul. Racjonalizacji 5 w Warszawie. Tym razem tematem przewodnim była kawa. Ekspertami, którzy wprowadzili uczestników w jej tajniki, byli: Jakub Świątek (STOR), Maciej Duszak (Coffeedesk), Wiktor Borowski (Coffee Republic). Kolejne tematy w ramach cyklu Chefs after hours to: polska kuchnia wczoraj i dziś, zimowe warzywa, gotowanie na ogniu i naturalne techniki konserwacji. Przewidywana liczba uczestników każdego ze spotkań to 40 osób.
„Food Service” jest patronem medialnym cyklu.
Zobacz także

The World's 50 Best Restaurants 2019

Jest równie prestiżowy, co kontrowersyjny. Stawia restauracje w świetle reflektorów ku satysfakcji szefów i szefowych kuchni, podczas gdy krytycy mają wobec niego zastrzeżenia. O tegorocznym rankingu The World's 50 Best Restaurants oraz o tym, dlaczego lista wzbudza tak wiele emocji.

WYCZEKIWANE MISTRZOSTWA

18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski odbędzie się za pół roku. Choć termin wydaje się bardzo odległy, to przygotowania idą pełną parą - w szczególności eliminacje do finału konkursu. Za nami już cztery konkursy nominowane do KPP.

Weindich na Targach Polagra

Naszą działalnością łączymy różne branże. Z takim hasłem przewodnim firma wystąpiła podczas Międzynarodowych Targów Technologii Spożywczych POLAGRA-TECH 2017.

Szef dla Młodych Talentów

Rozpoczęła się druga edycja programu edukacyjnego prowadzonego przez sieć hurtowni Makro Polska. W nowym cyklu odbyły się już dwa Miksery Kulinarne w Akademii Inspiracji Makro w Warszawie.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry wspierają młodych kucharzy

26 września odbył się drugi półfinał konkursu kulinarnego dla szkół gastronomicznych organizowanego przez Transgourmet i Selgros Cash&Carry. Uczniowie z Zespołu Szkół Gastronomiczno-hotelarskich w Gdańsku przygotowywali konkursowe danie z kaczki, dyni piżmowej oraz suszonych śliwek.

Eliminacje MONIN Cup Junior 2019

Rozpoczęło się przyjmowanie zgłoszeń szkół gastronomicznych do Ogólnopolskiego Konkursu Barmańskiego MONIN Cup Junior 2019!
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna strategia wyceny napojów

