

PASTIFICIO


Pastificio - nowe bistro i sklep skoncentrowane na makaronach - otworzyło się w Gdańsku, niedaleko Dworca Głównego. Właścicielami i twórcami są Krzysztof Dżus i Grażyna Thiel, która pełni również funkcję szefa kuchni.
Menu obejmuje makarony (16-22 zł), m.in. makaron z czerwonym pesto, makaron amatriciana; ravioli (16-19 zł) m.in. z suszonymi pomidorami czy czekoladowe z mascarpone; desery (9-15 zł) – m.in. panna cotta, tiramisu. W najbliższych miesiącach Pastificio rozpocznie budowanie sieci franczyzowej.
ul. Elżbietańska 1, Gdańsk

Zobacz także

ORZO WARSZAWA I ORZO KRAKÓW

Stołeczna restauracja Orzo powstała w październiku 2017 r. i zajęła miejsce Aioli Mini, które funkcjonowało na placu Konstytucji 5 przez ostatnich kilka lat. Lokal w Krakowie rozpoczął działalność kilka tygodni później i mieści się przy ulicy Lipowej 4.

Costa Coffee FlyDining na Okęciu

Costa Coffee Fly Dining na Lotnisku Okęcie to nowa kulinarna odsłona Costa Coffee. Jest to jedyny koncept kulinarny na lotnisku otwarty dla gości całą dobę. Zarówno amatorzy tradycyjnej kuchni polskiej, jak i fani kulinarnych specjałów z Włoch, Indii czy Azji znajdą tutaj coś dla siebie.

Warszawski BARaWINO

To sklep sieci Kondrat Wina Wybrane połączony z barem winnym, czyli po francusku właśnie bar-à-vin.

Cukiernia "Nie jestem z cukru" w warszawskim Blue City

Słodkie przysmaki, ciasta, ciasteczka i torty bez cukru lub mąki? To możliwe. Wypieki z cukierni "Nie jestem z cukru" mogą jeść do woli diabetycy i alergicy.

Krakowskie Chabry z poligonu

Koncept Chabrów z poligonu powstał z przekory i chęci wyjścia poza sztampę.

Śląska Prohibicja

Restauracja Śląska Prohibicja otworzyła się na początku grudnia nieopodal rynku w Nikiszowcu - górniczym osiedlu z początku XX w. w Katowicach.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

