

SYTA 93


Syta 93 to restauracja otwarta na początku listopada na warszawskim Wilanowie. Miejsce ma 800 mkw. i 4 poziomy. Na najwyższym poziomie odbywają się warsztaty głównie dla dzieci, ale również dla dorosłych. Miejsce organizuje też wesela i zamknięte eventy.
Syta 93 ma być również strefą kultury dzięki cyklicznym koncertom, stand-upom i recitalom. Miejsce organizuje też wesela i zamknięte eventy. Szefem kuchni jest tu Bartosz Kędra. Restauracja proponuje kuchnię międzynarodową. W karcie znalazły się przystawki i zupy (18-45 zł) – m.in. kalafior na maśle z salsą verde i ostrygą czy krem z dyni z kokosem; dania główne (35-78 zł) – m.in. wędzona troć z jabłkiem, koprem włoskim i kolendrą; pizza (19-39 zł) i desery (19-25 zł). Karta alkoholi to przede wszystkim 120 różnych win z całego świata, w tym z Polski, oraz autorskie i klasyczne koktajle. Co ciekawe, restauracja prowadzi również usługi typu „concierge” – przywozi gości na kolację.
ul. Syta 93, Warszawa

Zobacz także

Fine dining w warszawskiej Epoce

Fine dining, który zachwyca, ale nie onieśmiela - taki kierunek obrała sobie powstała we wrześniu br. restauracja Epoka. To kolejna po Europejskim Grillu restauracja mieszcząca się w hotelu Raffles.

SEAFOOD BAR & MARKET

W listopadzie 2017 r. na wrocławskim Starym Mieście w lokalu po słynnej restauracji Mosaiq otworzył się bar z jasnym motywem przewodnim: są to ryby i owoce morza w najczystszej formie. Znajdziemy go na ul. Świętego Mikołaja 12.

Słodka strona Wrocławia

Co może rozjaśnić mroki krótkich jesiennych dni podszytych smutnym klimatem pandemii? Porcja jakościowych, idealnie zbalansowanych, technicznie dopracowanych i pięknie prezentujących się deserów z pewnością poprawi nam humor! Oto cukiernicza selekcja ze stolicy Dolnego Śląska.

Włoska Societa w stołecznym Blue City

Societa to nowy warszawski lokal inspirowany włoską kuchnią. W menu są różnego rodzaju makarony i podawane na ciepło kanapki panini, których składniki można samodzielnie komponować. Restauracja oferuje także desery i lemoniady.

Pink Lobster

Pink Lobster otworzył się w listopadzie tego roku przy Żurawiej w Warszawie, w okolicy pełnej różnorodnych restauracji i barów.

Sfinks z pierwszą restauracją Lepione & Pieczone

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Chłopskie Jadło, Piwiarnia Warki i Wook, otwiera pierwszy lokal nowej marki Lepione & Pieczone. Tym samym wprowadza na rynek nowy koncept gastronomiczny, działający w coraz bardziej popularnym w Polsce i na świecie segmencie fast casual dining.
Inne kategorie
Akademia Horeca


SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

