x

PASIBUS

Kategoria: Miejsca    26.02.2018

W listopadzie 2017 r. sieć burger barów Pasibus zawitała do warszawskich Złotych Tarasów, a do połowy 2018 r. planowanych jest kolejnych sześć lokali w Polsce. Współwłaścicielami są Dawid Bojarojć (operacje), Janek Kulisiewicz (finanse) i Piotr Staszczyński (CEO).

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Do tej pory Pasibus miał swoje food tracki oraz stacjonarne punkty w Gdańsku, Lubinie i we Wrocławiu. Ideą miejsca jest tworzenie burgerów z najlepszych składników, bez jakościowych kompromisów. W tym celu Pasibus stworzył Zajezdnię Pasibus, w której powstaje 90 proc. półproduktów, np. pieką się bułki, przygotowywane są sosy. Lokale sieci przewidziane są na 50-65 miejsc siedzących, nie ma obsługi kelnerskiej. Lokalizacjami są ulice miast i centra handlowe. W wybranych punktach sieć wprowadza piwo z nalewaków, w planie jest też piwo butelkowe pod własną marką. W ofercie jest 14 różnych burgerów (12-24 zł). Najpopularniejsze burgery to Włoski Pastuch (wołowina, rukola, parmezan, sos pomidorowo-bazyliowy, grillowany boczek) i Gonzales (wołowina, rukola, ser cheddar, jalapeño, pasta red curry, nachosy).

ul. Świdnicka 11, Wrocław; ul. Sikorskiego 20, Lubin, ul. Złota 59, Warszawa i inne

Autor tekstu: Joanna Mróz
O AUTORZE
Joanna Mróz
Monitoruje warszawski (i nie tylko) rynek gastronomiczny od kilkunastu lat. Od 10 lat dzieli się recenzjami restauracji na Froblogu. Współtworzy Warsaw Foodie (razem z Restaurantica.pl) – dwujęzyczny gastromagazyn internetowy o nowościach w stołecznych restauracjach. Absolwentka podyplomowych Food Studies na SWPS. Współpracowała z magazynami „Usta”, „Esquire”, a także ze stołeczną „Gazetą Wyborczą”.

Zobacz także

Słuszna Strawa - kuchnia migrantów z dowozem. Będzie restauracja?

Dzieli ich język, pochodzenie i doświadczenie w kuchni. Łączy zamiłowanie do gotowania i wspólny cel. Grupa migrantów i uchodźców gotuje w Warszawie potrawy z całego świata, snując plany o otwarciu wielokulturowej restauracji.

PROSCIUTTERIA

Prosciutteria to miejsce poświęcone przede wszystkim wspólnemu spędzaniu czasu i długim rozmowom, do których jedzenie i wino są tylko dodatkiem. Lokal odwołuje się do włoskiej tradycji niewielkich barów, do których zagląda się na kawę, kieliszek wina lub aby po prostu miło spędzić czas.

Restauracja KLONN - nowe miejsce właścicieli Zoni i WuWu

KLONN to nowy warszawski lokal Mirosława Nizio oraz Andrzeja Nizio. Restauracja działa od sierpnia przy Zamku Ujazdowskim w miejscu, gdzie niegdyś mieściło się Atelier Amaro. Oferuje nowoczesną kuchnię europejską i drinki, a wieczorami - muzykę i program wydarzeń kulturalnych.

Zimowe oblicze warszawskiego baru Wozownia

Wozownia, bar w ukrytym podwórku przy placu Trzech Krzyży, od teraz w zimowej odsłonie. W nowym ocieplanym pawilonie można także zimą pić koktajle i jeść przekąski.

Rzeszowskie Wina Dajcie

Podkarpacie powoli wyrasta na poważny region winiarski, powstaje tu coraz więcej winnic, a rodzimi winiarze z roku na rok produkują lepsze wina.

RESTAURACJA WARSZAWSKA

Barańskiemu zależało, aby Warszawska pokazywała jego spojrzenie na to, co obecnie dzieje się w gastronomii, ale aby talerze były proste, 2-3-składnikowe, czytelne dla gości. Ma to być miejsce, do którego będą wracać, a nie jednorazowe doświadczenie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej