

Przeciwko marnowaniu żywności


Makro razem z Federacją Polskich Banków Żywności przekazuje żywność potrzebującym. Makro Polska przekazało do tej pory 3,3 mln kg produktów, dzięki czemu udało się ufundować ponad 6,5 mln posiłków dla osób potrzebujących.
Projekt skierowany jest do właścicieli lokali gastronomicznych i konsumentów, ma zachęcać ich do pakowania i zabierania nieskończonego posiłku z restauracji. Idea programu promowana jest także podczas różnych wydarzeń, m.in. na Festiwalu Food Trucków Żarcie Na Kółkach w Warszawie. Współpraca z Federacją Polskich Banków Żywności prowadzona jest przez Makro Polska w ramach strategii zrównoważonego rozwoju, mającej na celu promowanie działań prospołecznych, stałe ograniczenie negatywnego wpływu na ekosystem oraz poszanowanie zasad ochrony środowiska naturalnego.
Zobacz także

MASSIMO BOTURA GOŚCIEM FESTIWALU FINE DINING WEEK

Jubileuszowa, piąta edycja Fine Dining Week trwała od 6 do 17 lutego. Biorące w nim udział restauracje odwiedziło rekordowe 11 tysięcy gości, a najważniejszą z kolacji towarzyszących festiwalowi przygotował Massimo Bottura.

Selgros Cash & Carry kolejny raz wspiera wigilię Caritasu

13 500 świątecznych paczek trafi po raz kolejny do potrzebujących za pośrednictwem Caritasu. Ich fundatorem jest Selgros Cash & Carry.

Lavazza po raz 9 oficjalną kawą Wimbledonu

Lavazza już dziewiąty rok z rzędu jest Oficjalną Kawą Wimbledonu. W tym zaprezentuje się również jako partner ubiegłorocznej mistrzyni turnieju - Angelique Kerber.

Zamojski festiwal "W poszukiwaniu prawdziwego smaku"

Już 5 września Zamość, jedno z najpiękniejszych miast w Polsce i serce Roztocza, za sprawą festiwalu win polskich oraz produktów regionalnych "W poszukiwaniu prawdziwego smaku", zamieni się w prawdziwą stolicę rodzimego winiarstwa.

Szef kuchni Marcin Przybysz prowadzi warsztaty kulinarne w restauracji Epoka

Restauracja Epoka w Warszawie na czas zamknięcia przekształciła się w kameralne miejsce spotkań, w którym organizowane są warsztaty kulinarne i kursy wine pairingu. Przewodnikiem w podróży śladami polskiej kuchni jest szef Marcin Przybysz.

Warszawski Festiwal Kulinarny "Królewski Stół" już wkrótce

15-16 września po raz drugi odbędzie się Warszawski Festiwal Kulinarny, tym razem pod hasłem "Królewski Stół". Zespół Muzeum Pałacu Króla Jana III pokaże, jak przez warsztaty uczyć historii kulinarnej.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

