x

Browarnicy zrzeszeni

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    26.02.2018

25 stycznia 2018 r. w Warszawie powstało Polskie Stowarzyszenie Browarów Rzemieślniczych. Władze stowarzyszenia zapowiedziały, że niezwłocznie przystąpią do operacyjnego ustanowienia stowarzyszenia oraz organizacji jego prac.

Foto: Ziemowit Fałat
Foto: Ziemowit Fałat
Głównymi celami stowarzyszenia będą reprezentowanie interesów polskich browarów rzemieślniczych, promocja i popularyzacja piw rzemieślniczych, pomoc merytoryczna i organizacyjna dla browarów rzemieślniczych oraz zapewnienie warunków sprzyjających aktywności zawodowej w zakresie produkcji piw rzemieślniczych.

Do zarządu stowarzyszenia wybrano Marka Kamińskiego (Browar Kingpin), powierzając mu jednocześnie funkcję prezesa zarządu, oraz Agnieszkę Dejnę (Browar Spółdzielczy), Piotra Sosina (Browar Trzech Kumpli), Ziemowita Fałata (Browar Pinta) i Tomasza Rogaczewskiego (Pracownia Piwa) jako członków zarządu. Do komisji rewizyjnej weszli Krzysztof Kula (Browar Birbant), Maciej Piaszczyński (Ułan Browar) i Michał Saks (AleBrowar). Poza tym w gronie członków założycieli stowarzyszenia znaleźli się przedstawiciele browarów: Browar Bednary, Beer Bros., Browar Brodacz, Brokreacja, Doctor Brew, Inne Beczki, Browar Nepomucen, Browar Piwojad, Browar Piwoteka, Browar Piwowarownia, Browar Raduga, Browar Solipiwko, Browar Stu Mostów, Browar Szpunt, Browar Zakładowy, Browar Zapanbrat i Browar Zarzecze.

Władze stowarzyszenia zapowiedziały, że niezwłocznie przystąpią do operacyjnego ustanowienia stowarzyszenia oraz organizacji jego prac. Ich celem jest zrzeszenie szerokiej grupy przedstawicieli browarów rzemieślniczych stanowiącej silny głos na rzecz interesów małych producentów piwa w Polsce.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

GOTOWI NA ZMIANY? TAK, CHEF!

Firma Chefs Culinar Polska, funkcjonująca na naszym rynku od ponad 5 lat, zainwestuje około 150 mln zł w rozwój. Od marca stanowisko dyrektora generalnego objął Bartosz Brzoza.

PLEBISCYT FINE DINIG WEEK

Ostatnia edycja festiwalu odbyła się w dniach 25 sierpnia - 3 września w Warszawie. Ogłaszamy najlepsze restauracje wybrane na podstawie głosów i recenzji gości.

Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

DOBRZE BYĆ KLIENTEM CHEFS CULINAR? TAK, CHEF!

Już 18 i 19 września 2017 r. przekonają się o tym wszyscy odbiorcy hurtowi, dla których od wielu miesięcy firma przygotowuje najnowszą edycję Targów Poznań Vision.

Szef dla Młodych Talentów przechodzi do kanałów cyfrowych

Program odpowiedzialności społecznej Szef dla Młodych Talentów, organizowany przez MAKRO Polska, przechodzi do kanałów cyfrowych. W odpowiedzi na zawieszenie zajęć dydaktycznych sieć hurtowni przygotowała ogólnodostępną, internetową akcję edukacyjną pt. "Dokształcaj się ONLINE!".

The World's 50 Best Restaurants 2019

Jest równie prestiżowy, co kontrowersyjny. Stawia restauracje w świetle reflektorów ku satysfakcji szefów i szefowych kuchni, podczas gdy krytycy mają wobec niego zastrzeżenia. O tegorocznym rankingu The World's 50 Best Restaurants oraz o tym, dlaczego lista wzbudza tak wiele emocji.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej