x

Browarnicy zrzeszeni

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    26.02.2018

25 stycznia 2018 r. w Warszawie powstało Polskie Stowarzyszenie Browarów Rzemieślniczych. Władze stowarzyszenia zapowiedziały, że niezwłocznie przystąpią do operacyjnego ustanowienia stowarzyszenia oraz organizacji jego prac.

Foto: Ziemowit Fałat
Foto: Ziemowit Fałat
Głównymi celami stowarzyszenia będą reprezentowanie interesów polskich browarów rzemieślniczych, promocja i popularyzacja piw rzemieślniczych, pomoc merytoryczna i organizacyjna dla browarów rzemieślniczych oraz zapewnienie warunków sprzyjających aktywności zawodowej w zakresie produkcji piw rzemieślniczych.

Do zarządu stowarzyszenia wybrano Marka Kamińskiego (Browar Kingpin), powierzając mu jednocześnie funkcję prezesa zarządu, oraz Agnieszkę Dejnę (Browar Spółdzielczy), Piotra Sosina (Browar Trzech Kumpli), Ziemowita Fałata (Browar Pinta) i Tomasza Rogaczewskiego (Pracownia Piwa) jako członków zarządu. Do komisji rewizyjnej weszli Krzysztof Kula (Browar Birbant), Maciej Piaszczyński (Ułan Browar) i Michał Saks (AleBrowar). Poza tym w gronie członków założycieli stowarzyszenia znaleźli się przedstawiciele browarów: Browar Bednary, Beer Bros., Browar Brodacz, Brokreacja, Doctor Brew, Inne Beczki, Browar Nepomucen, Browar Piwojad, Browar Piwoteka, Browar Piwowarownia, Browar Raduga, Browar Solipiwko, Browar Stu Mostów, Browar Szpunt, Browar Zakładowy, Browar Zapanbrat i Browar Zarzecze.

Władze stowarzyszenia zapowiedziały, że niezwłocznie przystąpią do operacyjnego ustanowienia stowarzyszenia oraz organizacji jego prac. Ich celem jest zrzeszenie szerokiej grupy przedstawicieli browarów rzemieślniczych stanowiącej silny głos na rzecz interesów małych producentów piwa w Polsce.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Ucz się o kawie z marką Lavazza

W połowie października w warszawskim Forcie 8 odbyło się uroczyste otwarcie Polskiego Centrum Szkoleniowego Lavazza.

Trzy srebrne medale dla Narodowej Reprezentacji Polski Kucharzy na Olimpiadzie w Stuttgarcie!

Ponad 2000 szefów kuchni z 60 krajów świata spotkało się na zakończonej właśnie 25. Olimpiadzie Kulinarnej w Stuttgarcie. Narodowa Reprezentacja Polski Kucharzy wróciła z niej z trzema srebrnymi medalami!

Znamy zwycięzcę Kulinarnego Pucharu Polski 2017

Na najwyższym stopniu podium stanęli Bartosz Peter i Rafał Kudliński. Wczoraj, 27 września, zakończył się dwudniowy finał 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. W konkursie wystartowało 10 drużyn, który zdobyły nominację do KPP oraz laureaci ubiegłorocznej edycji konkursu.

Targi POLAGRA 2020 - inaczej, ale bezpiecznie

Tegoroczne spotkanie branży spożywczej w Poznaniu odbędzie się między 28 września a 1 października. To pierwsze i jedno z zaledwie kilku wydarzeń biznesowych, które w tym roku zintegruje branżę spożywczą i sektor HoReCa.

Nagroda dla najlepszej szefowej kuchni

Clare Smyth, szefowa kuchni i właścicielka restauracji Core by Clare Smyth w Londynie, otrzymała tytuł elit® Vodka World’s Best Female Chef Award 2018 by The World's 50 Best Restaurants.

Kamil Tłuczek ponownie w finale Kulinarnego Pucharu Polski

14 lipca została przyznana ósma nominacja do Kulinarnego Pucharu Polski w ramach konkursu Smaki Galicji. Najwyższe noty od jurorów otrzymał zespół w składzie Kamil Tłuczek i Piotr Kuzdro z restauracji Patio w Grand Hotel Boutique w Rzeszowie.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej