x

Jak zaoszczędzić 170 zł?

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    26.02.2018

25-28 lutego odbędzie się Expo Sweet. Tym razem w nowym miejscu - warszawskim Centrum Expo XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14. Mamy dla naszych czytelników poradę o wymiernej wartości 170 zł. Otóż tyle właśnie zaoszczędzi osoba, która chciałaby wybrać się na najsmaczniejsze targi w Polsce.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Zamiast kupować drogie bilety, wystarczy wejść na stronę www.exposweet.pl, zarejestrować się i pobrać bezpłatną wejściówkę na wszystkie dni targów. Nie potrzeba zaproszenia ani innych dokumentów. Organizatorzy przygotowali wyjątkowe atrakcje skierowane zarówno do cukierników, jak i kucharzy czy restauratorów. Podczas warsztatów kawowych pod okiem najlepszych baristów będzie można samodzielnie przygotować różne rodzaje kaw na różnych modelach profesjonalnych ekspresów. Na głównym Forum odbędą się Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru – konkurs przeznaczony wyłącznie dla branży HoReCa. Wystartuje w nim 18 restauracji, które wiedzą, że nie można zaniedbywać deseru, bo to ważna i rentowna część posiłku.

Pasjonaci jedzenia powinni udać się na premierę książki Akademii Kulinarnej. Planowane jest rozdanie 500 egzemplarzy. Na Expo Sweet na pewno nie zabraknie lodów, w tym także specjalnie przygotowanych z myślą o gastronomii. Tylko tu pod jednym dachem można spróbować tak wielu smaków, więc warto skorzystać z okazji i przyjść.

Targi to nie tylko wystawa i atrakcyjne wydarzenia, ale przede wszystkim biznes. Wielu wystawców Expo Sweet uczestniczy w programie Okazje Targowe, w ramach którego przygotowują specjalne ceny, oferowane wyłącznie podczas Expo. Katalog programu można obejrzeć na stronie w zakładce „Okazje”. Warto skorzystać, bo wiele maszyn i surowców to produkty „podwójnego zastosowania” – sprawdzające się zarówno w cukiernictwie, jak i w klasycznej gastronomii. Poza tym na targach będzie można zakupić sprzęt powystawowy w atrakcyjnych cenach.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

ZNAMY FINALISTÓW BOCUSE D'OR POLAND 2018

11 grudnia 2017 r. w Akademii Kulinarnej Nestle Professional w Warszawie odbyły się preeliminacje konkursu Bocuse d’Or Poland 2018. Organizatorzy otrzymali wiele zgłoszeń od młodych szefów kuchni z całej Polski.

30 października - najsmaczniejszy spacer w Polsce, czyli protest gastro

- Czas najwyższy się zorganizować i pokazać, że przez nieprzemyślane działania rządu tracimy nasze biznesy i miejsca pracy! - mówią organizatorzy "Spaceru dla branży HoReCa". Na piątek 30 października w Warszawie zaplanowany jest protest właścicieli i pracowników hoteli, gastronomii oraz cateringu.

Znamy zwycięzcę Kulinarnego Pucharu Polski 2017

Na najwyższym stopniu podium stanęli Bartosz Peter i Rafał Kudliński. Wczoraj, 27 września, zakończył się dwudniowy finał 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. W konkursie wystartowało 10 drużyn, który zdobyły nominację do KPP oraz laureaci ubiegłorocznej edycji konkursu.

NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!

25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

Nagroda dla najlepszej szefowej kuchni

Clare Smyth, szefowa kuchni i właścicielka restauracji Core by Clare Smyth w Londynie, otrzymała tytuł elit® Vodka World’s Best Female Chef Award 2018 by The World's 50 Best Restaurants.

Ruszyły zgłoszenia do Bocuse d’Or Poland 2019

24 czerwca 2019 roku w w Akademii Kurta Schellera w Jawczycach odbędą się preeliminacje do Bocuse d’Or Poland 2019. Zgłoszenia można nadsyłać do 3 czerwca.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej