x

Jak zaoszczędzić 170 zł?

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    26.02.2018

25-28 lutego odbędzie się Expo Sweet. Tym razem w nowym miejscu - warszawskim Centrum Expo XXI przy ul. Prądzyńskiego 12/14. Mamy dla naszych czytelników poradę o wymiernej wartości 170 zł. Otóż tyle właśnie zaoszczędzi osoba, która chciałaby wybrać się na najsmaczniejsze targi w Polsce.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Zamiast kupować drogie bilety, wystarczy wejść na stronę www.exposweet.pl, zarejestrować się i pobrać bezpłatną wejściówkę na wszystkie dni targów. Nie potrzeba zaproszenia ani innych dokumentów. Organizatorzy przygotowali wyjątkowe atrakcje skierowane zarówno do cukierników, jak i kucharzy czy restauratorów. Podczas warsztatów kawowych pod okiem najlepszych baristów będzie można samodzielnie przygotować różne rodzaje kaw na różnych modelach profesjonalnych ekspresów. Na głównym Forum odbędą się Mistrzostwa Polski w Przygotowaniu Deseru – konkurs przeznaczony wyłącznie dla branży HoReCa. Wystartuje w nim 18 restauracji, które wiedzą, że nie można zaniedbywać deseru, bo to ważna i rentowna część posiłku.

Pasjonaci jedzenia powinni udać się na premierę książki Akademii Kulinarnej. Planowane jest rozdanie 500 egzemplarzy. Na Expo Sweet na pewno nie zabraknie lodów, w tym także specjalnie przygotowanych z myślą o gastronomii. Tylko tu pod jednym dachem można spróbować tak wielu smaków, więc warto skorzystać z okazji i przyjść.

Targi to nie tylko wystawa i atrakcyjne wydarzenia, ale przede wszystkim biznes. Wielu wystawców Expo Sweet uczestniczy w programie Okazje Targowe, w ramach którego przygotowują specjalne ceny, oferowane wyłącznie podczas Expo. Katalog programu można obejrzeć na stronie w zakładce „Okazje”. Warto skorzystać, bo wiele maszyn i surowców to produkty „podwójnego zastosowania” – sprawdzające się zarówno w cukiernictwie, jak i w klasycznej gastronomii. Poza tym na targach będzie można zakupić sprzęt powystawowy w atrakcyjnych cenach.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Czwarta edycja targów Mazury HoReCa - za nami

Prestiżowe konkursy kulinarne, pokazy znanych szefów kuchni, specjalistyczne szkolenia, klienci z całej Polski i najlepsi dostawcy - tak można scharakteryzować IV edycję targów Mazury HoReCa, które odbyły się 9 i 10 kwietnia w Ostródzie.

WSZYSTKIE SMAKI GASTRONOMII

Blisko 3 tys. porcji degustacyjnych, 21 godzin pokazów kulinarnych i tysiące odwiedzających - to bilans udziału Selgros i Transgourmet w XXI edycji targów Euro Gastro w Warszawie, które odbyły się 5-7 kwietnia br.

KGRIC ZMIENIA NAZWĘ

Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu - organizacja powołana do reprezentowania i działania na rzecz polskiej branży gastronomicznej - działa obecnie jako Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).

Co w menu Kulinarnego Pucharu Polski 2018?

W dniach 2-3 października odbędzie się 18. edycja Kulinarnego Pucharu Polski. Co zaserwują najlepsi kucharze w Polsce? Ich zadaniem będzie przygotowanie przystawki, dania głównego oraz deseru. Wszystko to z wykorzystaniem określonych przez dyrekcję konkursu składników.

Nagrody Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2020 wręczone!

Tytuł Szefa Roku zdobył Darek Barański, szef kuchni restauracji Warszawska oraz Szóstka w Hotelu Warszawa. Nagrody najlepszym szefom w pięciu kategoriach wręczono podczas premiery Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2020 rok.

Walczyk szefem jury Kulinarnego Pucharu Polski

19. finał Kulinarnego Pucharu Polski, jednego z najbardziej prestiżowych konkursów w branży gastronomicznej, zaplanowano na 1-2 października 2019 r. Rywalizację kucharzy będzie obserwować i oceniać jury pod przewodnictwem Jarosława Walczyka.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej