NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!
Kategoria: Wydarzenia - branżowe

25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Nagrody Plebiscyt Gości Restaurant Week Polska to jedyne takie i być może najważniejsze nagrody restauracyjne w kraju. O zwycięstwie najlepszych restauracji decydują bowiem nie sami eksperci, ale dziesiątki tysięcy festiwalowych gości (w ostatniej edycji było ich rekordowe 85 tysięcy!). Goście oceniają odwiedzane restauracje za przystawkę, danie główne, deser oraz obsługę i atmosferę. Konkursowy algorytm zlicza wszystkie głosy i waży je przez liczbę gości. Jest to więc najbardziej obiektywna platforma oceny restauracji w naszym kraju.

- To niezwykłe, jak wielu gości Festiwalu ocenia restauracje na najwyższą ocenę - podkreśliła ze sceny Lara Gessler - Jako restauratorzy jesteśmy przecież przyzwyczajeni głównie do ocen średnich i krytycznych. Współprowadzący Gali Paweł Światczyński kładł mocny nacisk na samą mechanikę przejrzystego wyboru zwycięskich restauracji. Jak mówił: - Zadowoleni festiwalowi goście stają się często stałymi gośćmi zwycięskich restauracji.

Zwycięzcy ogólnopolskich nagród Restaurant Week otrzymali wyjątkowe nagrody o charakterze przede wszystkim restauracyjnych doświadczeń i najlepszych dostępnych szkoleń. W ogólnopolskim Plebiscycie zwyciężyli:

I miejsce: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Rejs LOT-em i kolację w Los Angeles dzięki marce LOT Polish Airlines

II miejsce: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: Roczny zapas Kropla Delice + pakiet medialny dzięki marce Kropla Delice

III miejsce: Restauracja The Olive - Hotel Ilan w Lublinie
Nagroda: Szkolenie barmańskie w MSBIS (do 20 osób) + 100 szklanek Kinley + fartuchy barmańskie dzięki marce Kinley Polska

Nagroda specjalna: Kręgliccy Restauracje i Catering
Nagroda: Kolacja w najlepszej restauracji świata - Osterii Francescana dzięki marce Grundig i LOT Polish Airlines

Najlepsza przystawka: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: Voucher o wartości 2000 zł na wyposażenie restauracji w karty menu dzięki marce Luva

Najlepsze danie główne: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Voucher o wartości 3 000 zł do wykorzystania w Dajar Horeca dzięki marce Dajar HoReCa

Najlepszy deser: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Szkolenie z sensoryki i „coffee fundamentals” dla zespołu restauracyjnego dzięki marce Nespresso

Najlepsza obsługa: Restauracja Binowo Park Golf Club (Szczecin)
Nagroda: Zapas wina dla obsługi i 50 biletów na Festiwal dzięki Faktoria Win oraz Restaurant Week Polska

Najlepsza atmosfera: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: „Kurs winiarski The Wine & Spirit Education Trust” do wyboru na poziomach 1, 2 lub 3 sponsorowany przez Adama Pawłowskiego (Gościnność)

PEŁNA LISTA ZWYCIĘZCÓW REGIONALNYCH DOSTĘPNA JEST TU: https://www.facebook.com/RestaurantWeekPolska/posts/2211490385548104?__tn__=K-R

Sponsor Wydarzenia: Martini
Woda festiwalowa: Kropla Délice
Partner kulinarny: Grundig
Partner logistyczny: DPD
Partner lotniczy: LOT Polish Airlines
Partner muzyczny: TIDAL
Partnerzy: Kinley Polska, KinAds
Patroni: Vogue Polska, Clear Channel Poland, Kuchnia+, Food Service,F5, Onet, Jastrzab Post, Co Jest Grane24, Natemat.pl, KUKBUK,NOIZZ.pl, Chillizet

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Akademia Gastronomiczna rozdała nagrody AIG Prix i Ars Coquinaria

Laury przyznawane są wybitnym jednostkom i instytucjom, które na obszarze danego kraju wyróżniają się międzynarodowym poziomem. Wśród tegorocznych laureatów znaleźli się m. in. współpracujący z magazynem "Food Service" prof. Jarosław Dumanowski, Patrycja Siwiec, Adam Pawłowski i Anna Oleksak.

The Best Chef Awards 2019 - we wrześniu w Barcelonie

Gospodarzem wrześniowej gali The Best Chef Awards 2019 będzie tym razem Barcelona. W wydarzeniu weźmie udział elita szefów kuchni z Europy, obu Ameryk, Afryki Południowej, Zjednoczonych Emiratów Arabskich i Japonii.

Konferencja Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń

Jak smakuje Polska? Jakie produkty mogą promować nasz kraj za granicą? Jakie są trendy polskiej turystyki kulinarnej, a jakie potrzeby turysty? To zagadnienia konferencji Międzykulturowa Turystyka Kulinarna Pokoleń, która odbędzie się 23-24 maja w Szkole Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

Zarabiaj na kawie! - warsztaty Segafredo Zanetti

Dzięki bezpłatnym warsztatom organizowanym przez Segafredo Zanetti dowiesz się, jak zwiększyć obrót lokalu, budować przewagę konkurencyjną i rozwijać swój biznes.

Wyjątkowa edycja L’art de la cuisine Martell

Za nami 17. edycja Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej L’art de la cuisine Martell, która była pod wieloma względami wyjątkowa.

Konkurs Caffè Vergnano Best Barista 2019

Rusza piąta edycja ogólnopolskiego konkursu Caffè Vergnano Best Barista. Po raz pierwszy wydarzenie odbędzie się w nowej otwartej formule. Mogą w nim wziąć udział wszyscy bariści, niezależnie od marki kawy, na której pracują.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej