x

NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.11.2018

25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Nagrody Plebiscyt Gości Restaurant Week Polska to jedyne takie i być może najważniejsze nagrody restauracyjne w kraju. O zwycięstwie najlepszych restauracji decydują bowiem nie sami eksperci, ale dziesiątki tysięcy festiwalowych gości (w ostatniej edycji było ich rekordowe 85 tysięcy!). Goście oceniają odwiedzane restauracje za przystawkę, danie główne, deser oraz obsługę i atmosferę. Konkursowy algorytm zlicza wszystkie głosy i waży je przez liczbę gości. Jest to więc najbardziej obiektywna platforma oceny restauracji w naszym kraju.

- To niezwykłe, jak wielu gości Festiwalu ocenia restauracje na najwyższą ocenę - podkreśliła ze sceny Lara Gessler - Jako restauratorzy jesteśmy przecież przyzwyczajeni głównie do ocen średnich i krytycznych. Współprowadzący Gali Paweł Światczyński kładł mocny nacisk na samą mechanikę przejrzystego wyboru zwycięskich restauracji. Jak mówił: - Zadowoleni festiwalowi goście stają się często stałymi gośćmi zwycięskich restauracji.

Zwycięzcy ogólnopolskich nagród Restaurant Week otrzymali wyjątkowe nagrody o charakterze przede wszystkim restauracyjnych doświadczeń i najlepszych dostępnych szkoleń. W ogólnopolskim Plebiscycie zwyciężyli:

I miejsce: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Rejs LOT-em i kolację w Los Angeles dzięki marce LOT Polish Airlines

II miejsce: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: Roczny zapas Kropla Delice + pakiet medialny dzięki marce Kropla Delice

III miejsce: Restauracja The Olive - Hotel Ilan w Lublinie
Nagroda: Szkolenie barmańskie w MSBIS (do 20 osób) + 100 szklanek Kinley + fartuchy barmańskie dzięki marce Kinley Polska

Nagroda specjalna: Kręgliccy Restauracje i Catering
Nagroda: Kolacja w najlepszej restauracji świata - Osterii Francescana dzięki marce Grundig i LOT Polish Airlines

Najlepsza przystawka: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: Voucher o wartości 2000 zł na wyposażenie restauracji w karty menu dzięki marce Luva

Najlepsze danie główne: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Voucher o wartości 3 000 zł do wykorzystania w Dajar Horeca dzięki marce Dajar HoReCa

Najlepszy deser: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Szkolenie z sensoryki i „coffee fundamentals” dla zespołu restauracyjnego dzięki marce Nespresso

Najlepsza obsługa: Restauracja Binowo Park Golf Club (Szczecin)
Nagroda: Zapas wina dla obsługi i 50 biletów na Festiwal dzięki Faktoria Win oraz Restaurant Week Polska

Najlepsza atmosfera: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: „Kurs winiarski The Wine & Spirit Education Trust” do wyboru na poziomach 1, 2 lub 3 sponsorowany przez Adama Pawłowskiego (Gościnność)

PEŁNA LISTA ZWYCIĘZCÓW REGIONALNYCH DOSTĘPNA JEST TU: https://www.facebook.com/RestaurantWeekPolska/posts/2211490385548104?__tn__=K-R

Sponsor Wydarzenia: Martini
Woda festiwalowa: Kropla Délice
Partner kulinarny: Grundig
Partner logistyczny: DPD
Partner lotniczy: LOT Polish Airlines
Partner muzyczny: TIDAL
Partnerzy: Kinley Polska, KinAds
Patroni: Vogue Polska, Clear Channel Poland, Kuchnia+, Food Service,F5, Onet, Jastrzab Post, Co Jest Grane24, Natemat.pl, KUKBUK,NOIZZ.pl, Chillizet

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

KULINARNY PUCHAR POLSKI 2017 - LISTA OBOWIĄZKOWA

Wydarzenie odbędzie się w dniach 26-27 września w Poznaniu podczas Międzynarodowych Targów Gastronomii i Wyposażenia Hoteli Polagra Gastro i Invest Hotel. Przedstawiamy kolejne szczegóły.

Kuchnia Warszawy na Historycznym Stole Kulinarnym

Degustacja historycznych dań w nowoczesnej odsłonie i opowieść o warszawskiej kuchni to główne motywy spotkania organizowanego przez sieć hurtowni Makro Polska w ramach programu Polskie Skarby Kulinarne.

Transgourmet i Selgros Cash&Carry na Eurogastro

Wszechstronność to hasło przewodnie dla tegorocznej obecności Transgourmet i Selgros podczas targów EuroGastro 2019. Obie marki słyną nie tylko z wysokiej jakości oferty produktów i usług, ale także z intensywnego wspierania rozwoju branży gastronomicznej w Polsce.

Jak znaleźć pracę kucharza i szefa kuchni? NESTLÉ Professional podpowiada

Marka NESTLÉ Professional chce wspierać pracowników branży gastronomicznej w poszukiwaniu pracy w nowej pandemicznej rzeczywistości.

Znamy zwycięzcę Kulinarnego Pucharu Polski 2017

Na najwyższym stopniu podium stanęli Bartosz Peter i Rafał Kudliński. Wczoraj, 27 września, zakończył się dwudniowy finał 17. edycji Kulinarnego Pucharu Polski. W konkursie wystartowało 10 drużyn, który zdobyły nominację do KPP oraz laureaci ubiegłorocznej edycji konkursu.

Uczniowie z Torunia zwyciężyli w trzeciej edycji konkursu Wyzwanie MAKRO Chefa

Celem organizowanego przez MAKRO konkursu jest promowanie polskiej kuchni historycznej oraz produktów marek własnych, w tym MAKRO Chef, linii wysokiej jakości składników lokalnego pochodzenia.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej