x

NAJLEPSZE RESTAURACJE W POLSCE NAGRODZONE NA WIELKIEJ GALI RESTAURANT WEEK 2018!

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    30.11.2018

25 maja w Warszawie odbyła się doroczna Wielka Gala wręczenia nagród festiwalu najlepszych restauracji. Uczestnicy z całej Polski zabrani zostali w niezwykłą podróż kulinarną Andrzeja Polana oraz wysłuchali koncertu Reni Jusis. Galę poprowadzili Lara Gessler i Paweł Światczyński.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Nagrody Plebiscyt Gości Restaurant Week Polska to jedyne takie i być może najważniejsze nagrody restauracyjne w kraju. O zwycięstwie najlepszych restauracji decydują bowiem nie sami eksperci, ale dziesiątki tysięcy festiwalowych gości (w ostatniej edycji było ich rekordowe 85 tysięcy!). Goście oceniają odwiedzane restauracje za przystawkę, danie główne, deser oraz obsługę i atmosferę. Konkursowy algorytm zlicza wszystkie głosy i waży je przez liczbę gości. Jest to więc najbardziej obiektywna platforma oceny restauracji w naszym kraju.

- To niezwykłe, jak wielu gości Festiwalu ocenia restauracje na najwyższą ocenę - podkreśliła ze sceny Lara Gessler - Jako restauratorzy jesteśmy przecież przyzwyczajeni głównie do ocen średnich i krytycznych. Współprowadzący Gali Paweł Światczyński kładł mocny nacisk na samą mechanikę przejrzystego wyboru zwycięskich restauracji. Jak mówił: - Zadowoleni festiwalowi goście stają się często stałymi gośćmi zwycięskich restauracji.

Zwycięzcy ogólnopolskich nagród Restaurant Week otrzymali wyjątkowe nagrody o charakterze przede wszystkim restauracyjnych doświadczeń i najlepszych dostępnych szkoleń. W ogólnopolskim Plebiscycie zwyciężyli:

I miejsce: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Rejs LOT-em i kolację w Los Angeles dzięki marce LOT Polish Airlines

II miejsce: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: Roczny zapas Kropla Delice + pakiet medialny dzięki marce Kropla Delice

III miejsce: Restauracja The Olive - Hotel Ilan w Lublinie
Nagroda: Szkolenie barmańskie w MSBIS (do 20 osób) + 100 szklanek Kinley + fartuchy barmańskie dzięki marce Kinley Polska

Nagroda specjalna: Kręgliccy Restauracje i Catering
Nagroda: Kolacja w najlepszej restauracji świata - Osterii Francescana dzięki marce Grundig i LOT Polish Airlines

Najlepsza przystawka: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: Voucher o wartości 2000 zł na wyposażenie restauracji w karty menu dzięki marce Luva

Najlepsze danie główne: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Voucher o wartości 3 000 zł do wykorzystania w Dajar Horeca dzięki marce Dajar HoReCa

Najlepszy deser: Restauracja Isto (Katowice)
Nagroda: Szkolenie z sensoryki i „coffee fundamentals” dla zespołu restauracyjnego dzięki marce Nespresso

Najlepsza obsługa: Restauracja Binowo Park Golf Club (Szczecin)
Nagroda: Zapas wina dla obsługi i 50 biletów na Festiwal dzięki Faktoria Win oraz Restaurant Week Polska

Najlepsza atmosfera: ALYKI Nasza Restauracja (Wrocław)
Nagroda: „Kurs winiarski The Wine & Spirit Education Trust” do wyboru na poziomach 1, 2 lub 3 sponsorowany przez Adama Pawłowskiego (Gościnność)

PEŁNA LISTA ZWYCIĘZCÓW REGIONALNYCH DOSTĘPNA JEST TU: https://www.facebook.com/RestaurantWeekPolska/posts/2211490385548104?__tn__=K-R

Sponsor Wydarzenia: Martini
Woda festiwalowa: Kropla Délice
Partner kulinarny: Grundig
Partner logistyczny: DPD
Partner lotniczy: LOT Polish Airlines
Partner muzyczny: TIDAL
Partnerzy: Kinley Polska, KinAds
Patroni: Vogue Polska, Clear Channel Poland, Kuchnia+, Food Service,F5, Onet, Jastrzab Post, Co Jest Grane24, Natemat.pl, KUKBUK,NOIZZ.pl, Chillizet

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

DOBRZE BYĆ KLIENTEM CHEFS CULINAR? TAK, CHEF!

Już 18 i 19 września 2017 r. przekonają się o tym wszyscy odbiorcy hurtowi, dla których od wielu miesięcy firma przygotowuje najnowszą edycję Targów Poznań Vision.

Bocuse D’or Europe 2018 za nami

11-12 czerwca dwadzieścia najlepszych europejskich duetów kucharskich walczyło podczas Bocuse d’Or Europe 2018 w Oval Lingotto Fiere Torino o awans do Wielkiego Finału w Lyonie 2019.

Branża HoReCa na Targach EuroGastro i WorldHotel

24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro połączone z 13. edycją Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel to wydarzenia przeznaczone dla branży gastronomiczno-hotelarskiej. Odbędą się 1-3 września w Nadarzynie, w PWE.

Legendarny konkurs

Pod koniec lutego w Warszawie odbędzie się finał polskich eliminacji konkursu Bocuse d’O r. O kulisach jednego z najstarszych (30- letnia tradycja) i najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie rozmawiamy z Jarosławem Walczykiem, przewodniczącym Komitetu Organizacyjnego polskiej edycji

Znamy wyniki Wine & Food Noble Night 2018

Do finału 11. edycji gali Wine & Food Noble Night organizowanej przez Noble Concierge stanęło 12 wybitnych kucharzy, którzy specjalnie na tę okazję wraz ze swoimi zespołami przygotowali autorskie menu - przystawkę i danie główne.

Preeliminacje Bocuse d’Or Poland

Przygotowania do krajowych eliminacji Bocuse d’Or ruszyły pełną parą. Preeliminacje krajowe Bocuse d’Or Polska odbędą się 11 grudnia 2017 r. w Centrum Techniki Kulinarnej Doram w Warszawie przy ul. Racjonalizacji 5.

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej