Dla odwiedzających stoisko szefów kuchni i sommelierów organizatorzy przygotowali degustację win z Kalifornii oraz produktów spożywczych pochodzących z różnych regionów Stanów Zjednoczonych, takich jak wołowina, ryby z Alaski czy bataty. Na stoisku odbędą się również trzy odsłony praktycznych warsztatów z food & wine pairingu, podczas których wybitny specjalista winiarski Tomasz Prange Barczyński zapozna uczestników z tajnikami udanych połączeń kulinarno-winiarskich w restauracyjnym menu. Redaktor wygłosi również prelekcję ze sceny głównej „Wino w restauracji – jak to się robi w Kalifornii”.
Szczegóły i rejestracja gości pod adresem: https://amerykaodkuchnikongres.evenea.pl/
„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.


Ameryka od kuchni


To nazwa nowego projektu promującego produkty spożywcze z USA. Jego prezentacja nastąpi 9 października br. na trzecim Kongresie Szefów Kuchni w warszawskim centrum Expo XXI.
Zobacz także

THE WORLD RESTAURANT AWARDS - NAGRODY INNE NIŻ WSZYSTKIE

The World Restaurant Awards powstały na przekór modzie na to, co najnowsze i najpopularniejsze. Ich twórcy zwracają uwagę na jakość wszędzie tam, gdzie może się ona skrywać. A przy okazji chcą spuścić nieco powietrza z gastronomicznego balonika. Premierowa gala odbyła się 18 lutego w Paryżu.

Restauracja na Facebooku

Już w najbliższy wtorek, 12.03, w Warszawie odbędzie się szkolenie na temat komunikacji marketingowej w sieci. Szkolenie poprowadzi niezastąpiona w tym temacie Marta Panfil z agencji kreatywnej FIKA.

V Jubileuszowa Gala Żółtego Przewodnika Gault&Millau na 2019 rok - nagrody, premiery, niespodzianki!

Jubileuszowa, bo już piąta Gala Premierowa Gault&Millau, która odbyła się 26 listopada 2018 r. w Gdańsku. Nie tylko była okazją dla debiutu Żółtego Przewodnika na rok 2019, ale także wręczenia nagród najlepszym szefom kuchni.

Wojciech Amaro jednym ze 100 najlepszych szefów kuchni na świecie!

23-24 września odbył się w Barcelonie finał The Best Chef Awards 2019. Na liście 100 najlepszych znalazł się również przedstawiciel Polski.

Konkurs Bocuse d’Or wraca do Polski

Po przerwie wywołanej kontrowersjami wokół ostatniej edycji konkurs Bocuse d’Or ponownie odbędzie się w Polsce.

Nagrody przewodnika Michelin dla warszawskich restauracji

20 listopada w restauracji Amber Room w Pałacu Sobańskich w Warszawie odbyło się wręczenie Plakiet Przewodnika Michelin 2019 Main Cities of Europe najlepszym warszawskim restauracjom, zorganizowane przez Prezydenta Akademii Gastronomicznej w Polsce Macieja Dobrzynieckiego.
Inne kategorie
Akademia Horeca


Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

