"Królewski stół" zawładnął Wilanowem
Kategoria: Wydarzenia - otwarte

II edycja Warszawskiego Festiwalu Kulinarnego pod hasłem "Królewski stół" odbyła się 15 i 16 września na warszawskim Wilanowie. Podczas dwóch dni uczestnicy wzięli udział w 40 wykładach i panelach dyskusyjnych oraz 60 warsztatach i pokazach kulinarnych.

Foto: Kamila Szuba
Foto: Kamila Szuba
Odkryli produkty od ponad 100 różnych wystawców. Nie zabrakło rozmów o przeszłości, teraźniejszości oraz przyszłości jedzenia, zdrowym odżywianiu, edukacji kulinarnej i sztuki połączonej ze współczesnymi konceptami gastronomicznymi. Organizatorzy, czyli Grzegorz Łapanowski z akademią kulinarną Food Lab Studio i fundacją Szkoła na Widelcu, Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, Targi Designu Wzory i Urząd Dzielnicy Wilanów, pokazali, w jaki sposób sztuka i historia są nieodłącznym elementem sceny kulinarnej i jak wzajemnie się uzupełniają, tworząc coś wyjątkowego.

Festiwal był również okazją do zgłębienia kulinarnej wiedzy na temat roślinnej kuchni, zdrowego odżywiania dzieci, ideologii zero waste, designu czy pszczelarstwa i ogrodnictwa. Dorośli mieli okazję nauczyć się, jak gotować bez nabiału, odkryć tajniki wegańskiej kuchni, znaleźć magiczny smak umami czy spróbować swoich sił w konkursie kulinarnym Baziółka na najciekawsze danie z wykorzystaniem ziół. Najmłodsi poznali zdrowe przepisy na pyszne i kolorowe koktajle oraz domowe desery, a także puszczali wodze fantazji podczas lepienia z gliny czy tworzenia minilasów w słoiku.

„Food Service” był patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej