Chef’s Table w Water & Wine
Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Podczas spotkania będzie można obserwować pracę kucharzy, wspólnie przygotować menu z regionalnych składników, porozmawiać i degustować odpowiednio dobrane wodę i wino. W odróżnieniu od kolacji restauracyjnych w Water & Wine, gdzie głównym punktem programu jest założyć fartuchy i aktywnie uczestniczyć w tworzeniu dań. Taka okazja będzie możliwa tylko raz w miesiącu, wyłącznie dla grupy 8 osób.

– Water & Wine to jedno z niewielu miejsc na świecie łączące wspaniałe jedzenie z profesjonalną wiedzą na temat wody, wina i ich łączenia z jedzeniem. Zainteresowanie naszym konceptem restauracyjnym stało się na tyle duże, że postanowiliśmy bardziej się otworzyć i dać szansę poznania tego niezwykłego miejsca również osobom, które nie są profesjonalnie związane z szeroko pojętą branżą gastronomiczną. Jesteśmy pewni, że każdy, kto raz odwiedzi Water & Wine, będzie chciał tu jeszcze wrócić po nowe wrażenia i po wiedzę, jaką mamy, a którą chętnie się dzielimy – mówi Agata Berndt-Wazelin, PR manager Nałęczów Zdrój.

Water & Wine to koncept restauracyjny przeznaczony dla pasjonatów fine diningu, którzy poszukują nie tylko nowych doznań kulinarnych, ale także wiedzy o wodzie i winie i ich miejscu w innowacyjnym menu. Restauracja znajduje się na terenie zakładu butelkującego wodę Cisowianka Perlage w Drzewcach koło Nałęczowa i nie jest dostępna publicznie na co dzień. Szefem kuchni jest Marek Flisiński, który w Water & Wine tworzy nowe projekty ważne dla rozwoju restauracji, wyznacza kierunki tworzenia receptur, ściśle związane z sezonowością. Na terenie obiektu znajduje się m.in. winnica, ogród warzywny, sad, staw oraz pasieka.

Więcej informacji na stronie www.waterandwine.pl,
rezerwacje: rezerwacje@waterandwine.pl

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Wilanowski projekt kulinarny z Nagrodą Europa Nostra 2019!

"Miejsce przy królewskim stole", projekt Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie realizowany w Villi Intrata znalazł się wśród zwycięzców Nagród Dziedzictwa Europejskiego - Nagród Europa Nostra 2019. Jury doceniło warsztaty, pokazy i konferencje naukowe związane z rekonstrukcją staropolskich przepi

Sezon grillowy z TABASCO i Kikkoman

TABASCO® i Kikkoman zapraszają na oficjalne otwarcie sezonu grillowego. Do wspólnego grillowania można dołączyć w Czeladzi w trakcie finału VII mistrzostw Polski Saunmistrzów.

Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

W Green Caffè Nero za kawę zapłacisz aplikacją

Sieć kawiarni Green Caffè Nero właśnie wprowadziła nową aplikację lojalnościową, dzięki której goście kawiarni będą mogli zbierać pieczątki na kawę, zapłacić za zamówienia, a nawet ofiarować kawę znajomym

Nowe rozdanie gwiazdek Michelin - w Polsce bez rewolucji

Restauracje Atelier Amaro oraz Senses z Warszawy kolejny rok z rzędu utrzymały swoje Gwiazdki Michelin, więc nadal są jedynymi w Polsce lokalami z tym wyróżnieniem.

Kawowe poniedziałki McCafé

Nowy tydzień najlepiej zacząć od dobrej kawy, dlatego w każdy poniedziałek w McDonald’s będzie można ją kupić jedynie za 2 zł w ramach "Kawowych Poniedziałków McCafé".

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej