x

Chef’s Table w Water & Wine

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    24.09.2018

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Podczas spotkania będzie można obserwować pracę kucharzy, wspólnie przygotować menu z regionalnych składników, porozmawiać i degustować odpowiednio dobrane wodę i wino. W odróżnieniu od kolacji restauracyjnych w Water & Wine, gdzie głównym punktem programu jest założyć fartuchy i aktywnie uczestniczyć w tworzeniu dań. Taka okazja będzie możliwa tylko raz w miesiącu, wyłącznie dla grupy 8 osób.

– Water & Wine to jedno z niewielu miejsc na świecie łączące wspaniałe jedzenie z profesjonalną wiedzą na temat wody, wina i ich łączenia z jedzeniem. Zainteresowanie naszym konceptem restauracyjnym stało się na tyle duże, że postanowiliśmy bardziej się otworzyć i dać szansę poznania tego niezwykłego miejsca również osobom, które nie są profesjonalnie związane z szeroko pojętą branżą gastronomiczną. Jesteśmy pewni, że każdy, kto raz odwiedzi Water & Wine, będzie chciał tu jeszcze wrócić po nowe wrażenia i po wiedzę, jaką mamy, a którą chętnie się dzielimy – mówi Agata Berndt-Wazelin, PR manager Nałęczów Zdrój.

Water & Wine to koncept restauracyjny przeznaczony dla pasjonatów fine diningu, którzy poszukują nie tylko nowych doznań kulinarnych, ale także wiedzy o wodzie i winie i ich miejscu w innowacyjnym menu. Restauracja znajduje się na terenie zakładu butelkującego wodę Cisowianka Perlage w Drzewcach koło Nałęczowa i nie jest dostępna publicznie na co dzień. Szefem kuchni jest Marek Flisiński, który w Water & Wine tworzy nowe projekty ważne dla rozwoju restauracji, wyznacza kierunki tworzenia receptur, ściśle związane z sezonowością. Na terenie obiektu znajduje się m.in. winnica, ogród warzywny, sad, staw oraz pasieka.

Więcej informacji na stronie www.waterandwine.pl,
rezerwacje: rezerwacje@waterandwine.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Noc Restauracji 2018 - Smaki Polski

Od 6 do 8 lipca w 43 restauracjach w 12 regionach kraju odbyła się impreza mająca na celu prezentację najwyższej jakości polskich smaków. W tym roku wydarzenie przybrało charakter kolacji z menu degustacyjnym, w którym szef kuchni ukazuje swoją interpretację smaków Polski.

"Refresh your life" - promocja europejskich owoców

Finansowany ze środków UE projekt "Refresh your life" ma na celu promocję europejskich, świeżych owoców i warzyw na rynkach Polski, Niemiec i Czech.

CHEF CULINARY CUP 2017 JUŻ ZA NAMI

Finał drugiej edycji konkursu odbył się 5 kwietnia 2017 r. podczas Targów Euro Gastro. Zwycięzcą został Bartosz Peter. Organizatorem konkursu jest Nestlé Professional, a Jerzy Pasikowski objął patronat nad imprezą. Uczestnicy konkursu musieli przygotować danie z użyciem dowolnego fondu marki Chef.

Smacznie na Festiwalu Grilla w Zakopanem

1 sierpnia przy wiatach grillowych kompleksu Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem odbył się Festiwal Grilla 2020. W trakcie imprezy zaprezentowano różne metody grillowania: węglowe, gazowe, elektryczne.

Kręgliccy Restauracje i Catering uruchamiają sklep online

Teraz produkty od rolników z targu w Fortecy i gotowe dania od Kręgliccy Restauracje i Catering można zamawiać w sklepie internetowym targ.kregliccy.pl. Dostawy i odbiory odbywają się w dni targowe: środy i soboty.

Nowa kampania Lavazzy w Polsce

Kampania pod hasłem "More than Italian" to odpowiedź marki na zmieniające się trendy na rynku kawy. Celem kampanii jest pokazanie, że Lavazza to nie tylko synonim najwyższej jakości, ale także, że prawdziwa włoska kawa ma rozmaite oblicza.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna strategia wyceny napojów

Odpowiednia wycena napojów to jedna z najważniejszych decyzji komercyjnych w sektorze HoReCa. Jeśli poziom cen jest właściwy, sprzedaż, a nią także zyski ze sprzedaży napojów wzrosną. W przypadku gdy ceny są zbyt niskie, tracimy zysk. Jeżeli natomiast ceny są zbyt wysokie, ryzykujemy utratę klienta.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej