x

Chef’s Table w Water & Wine

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Podczas spotkania będzie można obserwować pracę kucharzy, wspólnie przygotować menu z regionalnych składników, porozmawiać i degustować odpowiednio dobrane wodę i wino. W odróżnieniu od kolacji restauracyjnych w Water & Wine, gdzie głównym punktem programu jest założyć fartuchy i aktywnie uczestniczyć w tworzeniu dań. Taka okazja będzie możliwa tylko raz w miesiącu, wyłącznie dla grupy 8 osób.

– Water & Wine to jedno z niewielu miejsc na świecie łączące wspaniałe jedzenie z profesjonalną wiedzą na temat wody, wina i ich łączenia z jedzeniem. Zainteresowanie naszym konceptem restauracyjnym stało się na tyle duże, że postanowiliśmy bardziej się otworzyć i dać szansę poznania tego niezwykłego miejsca również osobom, które nie są profesjonalnie związane z szeroko pojętą branżą gastronomiczną. Jesteśmy pewni, że każdy, kto raz odwiedzi Water & Wine, będzie chciał tu jeszcze wrócić po nowe wrażenia i po wiedzę, jaką mamy, a którą chętnie się dzielimy – mówi Agata Berndt-Wazelin, PR manager Nałęczów Zdrój.

Water & Wine to koncept restauracyjny przeznaczony dla pasjonatów fine diningu, którzy poszukują nie tylko nowych doznań kulinarnych, ale także wiedzy o wodzie i winie i ich miejscu w innowacyjnym menu. Restauracja znajduje się na terenie zakładu butelkującego wodę Cisowianka Perlage w Drzewcach koło Nałęczowa i nie jest dostępna publicznie na co dzień. Szefem kuchni jest Marek Flisiński, który w Water & Wine tworzy nowe projekty ważne dla rozwoju restauracji, wyznacza kierunki tworzenia receptur, ściśle związane z sezonowością. Na terenie obiektu znajduje się m.in. winnica, ogród warzywny, sad, staw oraz pasieka.

Więcej informacji na stronie www.waterandwine.pl,
rezerwacje: rezerwacje@waterandwine.pl

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

W poprzednich artykułach omawiane były tematy istotne dla wzrostu sprzedaży i zysków kategorii napojów. Szukaliśmy odpowiedzi na pytanie, dlaczego kwestią fundamentalną jest inwestowanie w szkolenia dla zespołu, jak dopasować napoje do potraw, jak wyceniać napoje, omawialiśmy nadchodzące trendy.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej