Chef’s Table w Water & Wine
Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Podczas spotkania będzie można obserwować pracę kucharzy, wspólnie przygotować menu z regionalnych składników, porozmawiać i degustować odpowiednio dobrane wodę i wino. W odróżnieniu od kolacji restauracyjnych w Water & Wine, gdzie głównym punktem programu jest założyć fartuchy i aktywnie uczestniczyć w tworzeniu dań. Taka okazja będzie możliwa tylko raz w miesiącu, wyłącznie dla grupy 8 osób.

– Water & Wine to jedno z niewielu miejsc na świecie łączące wspaniałe jedzenie z profesjonalną wiedzą na temat wody, wina i ich łączenia z jedzeniem. Zainteresowanie naszym konceptem restauracyjnym stało się na tyle duże, że postanowiliśmy bardziej się otworzyć i dać szansę poznania tego niezwykłego miejsca również osobom, które nie są profesjonalnie związane z szeroko pojętą branżą gastronomiczną. Jesteśmy pewni, że każdy, kto raz odwiedzi Water & Wine, będzie chciał tu jeszcze wrócić po nowe wrażenia i po wiedzę, jaką mamy, a którą chętnie się dzielimy – mówi Agata Berndt-Wazelin, PR manager Nałęczów Zdrój.

Water & Wine to koncept restauracyjny przeznaczony dla pasjonatów fine diningu, którzy poszukują nie tylko nowych doznań kulinarnych, ale także wiedzy o wodzie i winie i ich miejscu w innowacyjnym menu. Restauracja znajduje się na terenie zakładu butelkującego wodę Cisowianka Perlage w Drzewcach koło Nałęczowa i nie jest dostępna publicznie na co dzień. Szefem kuchni jest Marek Flisiński, który w Water & Wine tworzy nowe projekty ważne dla rozwoju restauracji, wyznacza kierunki tworzenia receptur, ściśle związane z sezonowością. Na terenie obiektu znajduje się m.in. winnica, ogród warzywny, sad, staw oraz pasieka.

Więcej informacji na stronie www.waterandwine.pl,
rezerwacje: rezerwacje@waterandwine.pl

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Rusza Nocna Zmiana - pierwszy krakowski market nocny

Nocna Zmiana to pierwszy pop-up’owy nocny market w Krakowie, który przez 7 letnich weekendów zagości z pysznym street food, rzemieślniczymi napojami oraz muzyką w ogrodzie na tyłach Hali 100-lecia Cracovii.

Ajinomoto i kuchnia japońska w Polsce

W tym roku firma Ajinomoto obchodzi swoje 20-lecie działalności na rynku Polskim. Z tej okazji postanowiono również sprawdzić, co Polacy wiedzą o kuchni japońskiej i czy ją lubią.

Selgros Cash&Carry wspiera potrzebujących

Selgros Cash&Carry kontynuuje wieloletnią współpracę z Caritas Poznań. Firma przekazała właśnie samochód dostawczy, dzięki któremu możliwe będzie usprawnienie dostaw żywności do jadłodajni i placówek żywieniowych, a tym samym jeszcze większe wsparcie dla ubogich i potrzebujących.

Lavazza po raz 9 oficjalną kawą Wimbledonu

Lavazza już dziewiąty rok z rzędu jest Oficjalną Kawą Wimbledonu. W tym zaprezentuje się również jako partner ubiegłorocznej mistrzyni turnieju - Angelique Kerber.

Limitowana edycja butelki Coca-Cola autorstwa Karola Radziszewskiego

Wolność, dialog, szacunek i bycie razem ponad podziałami, niezależnie od różnic kulturowych, to wartości bliskie marce Coca-Cola.

Letnia trasa Prymat Mega Food Truck

Prymat po raz kolejny rusza w letnią trasę ze swoim Mega Food Truckiem. Tego lata będzie można spotkać kulinarną ekipę w plenerze, gdzie amatorzy dobrego jedzenia będą mieli okazję zobaczyć Prymat w zupełnie nowej odsłonie!

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej