x

Chef’s Table w Water & Wine

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    24.09.2018

Chef's Table to nowa propozycja wyjątkowego konceptu restauracyjnego dla pasjonatów fine diningu. W specjalnie zaaranżowanym nowym miejscu, w małych (maksymalnie 8-osobowych) grupach goście spotkają się przy stole, który sąsiaduje z otwartą kuchnią.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Podczas spotkania będzie można obserwować pracę kucharzy, wspólnie przygotować menu z regionalnych składników, porozmawiać i degustować odpowiednio dobrane wodę i wino. W odróżnieniu od kolacji restauracyjnych w Water & Wine, gdzie głównym punktem programu jest założyć fartuchy i aktywnie uczestniczyć w tworzeniu dań. Taka okazja będzie możliwa tylko raz w miesiącu, wyłącznie dla grupy 8 osób.

– Water & Wine to jedno z niewielu miejsc na świecie łączące wspaniałe jedzenie z profesjonalną wiedzą na temat wody, wina i ich łączenia z jedzeniem. Zainteresowanie naszym konceptem restauracyjnym stało się na tyle duże, że postanowiliśmy bardziej się otworzyć i dać szansę poznania tego niezwykłego miejsca również osobom, które nie są profesjonalnie związane z szeroko pojętą branżą gastronomiczną. Jesteśmy pewni, że każdy, kto raz odwiedzi Water & Wine, będzie chciał tu jeszcze wrócić po nowe wrażenia i po wiedzę, jaką mamy, a którą chętnie się dzielimy – mówi Agata Berndt-Wazelin, PR manager Nałęczów Zdrój.

Water & Wine to koncept restauracyjny przeznaczony dla pasjonatów fine diningu, którzy poszukują nie tylko nowych doznań kulinarnych, ale także wiedzy o wodzie i winie i ich miejscu w innowacyjnym menu. Restauracja znajduje się na terenie zakładu butelkującego wodę Cisowianka Perlage w Drzewcach koło Nałęczowa i nie jest dostępna publicznie na co dzień. Szefem kuchni jest Marek Flisiński, który w Water & Wine tworzy nowe projekty ważne dla rozwoju restauracji, wyznacza kierunki tworzenia receptur, ściśle związane z sezonowością. Na terenie obiektu znajduje się m.in. winnica, ogród warzywny, sad, staw oraz pasieka.

Więcej informacji na stronie www.waterandwine.pl,
rezerwacje: rezerwacje@waterandwine.pl

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

CHEF CULINARY CUP 2017 JUŻ ZA NAMI

Finał drugiej edycji konkursu odbył się 5 kwietnia 2017 r. podczas Targów Euro Gastro. Zwycięzcą został Bartosz Peter. Organizatorem konkursu jest Nestlé Professional, a Jerzy Pasikowski objął patronat nad imprezą. Uczestnicy konkursu musieli przygotować danie z użyciem dowolnego fondu marki Chef.

Noc Restauracji 2018 - Smaki Polski

Od 6 do 8 lipca w 43 restauracjach w 12 regionach kraju odbyła się impreza mająca na celu prezentację najwyższej jakości polskich smaków. W tym roku wydarzenie przybrało charakter kolacji z menu degustacyjnym, w którym szef kuchni ukazuje swoją interpretację smaków Polski.

Powraca World Class Cocktail Festival

Letnia edycja World Class Cocktail Festival potrwa od 7 lipca do 1 sierpnia. W ponad 150 koktajlbarach w 10 regionach Polski za jedyne 35 zł będzie można spróbować dwóch koktajli, a uczestnicy Festiwalu ponownie wybiorą Bar Roku!

Plebiscyt Najlepsza Restauracja programu Polskie Skarby Kulinarne

Znamy zwycięzców plebiscytu Najlepsza Restauracja 2021! 1 lipca ruszyła kolejna edycja programu wraz z nowym konkursem.

BETWEEN KITCHEN & DINING ROOM

W dniach 18-19 listopada w Hali Koszyki w Warszawie odbyła się druga edycja targów. W ramach wydarzenia ofertę zaprezentowały firmy produkujące ceramikę, naczynia, małe AGD, akcesoria dekoracyjne oraz artykuły spożywcze.

Dzień Rogalika. Piekarnia Chaud Pain przygotowała największy croissant w Polsce

Puszyste i błyszczące od glazury croissanty czy rumiane, nadziewane rogaliki drożdżowe - to właśnie one mają swoje święto! 30 stycznia przypada Dzień Rogalika. Piekarnia rzemieślnicza Chaud Pain z Warszawy przygotowała na ten dzień wyjątkowego croissanta - olbrzyma.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej