Rekordowa edycja Fine Dining Week
Kategoria: Wydarzenia - otwarte

W dniach 29 sierpnia-9 września odbyła się piąta edycja Fine Dining Week, w której uczestniczyły 64 restauracje z sześciu miast: Krakowa, Łódzi, Poznania, Trójmiasta, Warszawy oraz Wrocławia. Letnia odsłona Fine Dining Week spotkała się z ogromnym zainteresowaniem ze strony gości oraz restauratorów.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Po raz pierwszy w gronie uczestników festiwalu znalazła się gwiazdkowa restauracja Senses, która przygotowała degustacyjną kolację z 11 popisowych dań. Piąta edycja festiwalu zgromadziła ponad 8000 gości oraz 28 debiutujących restauracji. W Plebiscycie Gości Fine Dining Week zostały wyłonione najlepsze restauracje w poszczególnych regionach.

KRAKÓW
1. miejsce: Copernicus
2. miejsce: Fiorentina – Italian Butchery
3. miejsce: Albertina Restaurant & Wine

ŁÓDŹ
1. miejsce: Kamienica Numer 6
2. miejsce: Affogato
3. miejsce: Fatamorgana

POZNAŃ
1. miejsce: The Time
2. miejsce: Brasserie Brique
3. miejsce: Delicja

TRÓJMIASTO
1. miejsce: Mercato
2. miejsce: Fino
3. miejsce: Sztuczka

WARSZAWA
1. miejsce: White One
2. miejsce: N31 Restaurant by Robert Sowa
3. miejsce: Amber Room

WROCŁAW
1. miejsce: Uroczysko Siedmiu Stawów
2. miejsce: Olszewskiego 128
3. miejsce: Enjoy (Hotel Platinum Palace)

Pełna lista laureatów znajduje się na Facebooku Fine Dining Week.

„Food Service” był patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )
inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Z szacunkiem dla tradycji
Bogactwo regionalnych deserów, Część 2
Wszystko dla gastronomii
Food Service Summit - Cool Cat
Maciej Wroński
Karta napojów - Szkolenia obsługi restauracji (odc. 1)
więcej