x

Rekordowa edycja Fine Dining Week

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    24.09.2018

W dniach 29 sierpnia-9 września odbyła się piąta edycja Fine Dining Week, w której uczestniczyły 64 restauracje z sześciu miast: Krakowa, Łódzi, Poznania, Trójmiasta, Warszawy oraz Wrocławia. Letnia odsłona Fine Dining Week spotkała się z ogromnym zainteresowaniem ze strony gości oraz restauratorów.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Po raz pierwszy w gronie uczestników festiwalu znalazła się gwiazdkowa restauracja Senses, która przygotowała degustacyjną kolację z 11 popisowych dań. Piąta edycja festiwalu zgromadziła ponad 8000 gości oraz 28 debiutujących restauracji. W Plebiscycie Gości Fine Dining Week zostały wyłonione najlepsze restauracje w poszczególnych regionach.

KRAKÓW
1. miejsce: Copernicus
2. miejsce: Fiorentina – Italian Butchery
3. miejsce: Albertina Restaurant & Wine

ŁÓDŹ
1. miejsce: Kamienica Numer 6
2. miejsce: Affogato
3. miejsce: Fatamorgana

POZNAŃ
1. miejsce: The Time
2. miejsce: Brasserie Brique
3. miejsce: Delicja

TRÓJMIASTO
1. miejsce: Mercato
2. miejsce: Fino
3. miejsce: Sztuczka

WARSZAWA
1. miejsce: White One
2. miejsce: N31 Restaurant by Robert Sowa
3. miejsce: Amber Room

WROCŁAW
1. miejsce: Uroczysko Siedmiu Stawów
2. miejsce: Olszewskiego 128
3. miejsce: Enjoy (Hotel Platinum Palace)

Pełna lista laureatów znajduje się na Facebooku Fine Dining Week.

„Food Service” był patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Święto whisky ponownie w Warszawie

Whisky Live Warsaw odbędzie się w 13-14 października w Sangate Hotel Airport. Festiwal to okazja poznania szerokiego spektrum kolorów, bukietów i smaków whisky. Dla fanów dobrego jedzenia nie zabraknie licznych atrakcji kulinarnych.

Znamy najlepsze restauracje letniej edycji Fine Dining Week

W plebiscycie gości Fine Dining Week za najlepszy lokal festiwalu została uznana Restauracja Alpejska z Łodzi. Na drugim miejscu znalazła się Scena Kulinarna Art Restaurant (Śląsk) a na trzecim - Renaissance Restaurant (Szczecin).

Ostatni weekend Nocnego Marketu na dworcu Warszawa Główna

Weekend 9-11 października będzie ostatnią szansą na kolację pod gwiazdami na peronach przy Towarowej 3. Po pięciu latach Nocny Market opuszcza dworzec Warszawa Główna.

Ruszyły rezerwacje na jesienną edycję Restaurant Week

Jesienna odsłona festiwalu potrwa od 28 października do 15 listopada - szefowie kuchni przygotowują trzy dania w cenie 49 zł. W menu na pierwszym miejscu pojawią się potrawy jarskie i rybne, promowane będą składniki zero-waste, a zakazane - plastikowe słomki i opakowania na wynos.

Polskie Skarby Kulinarne teraz też w Wielkopolsce oraz na Warmii i Mazurach

Pyra z gzikiem, czernina, kartacze gołdapskie, kaczka po poznańsku - to tylko kilka potraw z oferty dla gości przemierzających Kulinarny Szlak Wielkopolski oraz Warmii i Mazur. Oba regiony dołączyły do programu Polskie Skarby Kulinarne, w którym MAKRO Polska zaprasza do odkrywania polskiej kuchni.

Borys Szyc i Michał Żebrowski w kampanii McDonald’s

Ruszyła kolejna kampania promująca linię burgerów Maestro. W gwiazdorskiej obsadzie można zobaczyć Borysa Szyca i Michała Żebrowskiego zakładających się o to, czy istnieje burger przynajmniej tak samo dobry jak ten z ulubionej burgerowni. Przegrany będzie musiał zrobić coś, czego naprawdę nie lubi.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak budować kartę napojów w restauracji typu fine dining?

Fine dining, jak sama nazwa wskazuje, polega na dostarczeniu gościom restauracji doświadczenia gastronomicznego na bardzo wysokim poziomie.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej