Rekordowa edycja Fine Dining Week
Kategoria: Wydarzenia - otwarte

W dniach 29 sierpnia-9 września odbyła się piąta edycja Fine Dining Week, w której uczestniczyły 64 restauracje z sześciu miast: Krakowa, Łódzi, Poznania, Trójmiasta, Warszawy oraz Wrocławia. Letnia odsłona Fine Dining Week spotkała się z ogromnym zainteresowaniem ze strony gości oraz restauratorów.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Po raz pierwszy w gronie uczestników festiwalu znalazła się gwiazdkowa restauracja Senses, która przygotowała degustacyjną kolację z 11 popisowych dań. Piąta edycja festiwalu zgromadziła ponad 8000 gości oraz 28 debiutujących restauracji. W Plebiscycie Gości Fine Dining Week zostały wyłonione najlepsze restauracje w poszczególnych regionach.

KRAKÓW
1. miejsce: Copernicus
2. miejsce: Fiorentina – Italian Butchery
3. miejsce: Albertina Restaurant & Wine

ŁÓDŹ
1. miejsce: Kamienica Numer 6
2. miejsce: Affogato
3. miejsce: Fatamorgana

POZNAŃ
1. miejsce: The Time
2. miejsce: Brasserie Brique
3. miejsce: Delicja

TRÓJMIASTO
1. miejsce: Mercato
2. miejsce: Fino
3. miejsce: Sztuczka

WARSZAWA
1. miejsce: White One
2. miejsce: N31 Restaurant by Robert Sowa
3. miejsce: Amber Room

WROCŁAW
1. miejsce: Uroczysko Siedmiu Stawów
2. miejsce: Olszewskiego 128
3. miejsce: Enjoy (Hotel Platinum Palace)

Pełna lista laureatów znajduje się na Facebooku Fine Dining Week.

„Food Service” był patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Sezon grillowy z TABASCO i Kikkoman

TABASCO® i Kikkoman zapraszają na oficjalne otwarcie sezonu grillowego. Do wspólnego grillowania można dołączyć w Czeladzi w trakcie finału VII mistrzostw Polski Saunmistrzów.

Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

W Green Caffè Nero za kawę zapłacisz aplikacją

Sieć kawiarni Green Caffè Nero właśnie wprowadziła nową aplikację lojalnościową, dzięki której goście kawiarni będą mogli zbierać pieczątki na kawę, zapłacić za zamówienia, a nawet ofiarować kawę znajomym

Nowe rozdanie gwiazdek Michelin - w Polsce bez rewolucji

Restauracje Atelier Amaro oraz Senses z Warszawy kolejny rok z rzędu utrzymały swoje Gwiazdki Michelin, więc nadal są jedynymi w Polsce lokalami z tym wyróżnieniem.

Kawowe poniedziałki McCafé

Nowy tydzień najlepiej zacząć od dobrej kawy, dlatego w każdy poniedziałek w McDonald’s będzie można ją kupić jedynie za 2 zł w ramach "Kawowych Poniedziałków McCafé".

Nowa kampania Lavazzy w Polsce

Kampania pod hasłem "More than Italian" to odpowiedź marki na zmieniające się trendy na rynku kawy. Celem kampanii jest pokazanie, że Lavazza to nie tylko synonim najwyższej jakości, ale także, że prawdziwa włoska kawa ma rozmaite oblicza.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej