x

Rekordowa edycja Fine Dining Week

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    24.09.2018

W dniach 29 sierpnia-9 września odbyła się piąta edycja Fine Dining Week, w której uczestniczyły 64 restauracje z sześciu miast: Krakowa, Łódzi, Poznania, Trójmiasta, Warszawy oraz Wrocławia. Letnia odsłona Fine Dining Week spotkała się z ogromnym zainteresowaniem ze strony gości oraz restauratorów.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Po raz pierwszy w gronie uczestników festiwalu znalazła się gwiazdkowa restauracja Senses, która przygotowała degustacyjną kolację z 11 popisowych dań. Piąta edycja festiwalu zgromadziła ponad 8000 gości oraz 28 debiutujących restauracji. W Plebiscycie Gości Fine Dining Week zostały wyłonione najlepsze restauracje w poszczególnych regionach.

KRAKÓW
1. miejsce: Copernicus
2. miejsce: Fiorentina – Italian Butchery
3. miejsce: Albertina Restaurant & Wine

ŁÓDŹ
1. miejsce: Kamienica Numer 6
2. miejsce: Affogato
3. miejsce: Fatamorgana

POZNAŃ
1. miejsce: The Time
2. miejsce: Brasserie Brique
3. miejsce: Delicja

TRÓJMIASTO
1. miejsce: Mercato
2. miejsce: Fino
3. miejsce: Sztuczka

WARSZAWA
1. miejsce: White One
2. miejsce: N31 Restaurant by Robert Sowa
3. miejsce: Amber Room

WROCŁAW
1. miejsce: Uroczysko Siedmiu Stawów
2. miejsce: Olszewskiego 128
3. miejsce: Enjoy (Hotel Platinum Palace)

Pełna lista laureatów znajduje się na Facebooku Fine Dining Week.

„Food Service” był patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Latin America's 50 Best Restaurants 2017 - pełna lista

Gala odbyła się 24. października w Bogocie w Kolumbii. Maido, restauracja w Limie w Peru prowadzona przez charyzmatycznego szefa kuchni, Mitsuharu Tsuruma otrzymała tytuł najelpszej restaurcji w Ameryce Łacińskiej.

Wrocławska restauracja Ramzes I zwycięzcą Pyszne.pl Awards

Już po raz szósty serwis do zamawiania jedzenia online ogłosił laureatów Pyszne.pl Awards. W plebiscycie wyłoniono najlepsze restauracje w kraju i poszczególnych województwach w 26 kategoriach.

Festiwalowy Fine Dining

W dniach 29 sierpnia - 9 września 2018 r. odbędzie się piąta edycja Fine Dining Week. Festiwal poświęcony jest polskiej sztuce restauracyjnej. Pięciodaniowe doświadczenie restauracyjne można zarezerwować na stronie www.FineDiningWeek.pl w festiwalowej cenie 119 zł.

Uber Eats już w Białymstoku i Szczecinie

Uber Eats, czyli usługa pozwalająca na zamawianie jedzenia z lokalnych restauracji poprzez aplikację w smartfonie, debiutuje dziś w Białymstoku i Szczecinie. Tym samym, do platformy dołącza blisko 100 nowych restauracji.

Stołeczny The Roots zwycięzcą plebiscytu gości World Class Cocktail Festival

11 miast, 81 wyselekcjonowanych koktajlbarów i restauracji oraz ponad 13 500 gości - to bilans trzeciej edycji World Class Cocktail Festival. Mimo ograniczeń związanych z pandemią wydarzenie odniosło sukces.

Essity zdobywa dwie nagrody European Cleaning and Hygiene Awards

15 listopada ogłoszono zwycięzców European Cleaning Awards 2018. Firma Essity zdobyła dwie prestiżowe nagrody w kategoriach: "Najlepsza praktyka - zrównoważony rozwój" oraz "Innowacja technologiczna roku".

Inne kategorie

Akademia Horeca

Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem?

Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej