x

Startuje 12. edycja Restaurant Week

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    24.09.2018

20 września ruszyły rezerwacje na 12. edycję Restaurant Week. Jesienne wydarzenie odbędzie się w dniach 17-31 października pod hasłem "Destynacja restauracja". Hasło festiwalu nawiązuje do odkrywania kuchni świata poprzez polską scenę restauracyjną.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Najbliższa edycja Restaurant Week obejmie 14 regionów, w tym po raz pierwszy Podhale. Rezerwacje na trzydaniowe doświadczenie restauracyjne są dostępne na stronie ­­www.RestaurantWeek.pl w cenie 49 zł.

Jarosław Chrobociński, właściciel takich restauracji jak Thaisty, U Rysia, Gruba Ryba, Zdrowa Konkurencja oraz Trattorii Boccone, przyznaje, że przygotowując festiwalowe menu, czerpał inspiracje z ostatniego pobytu we Włoszech. – Doszedłem do wniosku, że na warszawskim rynku gastronomicznym brakuje absolutnego hitu tego lata, czyli czarnej pizzy. Tradycyjna włoska pizza serwowana na czarnym cieście, barwionym węglem bambusowym lub sepią ma nie tylko atrakcyjny wygląd, ale również szerokie właściwości zdrowotne. W ramach festiwalowego menu znajdą się właśnie topowe włoskie pizze, również w wersji wegetariańskiej – mówi Chrobociński.

Podobnie jak w każdej edycji organizatorzy przygotowali dla gości wiele niespodzianek. Główną nagrodą w konkursie zdjęciowym ostatniej edycji był rejs LOT-em i kolacja w Singapurze. Nadchodząca edycja zapowiada się jeszcze okazalej, do wygrania bowiem będzie rejs do Włoch klasą business i kolacja w Osteria Francescana – najlepszej restauracji świata.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Mięso z laboratorium dopuszczone do sprzedaży. Można spróbować go w Singapurze

Singapur dopuścił do sprzedaży mięso wyhodowane w laboratorium. Pierwsze danie z kurczaka wyprodukowanego w ten sposób sprzedano w restauracji 1880. Kosztowało około 65 złotych.

Rosną zbiory Muzeum Prawdziwej Czekolady. Otwarcie coraz bliżej!

Powstające w Warszawie Muzeum Prawdziwej Czekolady współtworzą pasjonaci, przekazując swoje pamiątki i zbiory. Organizatorzy do końca grudnia przedłużyli termin akcji mającej na celu pozyskiwanie eksponatów. Na jej uczestników czekają zestawy czekolad i nagrody pieniężne do nawet 1000 złotych!

Restauracja Przyjazna Dzieciom

Każdy rodzic wie, że znalezienie w restauracji smacznego, ale i ciekawego posiłku dla malucha, może czasem stanowić wyzwanie. Aby ułatwić życie wszystkim, którzy chcą zabrać najmłodszych do restauracji, powstał program Restauracja Przyjazna Dzieciom.

Argentyńska uczta na dachu Warszawy. Autorem - Martin Gimenez Castro

Co powiecie na kulinarną podróż do Argentyny? 16 i 17 lipca szef kuchni Martin Gimenez Castro zaprasza na ucztę w pop-upowej restauracji zero waste Neo(n) Bistro na dachu Hotelu Novotel. To świetna okazja, by poznać argentyńskie smaki i tradycje kulinarne.

WNĘTRZE CAMPO NAGRODZONE

Wrocławski Campo Modern Grill zaprojektowany przez Buck.Studio wygrał w międzynarodowym konkursie WIN Awards w Londynie. Restauracja zwyciężyła z projektami restauracji z Wielkiej Brytanii, Australii i Hongkongu. Projekt Campo był jedynym projektem z Polski nominowanym w tej edycji konkursu.

Tematyczne festiwale kulinarne w Nadbużańskim Domu

Najbliższe wydarzenie to II Nadbużański Festiwal Truskawek, który odbędzie się 26 czerwca. Ucztę przygotuje Anna Klajmon, szefowa kuchni w Kulturalna Cafe, uczestniczka 5. edycji TOP CHEF Polska.

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej