XIV edycja konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej

Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Finał zostanie rozegrany 21 listopada w Poznaniu, a laureat konkursu otrzyma w nagrodę staż w restauracji z gwiazdką Michelina. Tematem tegorocznej edycji jest danie główne z indyka z podrobami drobiowymi i dowolnym produktem Knorr Professional (redukcja, marynaty, primerby, esencje bulionów).

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
Zachęcamy do udziału wszystkich uczniów szkół o profilu gastronomicznym. Jest to doskonała okazja do rozwijania swoich umiejętności oraz pasji do gotowania. Laureat konkursu otrzyma prestiżową nagrodę, którą jest staż w restauracji z gwiazdką Michelina oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś.

KONKURS ROZGRYWANY JEST W TRZECH ETAPACH:
I etap: Kwalifikacje – przygotowanie i nadsyłanie receptur. W terminie od 31 sierpnia 2018 r. do 1 października 2018 r. uczniowie przesyłają przepisy na danie główne wraz ze zdjęciem. Na tym etapie jury wybiera uczestników półfinału.

II etap: Półfinał – 16 najciekawszych zgłoszeń weźmie udział w rywalizacjach półfinałowych, które odbędą się 24.10.2018 r.

III etap: Finał – do ostatniego etapu przechodzi 10 uczestników, którzy walczyć będą o tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej. Finał zostanie rozegrany 21 listopada 2018 r. o godzinie 9.00 w Poznaniu.

Przewodniczącym jury został Tomasz Purol, szef kuchni hotelu Blow Up Hall 5050 z Poznania.

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Akademia Horeca

Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji

Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej

Video

Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
więcej