Gala Wine & Food Noble Night już wkrótce
Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Już 13 października odbędzie się XI Gala Wine & Food Noble Night. W szranki jak co roku stanie 12 kucharzy, którzy specjalnie na tę okazję wraz ze swoimi zespołami przygotują autorskie menu (przystawkę i danie główne).

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
W tym roku do Gali Finałowej zakwalifikowali się: Erwan Debono (Bez Tytułu, Warszawa), Arkadiusz Gawron (SmaQ Food & Wine, Katowice), Wiktor Ignaczak (ProVita, Kołobrzeg), Ernest Jagodziński (Autentyk – Kuchnia i Ludzie, Poznań), Jakub Kasprzak (Lumière, Baranowo), Robert Koczwara (Fiorentina, Kraków), Rafał Kopicki (Papu, Warszawa), Mariusz Kucharczak (Boletus – Zamek Kliczków, Kliczków), Grzegorz Pawlik & Mateusz Suliga (Unicus Palace i Unicus, Kraków), Marcin Szwak (Chapeau Bas – Grand Lubicz, Ustka), Sebastian Truszkowski (Natura-Rosevia Resort, Rozewie) oraz Rafał Wałęsa (Sztuczka, Gdynia). W kapitule jury profesjonalnego zasiądą: Adam Chrząstowski (przewodniczący jury profesjonalnego, Ed Red), Maciej Dobrzyniecki (prezydent założyciel i aktualny prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce), Agata Wojda (wieloletnia szefowa kuchni, m.in. Opasły Tom), Artur Zymerman (prezes zarządu Belvedere Gourmet Group), Jarosław Walczyk (prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, szef kuchni i właściciel Pink Lobster), Maciej Barton (szef kuchni Ostoja Chobienice) oraz gość specjalny, znawczyni międzynarodowej gastronomii – Esmeralda Capel (współzałożycielka i dyrektor ds. relacji międzynarodowych w Madrid Fusión, dyrektor agencji PCYC).

Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody, m.in. staż w jednej z restauracji Paco Péreza, hiszpańskiej legendarnej El Celler de Can Roca (3* Michelin) czy brytyjskiej Northcote (1* Michelin), a także udział w międzynarodowych targach gastronomicznych – Madrid Fusión.

Tematem dekoracyjnym tegorocznej gali będzie kalejdoskop. Rąbka tajemnicy uchyla Edyta Brykała, prezes zarządu Noble Concierge. – Rokrocznie staramy się zachwycić gości Noble Night niezwykłą stylizacją wnętrza. W tym roku inspiracją dla scenografii i samej koncepcji wydarzenia będzie kalejdoskop. Prosta, ale jakże stymulująca kreatywność zabawka i jej niezwykła właściwość: jeden nią obrót, a z kilku prostych elementów tworzy się za każdym razem inny, wielobarwny obraz – zdradza Edyta Brykała.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Kiedy Amerykanin spotkał Szkota

Na początku kwietnia tego roku, w Teatrze Kamienica w Warszawie, odbyło się niezwykłe spotkanie, w trakcie którego goście spotkania mieli okazję odbyć niezwykłą podróż po świecie amerykańskiej i szkockiej whisky.

Odkrywanie dziedzictwa gastronomicznego Europy Środkowej

Ruszył program, w ramach którego pięć miast z Europy Środkowej wybrało swoje lokalne produkty gastronomiczne oraz zaplanowało działania pilotażowe w celu ich promowania.

Trendy w turystyce kulinarnej pod lupą ekspertów

Kim jest współczesny turysta kulinarny? Jakie są jego potrzeby? Jak budować jego świadomość i wiedzę? Nad tymi zagadnieniami debatowali eksperci IV konferencji "Międzykulturowa turystyka kulinarna pokoleń", organizowanej przez Szkołę Główną Turystyki i Hotelarstwa Vistula.

Wilanowski projekt kulinarny z Nagrodą Europa Nostra 2019!

"Miejsce przy królewskim stole", projekt Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie realizowany w Villi Intrata znalazł się wśród zwycięzców Nagród Dziedzictwa Europejskiego - Nagród Europa Nostra 2019. Jury doceniło warsztaty, pokazy i konferencje naukowe związane z rekonstrukcją staropolskich przepi

Sezon grillowy z TABASCO i Kikkoman

TABASCO® i Kikkoman zapraszają na oficjalne otwarcie sezonu grillowego. Do wspólnego grillowania można dołączyć w Czeladzi w trakcie finału VII mistrzostw Polski Saunmistrzów.

Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

inne kategorie
akademia horeca
Skuteczna ekspozycja i zatowarowanie restauracji Dbanie o odpowiedni kontakt wizualny, zagwarantowanie priorytetu produktom najważniejszym z punktu widzenia klienta, dyskretne oznakowanie jakości oferty to droga, która doprowadzi do zwiększenia sprzedaży i zysków.
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej