Gala Wine & Food Noble Night już wkrótce
Kategoria: Wydarzenia - otwarte

Już 13 października odbędzie się XI Gala Wine & Food Noble Night. W szranki jak co roku stanie 12 kucharzy, którzy specjalnie na tę okazję wraz ze swoimi zespołami przygotują autorskie menu (przystawkę i danie główne).

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe
W tym roku do Gali Finałowej zakwalifikowali się: Erwan Debono (Bez Tytułu, Warszawa), Arkadiusz Gawron (SmaQ Food & Wine, Katowice), Wiktor Ignaczak (ProVita, Kołobrzeg), Ernest Jagodziński (Autentyk – Kuchnia i Ludzie, Poznań), Jakub Kasprzak (Lumière, Baranowo), Robert Koczwara (Fiorentina, Kraków), Rafał Kopicki (Papu, Warszawa), Mariusz Kucharczak (Boletus – Zamek Kliczków, Kliczków), Grzegorz Pawlik & Mateusz Suliga (Unicus Palace i Unicus, Kraków), Marcin Szwak (Chapeau Bas – Grand Lubicz, Ustka), Sebastian Truszkowski (Natura-Rosevia Resort, Rozewie) oraz Rafał Wałęsa (Sztuczka, Gdynia). W kapitule jury profesjonalnego zasiądą: Adam Chrząstowski (przewodniczący jury profesjonalnego, Ed Red), Maciej Dobrzyniecki (prezydent założyciel i aktualny prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce), Agata Wojda (wieloletnia szefowa kuchni, m.in. Opasły Tom), Artur Zymerman (prezes zarządu Belvedere Gourmet Group), Jarosław Walczyk (prezes Fundacji Klubu Szefów Kuchni, szef kuchni i właściciel Pink Lobster), Maciej Barton (szef kuchni Ostoja Chobienice) oraz gość specjalny, znawczyni międzynarodowej gastronomii – Esmeralda Capel (współzałożycielka i dyrektor ds. relacji międzynarodowych w Madrid Fusión, dyrektor agencji PCYC).

Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody, m.in. staż w jednej z restauracji Paco Péreza, hiszpańskiej legendarnej El Celler de Can Roca (3* Michelin) czy brytyjskiej Northcote (1* Michelin), a także udział w międzynarodowych targach gastronomicznych – Madrid Fusión.

Tematem dekoracyjnym tegorocznej gali będzie kalejdoskop. Rąbka tajemnicy uchyla Edyta Brykała, prezes zarządu Noble Concierge. – Rokrocznie staramy się zachwycić gości Noble Night niezwykłą stylizacją wnętrza. W tym roku inspiracją dla scenografii i samej koncepcji wydarzenia będzie kalejdoskop. Prosta, ale jakże stymulująca kreatywność zabawka i jej niezwykła właściwość: jeden nią obrót, a z kilku prostych elementów tworzy się za każdym razem inny, wielobarwny obraz – zdradza Edyta Brykała.

„Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.

Autor tekstu: ( red. )
Zobacz także
Wspólny stół obejmujący całą Polskę

4 czerwca obchodzić będziemy 30 rocznicę pierwszych wolnych wyborów po II wojnie światowej. Z tej okazji dziennikarka Katarzyna Bosacka stworzyła ogólnopolską akcję "Menu Wolności". Celem jest wspólne, radosne świętowanie daty, która przyniosła wolność w Polsce.

W Green Caffè Nero za kawę zapłacisz aplikacją

Sieć kawiarni Green Caffè Nero właśnie wprowadziła nową aplikację lojalnościową, dzięki której goście kawiarni będą mogli zbierać pieczątki na kawę, zapłacić za zamówienia, a nawet ofiarować kawę znajomym

Nowe rozdanie gwiazdek Michelin - w Polsce bez rewolucji

Restauracje Atelier Amaro oraz Senses z Warszawy kolejny rok z rzędu utrzymały swoje Gwiazdki Michelin, więc nadal są jedynymi w Polsce lokalami z tym wyróżnieniem.

Kawowe poniedziałki McCafé

Nowy tydzień najlepiej zacząć od dobrej kawy, dlatego w każdy poniedziałek w McDonald’s będzie można ją kupić jedynie za 2 zł w ramach "Kawowych Poniedziałków McCafé".

Nowa kampania Lavazzy w Polsce

Kampania pod hasłem "More than Italian" to odpowiedź marki na zmieniające się trendy na rynku kawy. Celem kampanii jest pokazanie, że Lavazza to nie tylko synonim najwyższej jakości, ale także, że prawdziwa włoska kawa ma rozmaite oblicza.

Restauracja Przyjazna Dzieciom

Każdy rodzic wie, że znalezienie w restauracji smacznego, ale i ciekawego posiłku dla malucha, może czasem stanowić wyzwanie. Aby ułatwić życie wszystkim, którzy chcą zabrać najmłodszych do restauracji, powstał program Restauracja Przyjazna Dzieciom.

inne kategorie
akademia horeca
Jak łączyć napoje i alkohole z jedzeniem? Jako restaurator pewnie wiele razy myślałeś o zasadach łączenia potraw i napojów. Jak sprawić, aby odpowiednia selekcja napojów pasowała do menu? Co zrobić, by obsługa umiała zarekomendować odpowiedni napój 
do serwowanego posiłku?
więcej
Video
Food Service Summit 2019 - relacja II
Food Service Summit 2019 - relacja
Food Service Summit 2019 - Nabo, Talerzyki
Food Service Summit - Cool Cat
Food Service Summit 2019 - Ale Wino
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Tadeusz Müller
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Marta Glinka & Joanna Mróz
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Natalia Drobnik & Dawid Kaźmierczak
Zapowiedź Food Service Summit 2019 - Agnieszka Kręglicka
Food Service Summit 2018 - relacja
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 6
KARTA NAPOJÓW - ODCINEK 5
więcej