

CHLEB PERFEKCYJNY


Na polskim rynku właśnie ukazało się nowe, poprawione wydanie kultowej książki "Chleb", która przez fanów pieczywa nazywana jest chlebową biblią. Znajdziecie w niej 140 przepisów - na bagietki, pełnoziarniste chleby z różnego rodzaju mąk; od najprostszych i najszybszych aż po bardziej skomplikowane.
„Chleb”, Jeffrey Hamelman,
wyd. Buchmann 2018

Zobacz także

"Kreacje Iwaniuk Rosiński Wiśniewski - książka cukiernicza"

"Kreacje" to książka autorstwa trzech cukierników doskonale znanych w branży.

MNIEJ ZNACZY WIĘCEJ

Nie jest sztuką zrobić skomplikowane danie z kilkunastu drogich składników. Nie jest sztuką zaimponować, podając foie gras czy deser z najdroższej czekolady obsypany złotem. Zdecydowanie większe wyzwanie to wydobycie maksimum smaków z prostych codziennych składników.

TO DOBRE, TO PROSTE

Jak przywracać zapomniane smaki, jak kultywować polską tradycję kulinarną i czym ona właściwie jest? Gdzie znaleźć najlepsze produkty? Jak hoduje się zwierzęta, a jak pozyskuje dzikie rośliny i dziczyznę? Czy możliwe jest całkowicie ekologiczne rolnictwo?

CORAZ BLIŻEJ

Książka doskonale pokazuje nie tylko konkretne dania i przepisy, pomaga korzystać z wielu aromatycznych przypraw, ale także świetnie oddaje klimat krajów, z których pochodzą. Warto poznać podstawowe dania w oryginalnej wersji, powrócić do źródeł.

Akcja: Czytaj PL

Niemal 150 restauracji i kawiarni w całej Polsce dołącza do Czytaj PL - jednej z największych na świecie akcji promujących czytelnictwo. Podczas wizyty w restauracji goście wraz z menu otrzymają kody do ściągnięcia e-booków. W oczekiwaniu na posiłek będą mogli przejrzeć dostępne książki, poznać wybr

"Chleb i okruszki" Elizy Mórawskiej-Kmity

Blog kulinarny Elizy Mórawskiej-Kmity był jednym z pierwszych w Polsce. Przez kilkanaście lat blogerka zainspirowała mnóstwo ludzi do gotowania i pieczenia w domu, prowadząc także warsztaty, fotografując i pisząc kolejne książki.
Inne kategorie
Akademia Horeca


SYSTEMY MOTYWACYJNE A WZROSTY SPRZEDAŻOWE W KATEGORII NAPOJÓW

